Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2024, 15:30
Čas čítania 5:04
Richard Balog

TOP 10 limitovaných Jordanov, ktorých hodnota neustále rastie. Poradíme ti, ako si ich kúpiť

TOP 10 limitovaných Jordanov, ktorých hodnota neustále rastie. Poradíme ti, ako si ich kúpiť
Zdroj: Sneaker Politics
MÓDA MICHAEL JORDAN MÓDA REFRESHER NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Chceš nosiť jedny z legendárnych limitovaných tenisiek s rukopisom Michaela Jordana? Hodnota týchto atraktívnych vyhotovení neustále rastie. Po ktorých siahneš?

Jordany sú už niekoľko desaťročí nestarnúcou klasikou. Hype okolo nich je stále taký veľký, že sa predávajú za stovky eur cez resellerov, ale napríklad aj v známom aukčnom dome Sotheby’s.

Cez REFRESHER Market kúpiš (takmer) všetky siluety tenisiek, na ktoré si spomenieš, od overených predajcov. Nižšie nájdeš TOP 10 limitovaných vyhotovení s podpisom Air Jordan vrátane zvučných spoluprác, ktoré boli v predaji v posledných sezónach. Doplň nimi svoje outfity a budeš hviezdou ulíc. 

Pozri si všetky modely tenisiek, ktoré sú v predaji cez REFRESHER Market
Ak ťa bavia články o módnych trendoch, novinkách, celebritných outfitoch, teniskách alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
TOP čierne tenisky pre každý rozpočet. Vybav svoj šatník kúskami s rukopisom Travisa Scotta či Wales Bonner   TOP čierne tenisky pre každý rozpočet. Vybav svoj šatník kúskami s rukopisom Travisa Scotta či Wales Bonner 12. februára 2024, 16:00

Air Jordan 1 Retro High OG „Lost & Found“ 307 €

Jedno z najatraktívnejších vyhotovení modelového radu Air Jordan 1 v posledných sezónach nesie názov „Lost & Found“. Ide o upravenú verziu legendárnej schémy „Chicago“, ktorá bola prvý raz predstavená v roku 1985 a odvtedy Nike predstavilo len niekoľko jej verzií.

V decembri 2022 vedenie spoločnosti s miliardovými tržbami vrátilo na scénu tenisky s pridaným vintage efektom, ktorý im pristane. Zažltnuté akcenty a popraskaný kožený zvršok dodali siluete v legendárnej červeno-čierno-bielej schéme opotrebovaný vzhľad. Model Air Jordan 1 Retro High OG „Lost & Found“ mal pôvodnú cenu 180 eur, zatiaľ čo v súčasnosti ho kúpiš od 307 eur cez REFRESHER Market

Air Jordan 1 Retro High OG „Lost & Found“
Zdroj: Nike

Air Jordan 4 Retro „Pine Green“ x Nike SB 315 €

Vydanie modelu Air Jordan 4 Retro „Pine Green“ s podpisom divízie Nike SB je oslavou toho, ako si skateboardisti privlastnili basketbalové siluety obuvi na svoje použitie v deväťdesiatych rokoch. 

Zvršok obuvi je v tomto prípade pružnejší, zatiaľ čo špic je tvarovaný tak, aby odkazoval na pôvodnú verziu športových tenisiek z roku 1989. Farebné blokovanie je ľahko rozpoznateľné, pričom dizajnéri použili zelené akcenty na bielom základe a gumovú podrážku.

Tenisky sú zároveň poctou zosnulej legende spoločnosti Nike Sandymu Bodeckerovi, ktorý na začiatku tisícročia založil skateboardovú divíziu značky a predtým pracoval aj ako vývojár na siluete Air Jordan 4. Retail tenisiek Air Jordan 4 Retro „Pine Green“ x Nike SB bol 225 dolárov a v súčasnosti sú v predaji od 315 eur.

Air Jordan 4, Nike SB
Zdroj: BSTN

Air Jordan 3 Retro „Medellín Sunset“ x J Balvin – 368 €

Kolumbijský umelec J Balvin je súčasťou rodiny Jordan Brand od roku 2020, pričom vlastnú iteráciu modelu Air Jordan 3 Retro s podtitulom „Medellín Sunset“ prvýkrát odhalil ešte v máji 2023. Tenisky však boli v predaji až koncom septembra. 

Hudobná hviezda zahalila legendárne tenisky do odvážnej a hravej farebnosti s ikonografiou svojho podpisu na päte. Súčasťou vydania bola aj sprievodná kolekcia oblečenia. Pôvodná cena tenisiek bola 250 dolárov. Cez REFRESHER Market ich kúpiš o približne 120 eur drahšie podľa požadovanej veľkosti. 

Air Jordan 3 Retro, J Balvin
Zdroj: Sneaker Politics

Air Jordan 3 Retro W „Neapolitan“ 433 €

Do zoznamu sme umiestnili aj ďalšie atraktívne trojky, a to vo farebnej schéme s prívlastkom „Neapolitan“, ktorú multimiliardová spoločnosť vyrobila len v ženskom size-rune (veľkostnom číslovaní).

Tenisky Air Jordan 3 Retro W „Neapolitan“ ponúkajú svieži kožený zvršok s bielym základom a tmavohnedou potlačou na päte, ktorá pripomína sloniu kožu. O najvýraznejší kontrast sa stará gumová medzipodrážka v jemnom ružovom odtieni a vyšitý znak Jumpman na jazyku. 

Toto atraktívne vyhotovenie bolo v predaji v máji 2022 za 200 dolárov, pričom teraz je jeho cena viac ako dvojnásobná. 

Air Jordan 3 Retro W „Neapolitan“
Zdroj: Sneaker Politics

Air Jordan 4 Retro „White Oreo“ 438 €

Návrhársky tím spoločnosti Jordan Brand predstavil krásne štvorky aj v roku 2021, a to v podobe schémy s chrumkavým názvom „White Oreo“, do ktorej sme sa zamilovali už na prvý pohľad. 

Táto minimalistická iterácia modelového radu Air Jordan 4 Retro pripomína ikonickú verziu „White Cement“, avšak obsahuje niekoľko jemných zmien. Zvršok obuvi je zahalený do bielej kože so štruktúrou, ktorá pripomína štrkopiesok, a je doplnený o ľahko kontrastné detaily v sivej farbe.

Tónová biela sieťovina je viditeľná na veľkom bočnom paneli a jazyku, zatiaľ čo sivé prvky sú viditeľné na medzipodrážke, päte a úchytoch šnúrok. Čerešničkou je červené logo Jumpman. Ak ťa tieto basketbalové tenisky oslovili, priprav si približne 440 eur, čo je viac ako dvojnásobná cena oproti ich retailu. 

Air Jordan 4 Retro „White Oreo“
Zdroj: Sneakerbox
Odporúčané
Tenisky, v ktorých smečoval Michael Jordan, sú dnes ikonou ulíc. Nájdi si aj ty svoj pár Air Jordan 4 Tenisky, v ktorých smečoval Michael Jordan, sú dnes ikonou ulíc. Nájdi si aj ty svoj pár Air Jordan 4 28. februára 2024, 11:00

Air Jordan 1 Low OG W „Olive“ x Travis Scott 552 €

Predtým ako raper Travis Scott vydal svoj očakávaný album Utopia, predstavil svoju (možno) poslednú úpravu siluety Air Jordan 1 Low OG, ktorá bola v predaji v apríli 2023 za cenu 150 dolárov. Dostupná bola v ženskom veľkostnom číslovaní, na čo si daj pozor pri kúpe. 

Interpret zostal verný svojej estetike a obuv zdobí obrátené logo Nike, označenie Cactus Jack a vintage vzhľad, ktorý podčiarkuje originálna farebná schéma s prívlastkom „Olive“. Bielo-čierno-zelené vyhotovenie zahalené do vrstvy kože dopĺňajú červené prvky a výsledná podoba tenisiek je krásna.

Air Jordan 1 Low OG, Travis Scott
Zdroj: The Sole Supplier

Air Jordan 4 SP W „Sail“ x Off-White  914 €

Plný počet bodov udeľujeme aj tejto nádhernej verzii modelového radu Air Jordan 4 SP, ktorá je dielom zosnulého Virgila Abloha. Uznávaný návrhár zanechal za sebou nezmazateľný odkaz v podobe množstva tenisiek, ktoré vytvoril pre spoločnosti Nike a Jordan Brand, pričom neobišiel ani siluetu, ktorú nosil Michael Jordan v sezóne 1988/1989.

Zvršok obuvi pokrýva celozrnná koža v svetlých tónoch a sieťovina s priehľadnou textíliou, ktorá dodáva jemnú vrstvu modernosti. Výrazné celoplošné potlače označujú šnúrky a odpruženie Air. Odhalená pena na golieri a zaväzovanie s logom Off-White dotvárajú toto monochromatické majstrovské dielo. 

Nepochybujeme o tom, že tieto tenisky máš vo svojom wishliste. Prekážkou môže byť cena okolo 900 eur, kúpiš ich však aj cez REFRESHER Market

Air Jordan 4 Retro SP W, Off-White™
Zdroj: Feature

Air Jordan 1 Low OG „Reverse Mocha“ x Travis Scott 1 010 €

Spomedzi tenisiek s charakteristickým rukopisom Travisa Scotta vyberáme aj ďalšie nízke jednotky, tentoraz vo farebnom bloku s prívlastkom „Reverse Mocha“, ktoré spoločnosť Nike uviedla do predaja v priebehu roka 2022.

Zvršok má hnedý semišový základ s koženými prekrytiami v bielej farbe a s opačným podpisom športovej značky. Záblesky červenej farby na vyšívanom logu Wings na päte a tkanom štítku na jazyku dodávajú univerzálnemu dizajnu neprehliadnuteľný kontrast, ktorý vyzerá skvelo. Jemne zažltnutá podrážka dodáva vintage vzhľad.

Pôvodná cena tenisiek Air Jordan 1 Retro Low OG SP „Reverse Mocha“ x Travis Scott bola 190 eur, zatiaľ čo teraz sú v ponuke resellerov približne od 1 000 eur.

Air Jordan 1 Low OG, Travis Scott
Zdroj: Sneaker District

Air Jordan 1 Retro High OG „Mocha“ x Travis Scott 1 418 €

Raper z Houstonu si v rámci úspešnej spolupráce so spoločnosťou Nike, respektíve Jordan Brand, vyskúšal aj úpravu vysokej verzie modelového radu Air Jordan 1 a jeden z nich s názvom „Mocha“ nájdeš aj v ponuke obchodov na platforme REFRESHER Market

Tenisky majú hnedý semišový základ s koženými presahmi so vzorom slonovinovej kosti. Kontrastné akcenty odlišujú dvojicu tkaných štítkov na jazyku Nike Air a záložky na päte s vyšitým logom Cactus Jack a retro Wings. Obuv je postavená na bielej gumovej medzipodrážke s hnedou gumovou podrážkou. 

V prípade záujmu budeš musieť siahnuť hlboko do peňaženky. Cena za nový kúsok sa pohybuje na úrovni 1 400 eur.

Air Jordan 1 Retro High OG, Travis Scott
Zdroj: Hypebeast

Air Jordan 1 Retro High OG „UNC“ x Off-White  1 546 €

Úplny záver zoznamu TOP 10 limitovaných tenisiek s logom Air Jordan patrí dielu od Virgila Abloha, ktoré považujeme za vrchol jeho tvorby. Iterácia siluety Air Jordan 1 Retro High OG s podtitulom „UNC“ odkazuje na charakteristickú farebnú schému Severokarolínskej univerzity, ktorú navštevoval Michael Jordan pred vstupom do NBA. 

Tieto fresh jednotky sú treťou farebnou verziou od Abloha a jeho značky Off-White. Ak si fanúšikom práce zosnulého návrhára, ktorý šéfoval aj mužskej línii v módnom dome Louis Vuitton, a chceš reprezentovať jeho odkaz, tento pár je ďalšou povinnou výbavou.

Retail týchto nádherných modro-bielych tenisiek bol 190 dolárov v roku 2018, aktuálnu cena je však vyše osemnásobkom pôvodnej sumy. Kúpiš ich cez REFRESHER Market.

Air Jordan 1 Retro High OG, Off-White™
Zdroj: Hypebeast
Pozri si všetky modely tenisiek, ktoré sú v predaji cez REFRESHER Market
Odporúčané
TOP 10 bielych párov tenisiek, ktoré môžeš nosiť celý rok. Aké modely sú povinnou výbavou? TOP 10 bielych párov tenisiek, ktoré môžeš nosiť celý rok. Aké modely sú povinnou výbavou? 22. januára 2024, 16:00
Domov
Zdieľať
Diskusia