Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. marca 2024, 16:55
Čas čítania 0:42
Barbora Adamkovičová

Facebook a Instagram hlásia masívny výpadok. Ľudí odhlásilo z účtov a nedokážu sa spätne prihlásiť

TECH FACEBOOK INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Používatelia majú problém v aplikáciách aj na desktope.

Spoločnosť Meta hlási obrovský výpadok. Podľa servera Downdetector majú ľudia problém s Facebookom a Instagramom. Tisícky používateľov odhlásilo z Facebooku na desktope a aj z aplikácie Messenger, nedarí sa im prihlásiť ani po opätovnom zadaní hesla. Problémy hlásia najmä používatelia zo slovenských krajských miest.

Downdetector facebook mapa výpadok slovensko
Zdroj: Downdetector

Po otvorení aplikácie Facebook na smartfónoch vybieha používateľom okno s upozornením „Relácia vypršala, prihláste sa znovu“ či „Nemáte internetové pripojenie“.

Instagram Facebook výpadok
Zdroj: Facebook, Instagram

Problém hlási aj Instagram, na ktorom ľuďom nenačítava obsah, správy a pri otvorení aplikácie vybieha panel s upozornením „Nepodarilo sa aktualizovať kanál“. 

Výpadok však nepostihol iba slovenských používateľov, hlásia ho na celom svete, informuje The Mirror. Výpadok pripomína tzv. „twitterovú apokalypsu“ z roku 2022, keď boli všetci odhlásení z účtov na sociálnej sieti. Ľudia aktuálne kontrolujú práve platformu X, aby zistili, či je Facebook alebo Instagram ešte stále nedostupný.

Grafy zo servera Downdetector zaznamenávajú prudký nárast nahlásených problémov so sociálnymi sieťami, ktoré vlastní spoločnosť Meta.

facebook
Zdroj: Downdetector
instagram
Zdroj: Downdetector

„Facebook je momentálne mimo prevádzky pre nevyhnutnú údržbu, o niekoľko minút by však už mal byť dostupný. Ďakujeme vám za trpezlivosť počas toho, ako vylepšujeme náš web,“ uviedla spoločnosť Meta.

Domov
Zdieľať
Diskusia