Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Čítaš poslednú stranu článku:
Zverejnili prestížny rebríček najlepších polievok sveta. Na popredných miestach skončili aj slovenské klasiky
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

2. miesto

Turecká polievka mercimek çorbası je druhým favoritom v rebríčku. Na prípravu tradičnej polievky je potrebná červená šošovica, kurací vývar, cibuľa a maslo. Polievka sa varí do kašovitej konzistencie a posype sa vločkami červenej papriky.

Mercimek çorbası, čočková polévka
Zdroj: Pexels/Alex Bayev/na voľné použitie

1. miesto

Úplným víťazom sa stala mexická polievka sopa tarasca. Názov polievky pochádza z mexického štátu Michoacán. Taraskovia boli domorodý indiánsky národ predkolumbovskej Ameriky obývajúci centrálnu planinu spomínaného Michoacánu.

Odporúčané
TOP 10 najlepších tiktokerov na Slovensku: prvé miesto ťa prekvapí, v rebríčku dominujú mladé ženy TOP 10 najlepších tiktokerov na Slovensku: prvé miesto ťa prekvapí, v rebríčku dominujú mladé ženy 10. augusta 2023 o 13:00

Polievka sa pripravuje z fazule, ktorá sa varí spoločne s paradajkami a kuracím vývarom. Do polievky sa pridávajú čerstvé aj sušené čili papričky. Dodávajú polievke pikantnosť a údenú chuť.

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia