Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2024, 8:03
Čas čítania 0:58
Ilona Hobzová

Toto sú najžiadanejšie side joby. Ľudia si prácou z pohodlia domova môžu zarobiť slušnú sumu

ZAUJÍMAVOSTI PRÁCA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Na väčšinu z nich sa navyše nevyžaduje vysokoškolské vzdelanie.

Americká platforma na vyhľadávanie pracovných príležitostí na diaľku a hybridných pracovných ponúk FlexJobs v posledných mesiacoch zaznamenala nárast počtu pracovných ponúk.

Spoločnosť na základe viac ako 58 000 ponúk zverejnených od júla do decembra 2023 identifikovala sedem najžiadanejších vedľajších zamestnaní, ktoré možno vykonávať z domu. Pridala aj odhady platov od spoločnosti Payscale:

  1. Virtuálny asistent, 16 eur za hodinu
  2. Účtovníctvo (zaznamenávanie a organizovanie finančných údajov vrátane fakturácie, účtovania, miezd a odsúhlasovania transakcií), 18 eur za hodinu
  3. Zástupca zákazníckeho servisu, 15 eur za hodinu
  4. Účtovníctvo (interpretácia a prezentácia finančných údajov vrátane daňových priznaní alebo auditov), 21 eur za hodinu
  5. Technický spisovateľ, 24 eur na hodinu
  6. Social media manažér, 18 eur na hodinu
  7. Videostrih, 20 eur na hodinu

Celkový počet hodín sa líši v závislosti od pozície, ale väčšina ponúk na zozname FlexJobs vyžaduje približne 10 až 25 hodín týždenne.

Okrem toho, niektoré pozície môžu vynášať niekoľkonásobne viac, ako je odhad. Napríklad účtovníci na portáli Upwork si môžu účtovať až 175 eur za hodinu alebo pri niektorých projektoch až 300 eur za hodinu.

Podľa odborníčky na kariéru Toni Frana z agentúry FlexJobs si väčšina týchto pracovných miest navyše nevyžaduje vysokoškolské vzdelanie. „Na všetkých týchto pozíciách zamestnávatelia hľadajú základné zručnosti: schopnosť dodržiavať termíny, dobré komunikačné schopnosti v písomnej forme a po telefóne, samostatnosť, schopnosť riešiť problémy a, samozrejme, základné technologické zručnosti,“ povedala.

Platové podmienky sa, samozrejme, v porovnaní so Slovenskom v mnohých prípadoch líšia, nič to však nemení na tom, že podobné možnosti uplatnenia majú aj ľudia v našom regióne.

Anketa:
Privyrábaš si popri zamestnaní?
ÁNO.
NIE.
NEPOVIEM.
ÁNO.
21 %
53 Hlasov
NIE.
63 %
158 Hlasov
NEPOVIEM.
15 %
38 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia