Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2024, 12:03
Čas čítania 0:47
Radka Klučárová

Výraz „do p**e“ si budem pamätať navždy. Juraj Slafkovský naučil kanadského novinára rýdzo slovenskú nadávku

ŠPORT HOKEJ JURAJ SLAFKOVSKÝ SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Kanadského novinára Marca Dumonta naučil Juraj Slafkovský výraz, ktorú pri návšteve Slovenska patrične využije.

Juraj Slafkovský opäť rozosmial fanúšikov. Svoj talent aktuálne predvádza v zámorskej NHL v tíme Montreal Canadiens. Okrem športovej húževnatosti však v sebe nezaprie ani povahu šoumena.

Kanadského novinára Marca Dumonta naučil výraz, ktorý pri návšteve Slovenska určite patrične využije. „Slafkovský ma naučil niekoľko (slovenských) slov, no takmer okamžite som ich zabudol. Okrem ,do p*če‘. Tento výraz si budem pamätať navždy,“ napísal Dumont v komentári na sociálnej sieti X, predtým známej ako Twitter.

Hokejový expert reagoval na predchádzajúci komentár pod svojím príspevkom, v ktorom fanúšik vyjadril obdiv nad tým, že Slafkovský svoju krajinu zviditeľňuje aj v zahraničí. „Milujem, ako sa jazyk našej 5,4-miliónovej krajiny začína používať v meste s takmer porovnateľným počtom obyvateľov. To všetko vďaka tomuto 19-ročnému chalanovi,“ napísal Jacob, ktorý neskrýval nadšenie.

Slováci sa bavia

Pod príspevkom, kde sa Dumontov komentár objavil, sa hromadia pobavené reakcie Slovákov aj cudzincov. „Dpc (skrátene) je pravdepodobne polovica slovenského slovníka, ktorý ako hokejový fanúšik potrebuješ. No gól je univerzálny, takže teraz máš kompletný balík,“ odkázal používateľ Martin na margo vulgarizmu, ktorý sa novinár od mladého hokejistu naučil.

Juraj Slafkovský
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia