Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
31. januára 2024, 20:12
Čas čítania 0:48
Karolína Uličná

Po Trhline mieri do kín ďalší mysteriózny triler s Maštalírom. Film odhalí temné tajomstvá severného Slovenska

Po Trhline mieri do kín ďalší mysteriózny triler s Maštalírom. Film odhalí temné tajomstvá severného Slovenska
Zdroj: Bontonfilm
FILMY A SERIÁLY ČESKO-SLOVENSKÉ FILMY PETER BEBJAK SLOVENSKÝ FILM TOMÁŠ MAŠTALÍR
Uložiť Uložené

Najnovší film Smršť zobrazuje zvláštny meteorologický jav, ktorý u ľudí spôsobuje psychózu.

Po obrovskom úspechu filmovej Trhliny prinesie významný režisér Peter Bebjak ďalšiu novinku. Už 4. apríla príde do kín nový film nakrútený na motívy bestselleru Jozefa Kariku. Pôjde o mysteriózny triler s názvom Smršť.

Odporúčané
Peter Bebjak a Tomáš Maštalír vydajú v roku 2024 mysteriózny triler Smršť. Zopakuje úspech Trhliny? Peter Bebjak a Tomáš Maštalír vydajú v roku 2024 mysteriózny triler Smršť. Zopakuje úspech Trhliny? 8. decembra 2023, 14:22

V hlavných úlohách sa predstavia dve najvýraznejšie tváre česko-slovenskej hereckej scény. Tomáš Maštalír v hlavnej úlohe forenzného psychológa Martina Langa a Anna Geislerová v úlohe jeho manželky Pawly.


V stredu 31. januára tvorcovia zverejnili trailer, ktorý dá divákom možnosť nazrieť do napínavého príbehu odohrávajúceho sa v kúpeľnom komplexe uprostred lesov na severe Slovenska, kde sa objaví hrozivý vietor. Ide o zvláštny meteorologický jav, ktorý ovplyvňuje nielen prírodu, ale aj ľudí.

V miestach, kde sa tento vietor objavuje, narastá počet ochorení od migrén až po psychózy. Rýchle zmeny tlaku vzduchu, ktoré sú s ním spojené, majú údajne na človeka množstvo negatívnych účinkov.

Niektorí ľudia bývajú viac podráždení, nervózni či agresívni. Legenda v slovenskom regióne hovorí, že „keď sa ti veternica pozrie do očí, bude ťa prenasledovať až na kraj sveta, kým vás nezničí...“

Tomáš Maštalír, Anna Geislerová, Smršť
Zdroj: Bontonfilm

Schopnosti 53-ročného filmového režiséra Petra Bebjaka pritom nechvália len herci. Nedávno ho ocenila aj prezidentka Zuzana Čaputová, keď mu 14. januára slávnostne udelila štátne vyznamenanie Pribinov kríž II. triedy za mimoriadne zásluhy o kultúrny rozvoj Slovenskej republiky v oblasti filmu.

Peter Bebjak
Zdroj: Refresher/Martin Adam Pavlík
Domov
Zdieľať
Diskusia