Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
26. januára 2024, 10:56
Čas čítania 0:45
Karolína Uličná

Zákaz štekania či padania snehu. Niektorí starostovia si myslia, že rozkážu prírode

ZAUJÍMAVOSTI FRANCÚZSKO SNEH VTIPNÉ MOMENTY
Uložiť Uložené

Vyhlášky vyšli ako reakcia na večne nespokojných občanov.

Od štvrtka 25. januára je vo francúzskej dedinke Raillencourt-Sainte-Olle zakázané sneženie. Píše sa to v prvom odseku vyhlášky so všetkými právnymi a povinnými formalitami, ktorú zverejnil starosta Bernard de Narda, upozornili na to Novinky.cz

Nahnevaní občania

Dôvodom vytvorenia takého zákazu bolo nepriaznivé počasie vo Francúzsku, sneh a mrznúci dážď medzi 17. až 21. januárom. Starosta však tvrdí, že nechce rozkazovať počasiu, je to len reakcia na podnety občanov: „Volali nám toľkí ľudia, že sme mali rozpálené telefóny. A to všetko, podotýkam, pre štyri centimetre snehu,“ sťažoval sa starosta. Pripomienky boli najmä na neodprataný sneh, neupravené cesty aj chodníky.

Obec však nemá dosť ľudských síl a ani peňazí na to, aby investovala do účinnej techniky na odpratávanie snehu. Zákaz sneženia je preto podľa neho jediným možným riešením. 

Sneh.
Sneh. Zdroj: Facebook/SHMÚ/J. Karak

Zákaz štekania

V ďalšej francúzskej dedinke Poses Georgio Loiseau platí pre zmenu zákaz štekania psov, informovali ešte začiatkom mesiaca Novinky.cz. Vo vyhláške sa uvádza, že majitelia akýchkoľvek zvierat sú povinní prijať všetky primerané denné a nočné opatrenia na zachovanie pokoja v susedstve.

Odporúčané
Slovenka Denisa žije v Paríži, stážuje v Louis Vuitton: Škola ma celkovo vyjde 48 000 eur, ako študenti makáme od rána do večera Slovenka Denisa žije v Paríži, stážuje v Louis Vuitton: Škola ma celkovo vyjde 48 000 eur, ako študenti makáme od rána do večera 20. januára 2024, 9:30

Starosta svoje rozhodnutie odôvodnil sťažnosťami niektorých obyvateľov, ktorým prekážalo, že mnohí domáci miláčikovia ich susedov sú príliš hluční alebo štekajú celé hodiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia