Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
22. januára 2024 o 15:30
Čas čítania 0:56
Karolína Uličná

Známa sieť bratislavských kaviarní končí. Zatvorili svoju poslednú prevádzku

GASTRO GASTRO BRATISLAVA KÁVA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Na svojej facebookovej stránke podnik stále uvádza, že má otvorené. Zaujímali sme sa, či nás ešte niekde obslúžia.

Sieť kaviarní Štúr, pod ktorú patrili legendy bratislavských ulíc ako Rannô Ptáča neďaleko hlavnej stanice či Ďjelňa na Obchodnej ulici, končí. Svojim priaznivcom a návštevníkom však nič nepovedali a z gastroscény zmizli bez slova. Informáciu priniesli Aktuality.

Rannô Ptáča ako posledný Mohykán

Značka Štúr pôsobila v hlavnom meste viac ako 13 rokov. Bola vôbec jednou z prvých, ktoré na Slovensko priniesli koncept bistra. Prevádzok mala viacero, postupne však jedna po druhej odpadávali. Ako posledná opustila lukratívne priestory v Starom Meste kaviareň  Rannô Ptáča. Redakcia Refresheru sa s nimi pokúšala spojiť kvôli objasneniu situácie, avšak neúspešne. Všetky dostupné čísla na internete boli v čase, keď sme im telefonovali, vypnuté.

menu jedálny lístok ponuka reštaurácia kaviareň Štúr
Zdroj: Rannô Ptáča

Práve táto kaviarenská sieť patrila medzi vôbec najstaršie, aké v Bratislave pôsobili. Rannô Ptáča dlho lákalo milovníkov dobrého brunchu, raňajok, priaznivých cien aj fanúšikov slovenských dejín. 

Odporúčané
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver 19. júla 2024 o 13:45

„Pozornosť púta aj fakt, že spoločnosť Štúr, s. r. o., bola v marci 2018 zrušená, no napriek tomu až do minulého roka prevádzkovala Rannô Ptáča. Z registra účtovných uzávierok vyplýva, že posledné účtovníctvo predložila v roku 2016. Povinnosť predkladať uzávierky pritom firmám ukladá zákon,“ informovali Aktuality.sk.

Nový nájomca

Na adrese známeho podniku sa aktuálne nachádza podobný koncept s názvom Pinch Bistro. Podľa návštevníkov aj ono, podobne ako Rannô Ptáča, podáva ľahšie jedlá, dobrú kávu a chutné zákusky. „Do našich jedál začleňujeme čerstvé suroviny z miestnych zdrojov. Snažíme sa o jedinečnú kombináciu chutí, aby sa vytvorilo výnimočné a chutné menu,“ uvádzajú na svojej stránke.

Domov
Zdieľať
Diskusia