Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2024, 9:30
Čas čítania 1:24
Dominik Vetrák

Xbox ukázal vlastné Uncharted. Hra Indiana Jones od tvorcov série Wolfenstein bude adrenalínovou peckou

Xbox ukázal vlastné Uncharted. Hra Indiana Jones od tvorcov série Wolfenstein bude adrenalínovou peckou
Zdroj: Bethesda/Machine Games
TECH AVOWED HELLBLADE 2 INDIANA JONES AND THE GREAT CIRCLE
Uložiť Uložené

Ako vyzerá a ako sa bude hrať Indiana Jones od tvorcov série Wolfenstein?

Xbox v noci ukázal druhý Developers Direct (počas toho prvého presne pred rokom nečakane vydali pecku Hi-Fi Rush). Ukázali päť očakávaných hier, ktoré ich štúdiá pod hlavičkou Xbox Game Studios vydajú ešte tento rok.

Odporúčané
Recenzia: The Last of Us 2 Remaster je zlepšenie dokonalej hry s úžasným novým herným módom No Return Recenzia: The Last of Us 2 Remaster je zlepšenie dokonalej hry s úžasným novým herným módom No Return 16. januára 2024, 16:00

Všetky tieto hry nižšie vyjdú na Game Pass na PC a konzoly v deň vydania

Najviac zaujala hra Indiana Jones od štúdia Machine Games (séria Wolfenstein). Tí už niekoľko rokov pracujú na FPS titule Indiana Jones and the Great Circle. Hru zasadili medzi udalosti 2. a 3. filmu a pôjde o súčasť oficiálneho príbehu Indianu Jonesa (Indy sa preto podobá na Harrisona Forda). 

Nový Indy bude akčná avantúra z pohľadu prvej osoby. Jej náplňou bude akcia, strieľanie, riešenie hádaniek, ale aj zakrádanie sa medzi nepriateľmi či prekonávanie prekážok (ako napríklad s Indyho bičom). V hre bude dôležitý aj príbeh s viacerými postavami a so záporákom.

Nebola by to hra o Indym bez množstva pascí, skrytých komnát a hádaniek. Hra vyjde na PC a Xbox Series X/S už na jeseň 2024, 7 rokov po Wolfenstein 2 a 5 rokov po tituloch Wolfenstein: Youngblood a Cyberpilot.

Zaujalo aj RPG Avowed v otvorenom fantasy svete od tvorcov hier ako Fallout: New Vegas, The Outer Worlds zo štúdia Obsidian. Pôjde o FPS akčné RPG, v ktorom môžu hráči experimentovať s hracím štýlom. Budú nepriateľov ničiť mečmi, lukmi či kúzelnými paličkami?

Odporúčané
Ukázali najmodernejšie hry budúcnosti. Skvelými trailermi a grafikou očarili Exodus, Hellblade 2 či God of War Ukázali najmodernejšie hry budúcnosti. Skvelými trailermi a grafikou očarili Exodus, Hellblade 2 či God of War 8. decembra 2023, 12:30

Dôležitou súčasťou hry bude aj príbeh a prijímanie rozhodnutí, ktoré ovplyvnia, akým smerom sa vyvinie. Tvorcovia novinku odprezentovali pekne, ale hráčov trochu znepokojil pomalší štýl súbojov a pauzy po tom, čo údery hráča dopadnú na nepriateľa. Avowed vyjde na jeseň 2024. 

Už dlhoročne je najočakávanejšou Xbox hrou Senua’s Saga: Hellblade II. Hlavnou postavou je vikingská bojovníčka Senua, ktorá trpí viacerými psychickými problémami. Má vidiny, počuje hlasy, ktoré neexistujú a nikto iný ich nepočuje, a vníma realitu celkom inak. Tvorcom to dovoľuje vytvoriť nezabudnuteľné, emotívne a audiovizuálne podmanivé scény. 

Senua sa bude v druhej časti snažiť pomstiť Vikingom z Islandu, ktorí tyranizovali jej domov pri nájazdoch. Stretne pritom nové postavy a bude čeliť vnútorným démonom. Z hľadiska hrateľnosti pôjde o akčnú avantúru s nádherným grafickým spracovaním. Hra vyjde už 21. mája 2024. 

Domov
Zdieľať
Diskusia