Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. januára 2024, 13:30
Čas čítania 0:57
Radka Klučárová

VIDEO: Fanúšik rozzúril verejnosť: na zápase Novaka Djokoviča ukázal vulgárne gesto, ktoré má na Balkáne mimoriadne hrubý význam

ŠPORT NOVAK DJOKOVIĆ ŠPORT SPRÁVY ZO SVETA TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Fanúšik pobúril divákov natoľko, že pre neho teraz žiadajú zákaz vstupu na Australian Open.

Kamery zachytili muža počas turnaja Australian Open medzi Novakom Djokovičom a Dinom Prižmičom. Z videa vidno, ako zaťal päsť a zdvihol ruku ohnutú v lakti. Toto gesto má obzvlásť hrubý význam v Bosne a Hercegovine a v Chorvátsku. V týchto krajinách odkazuje na bosniansky erb (bosanski grb) – územný erb Bosny, ktorý predstavuje červená obrnená ruka držiaca meč, s lakťom ohnutým do pravého uhla.

Divákov jeho nevhodné správanie rozhorčilo natoľko, že pre neho žiadajú trest, píše portál LADbible. 

„Je toto tolerované správanie?“ pýta sa jeden z fanúšikov. „Australian Open, urobte správnu vec a zakážte tomuto jednotlivcovi vstup do vašich priestorov,“ pridal sa na sociálnej sieti X ďalší.

Mladý talent potrápil nasadenú jednotku

Divák sa takto nevhodne odviazal počas zápasu medzi srbskou hviezdou Novakom Djokovičom a mladým chorvátskym talentom Dinom Prižmičom. Stretnutie sa skončilo výhrou Djokoviča v pomere 6 : 2, 6 : 7 (5), 6 : 3, 6 : 4. 

„Dino si zaslúži veľký potlesk, na svoj vek pôsobí neuveriteľne vyzretým dojmom. Ukázal silnú mentalitu, dal mi poriadne zabrať. Páči sa mi, ako využíva celý dvorec, všetky uhly. Chcel by som byť v jeho trénerskom štábe, lebo má veľký potenciál. Som rád, že náš duel sledoval v lóži aj Andre Agassi, je to veľká legenda. Mám teraz dva dni, aby som sa čo najlepšie pripravil na ďalší zápas,“ povedal na margo 18-ročného chorvátskeho kvalifikanta.

Domov
Zdieľať
Diskusia