Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2024, 9:30
Čas čítania 4:58
Adriana Královičová

Youtuber Exploited prenajíma dizajnový byt na Airbnb: Z finančného hľadiska sa mi to oplatí, no bavia ma zážitky s hosťami (FOTO)

ZAUJÍMAVOSTI ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY DIZAJN INFLUENCERI INTERIÉROVÝ DIZAJN
Uložiť Uložené

Exploited nám prezradil, že Airbnb sa z finančného hľadiska oplatí, aj keď záleží na mnohých faktoroch. Jeho však najviac bavia zážitky s hosťami.

Ak by si aj ty chcel v Bratislave stráviť pár dní v dizajnovom ubytovaní a ešte k tomu v byte známej osoby, „Explov“ byt nájdeš na Airbnb a stáť ťa bude 138 eur na dve noci. „Už od prvého momentu som sa v ňom dobre cítil. Často mám v Bratislave rodinu či kamošov a potrebujem ich niekde ubytovať. V bytoch, ktoré prenajímam na dlhodobé nájmy, to logicky nejde. Vedel som, že to bude mať veľmi veľa využití,“ hovorí pre Refresher Peter Altof, známy ako Exploited. 

Oslovili sme aj architektov z platformy klub priateľov bývania, od ktorých byt kúpil. „Byt sme začali predávať, keď ešte prebiehal covid a začala sa vojna na Ukrajine. Ľudia boli celkom opatrní a trh s nehnuteľnosťami sa začal transformovať a stagnovať. Nebolo jednoduché prísť, obzvlášť s touto ponukou, na slovenský trh s realitami. Slováci sú ešte stále celkom konzervatívni, aj keď na ponuku boli zvedaví. Toto všetko tomu veľmi nepomáhalo a byt sme nevedeli predať,“ približuje nám Richard. 

Po štyroch mesiacoch sa rozhodli, že ho stiahnu z realitného trhu a vyskúšajú Airbnb. Obdobie prečkali a zisťovali, aká je na byt spätná väzba. To sa nakoniec ukázalo ako výborné riešenie, pretože ľudia si byt obľúbili v podstate okamžite. Začal sa im plniť kalendár rezervácií. Exploited ich neskôr oslovil, lebo práve hľadal niečo, čo bude ponúkať ako Airbnb ubytovanie. Ako hovoria, bol to krásne rozbehnutý vlak, tak sa dohodli na predaji. 

Odporúčané
Dom v kopcoch nad Banskou Bystricou, z ktorého nebudeš vedieť spustiť oči. Ponúka výhľad na mesto aj Tatry Dom v kopcoch nad Banskou Bystricou, z ktorého nebudeš vedieť spustiť oči. Ponúka výhľad na mesto aj Tatry 26. apríla 2024, 13:30

V článku sa dočítaš o tom, prečo sa Exploited rozhodol začať s projektom Airbnb, či sa to z finančného hľadiska na Slovensku oplatí, aké má zážitky s hosťami, aj to, čo ho pri upratovaní najviac „šokuje“. 

exploited airbnb ubytovanie architektúra interiérový dizajn
Zdroj: Foto: Matej Hakár/ Klub priateľov bývania/ Instagram @exploited

Z youtubera sa stal „superhostiteľ“

Na začiatok nám prezradil, že prenájmu bytov z hľadiska investícií sa venuje už dlhšie. „Ako investície som riešil len klasické nájomné byty. Keď som však uvidel tento byt, nedalo sa odolať. Bol už jemne zabehnutý na Airbnb, videl som, že ho ľudia bookujú. Vedel som si prepočítať nejaké výnosové percento a dávalo mi to zmysel. Zároveň som chcel mať takýto byt v portfóliu a vedel som, že to využijem aj na svoje projekty. Dá sa to využiť ako ateliér, viem to prenajímať, poskytnúť kamarátom, ak to potrebujú. Malo to veľký potenciál,“ hovorí Exploited pre Refresher. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 151851 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo sa rozhodol podnikať s Airbnb. 
  • Čo sa hosťom v jeho Airbnb najviac páči. 
  • Čím je byt výnimočný. 
  • Či sa to z finančného hľadiska na Slovensku oplatí. 
  • Aké skúsenosti má s hosťami. 
Domov
Zdieľať
Diskusia