Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. januára 2024, 15:21
Čas čítania 0:58
Karolína Uličná

Česká futbalistka prehovorila o sexuálnom zneužívaní: „Na polícii som musela ukazovať, ako som pri tom ležala“

ŠPORT FUTBAL PRIZNANIE SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Tereza bola sexuálne zneužitá ako 9-ročná.

Česká futbalistka Tereza Bolfíková sa rozhodla prostredníctvom sociálnych sietí prehovoriť o svojom traumatickom zážitku z detstva. Na Facebooku sa priznala, že ako 9-ročná zažila sexuálne zneužívanie od blízkej osoby. Príspevok neskôr zmazala, informoval o tom portál iDnes.

„Bola som sexuálne zneužitá, ale k pohlavnému styku nedošlo. Musela som potom lietať po doktoroch a vôbec som nevedela prečo, nedochádzalo mi to. Na polícii som musela ukazovať, ako som ležala, všetko opisovať,“ opísala traumatickú situáciu z detstva.

Bolfíková si to ako dieťa vôbec neuvedomovala. „Zazlievala kamarátke, na ktorú to skúsil tiež, že to išla nahlásiť na políciu,“ povedala. Tým sa podľa jej slov všetko začalo – stratila rodinu a odišla do detského domova. Postupom času však bola za svoj odchod do „decáku“ vďačná.

To, že tento nepríjemný zážitok v nej zanechal stopu, si začala uvedomovať počas dlhého single obdobia. „K nikomu sa nedokážem citovo pripútať, možno je to spôsobené tým,“ zdôverila sa Terka. Priznala aj to, že preto musela vyhľadať odbornú pomoc a svoj stav rieši so psychologičkou.  

Odporúčané
Pred 15 rokmi som pleskol kamošku po zadku. Dodnes ma to trápi a myslím na to, ako privilegovaní muži ubližujú ženskej psychike Pred 15 rokmi som pleskol kamošku po zadku. Dodnes ma to trápi a myslím na to, ako privilegovaní muži ubližujú ženskej psychike 25. apríla 2024, 9:30

Dvadsaťtriročná futbalistka už raz o svojej minulosti prehovorila. Vtedy sa na verejnosť dostala informácia, že Tereza skončila v detskom domove, pretože sa o ňu matka nevedela poriadne postarať.

„Keď mi mama s plačom volala a znovu sa ospravedlňovala, že som kvôli nej skončila v decáku, zrazu som si povedala: Prečo to robíš? Prečo si nahováraš niečo, čo nie je úplne pravda? Veď jej tým ubližuješ. V tej chvíli mi došlo, že je načase, aby som to zo seba vypustila.“ 

futbalistka ceska zneuzivanie sexualne nasilie trauma z detstva tereza bolfikova
Zdroj: Facebook/Tereza Bolfikova
Domov
Zdieľať
Diskusia