Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
21. decembra 2023, 11:27
Čas čítania 1:07
Radka Klučárová

Je možné, že Karlos Vémola svoje šelmy týral. Zákaz chovu pre neho žiadajú organizácie aj odborníci

OSOBNOSTI ČESKÁ REPUBLIKA KARLOS VÉMOLA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

MMA zápasník Karlos Vémola chová šelmy nelegálne. Odborníci tvrdia, že zvieratá týra a spôsobuje im ukrutné bolesti.

Už pred časom sme ťa informovali, že sa MMA zápasník Karlos Vémola bude musieť vzdať svojho domáceho miláčika – bielej tigrice Antonie Ramba. Dôvodom je, že Vémola nemal veterinárne potvrdenie a nebol schopný doložiť legálny pôvod tohto exotického živočícha.

Podozrenie z týrania

Podľa českej ministerky životného prostredia tak porušil zákon o obchodovaní s ohrozenými druhmi. Nelegálny chov mačkovitých šeliem však nie je jediné, o čo sa polícia v prípade Vémolu zaujíma. Existuje totiž podozrenie, že svoje šelmy týral.

Obavu nad jeho zaobchádzaním so zvieratami už vyjadrila aj nezisková organizácia Click and Feed„Zviera bolo chované v neschválených a pre jeho druh úplne nevhodných podmienkach,“ upozornila a zároveň apelovala na ministerstvo, aby mu udelilo doživotný zákaz chovu zvierat. 

„Zvieratá zneužívajú na mediálne zvýšenie osobného statusu bez akejkoľvek pridanej hodnoty pre ochranu prírody alebo pozitívneho príkladu pre verejnosť!“ Organizácia zároveň spomenula aj tigricu, ktorej Vémola dal vytrhať pazúry, a to s najväčšou pravdepodobnosťou preto, aby ho nepoškriabala.

Odporúčané
Účinkoval v českom Milionárovi a za vyhraté peniaze si nakúpil vražedné zbrane. Lesný vrah mal nadpriemerné IQ a necítil emócie Účinkoval v českom Milionárovi a za vyhraté peniaze si nakúpil vražedné zbrane. Lesný vrah mal nadpriemerné IQ a necítil emócie 21. apríla 2024, 12:30

„Hrdina... celkovo hrozné podmienky pre zvieratá, pidi priestory,“ upozornila na malé priestory, v ktorých šelmy chová, organizácia Naděje Pro Čtyři Packy.

Zmrzačené zvieratá

Podľa odborníčky ide v prípade vytrhania pazúrov pri šelmách o veľmi invazívny zákrok, po ktorom bude zviera už doživotne zmrzačené. Bez pazúrov si nedokáže pridržať potravu ani si značkovať územie. Už nikdy sa tak nebude môcť správať prirodzene. 

„Keď [Antonie Ramba] k Vémolovi prišla, pazúry mala... Z ďalších fotiek je zrejmé, že pazúry nemajú ani levy v chove tohto pána. Chirurgicky sa pazúry odstraňujú aj s lôžkom, rany sa zle hoja a často sa objavujú komplikácie. A samozrejme, že to veľmi bolí (keby vám odoperovali konce prstov, asi by ste tiež neskákali nadšením, však?),“ napísala na Facebooku rozhorčená bývalá šéfka odboru CITES Pavla Říhová.

Domov
Zdieľať
Diskusia