Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
23. decembra 2023, 12:30
Čas čítania 4:11
Dominik Vetrák

10 TOP filmov od Netflixu, ktoré vyšli v roku 2023

10 TOP filmov od Netflixu, ktoré vyšli v roku 2023
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NAJLEPŠIE FILMY 2023 NETFLIX FILMY NETFLIX FILMY 2023
Uložiť Uložené

Aké najlepšie celovečerné hrané a animované filmy vyšli v roku 2023 na Netflixe a sú to vôbec všetko pecky?

Tento rok Netflix vydal enormne veľa seriálov a filmov... asi ako každý rok. Keď sa však pozrieme na najlepšie filmy a seriály minulého roka a tohtoročné, je evidentné, že Netflixu šla tento rok karta menej, minimálne čo sa týka množstva dobrých vecí. Tých niekoľko, ktoré sa im podarili, však skutočne stoja za to. Aké najlepšie filmy teda Netflix vydal tento rok?

Nasledujúce týždne budeme v Refresheri prinášať rebríčky najlepších hier, filmov, seriálov či hudby za rok 2023, ako aj zoznamy tých najočakávanejších v roku 2024. Ak chceš ostať v obraze a vedieť, čo bolo najlepšie tento rok a na čo sa oplatí tešiť v budúcom roku, staň sa členom exkluzívneho klubu Refresher+ a čítaj všetky zamknuté články bez ďalších poplatkov.

Odporúčané
Flash, Zaklínač, marvelovky či The Idol. Toto sú najhoršie filmy, seriály a sklamania roka 2023 Flash, Zaklínač, marvelovky či The Idol. Toto sú najhoršie filmy, seriály a sklamania roka 2023 19. decembra 2023, 16:30

10. Leave the World Behind (réžia: Sam Esmail)

To, že Netflix tento rok nevydal až toľko filmových peciek, dosvedčuje aj umiestnenie tohto filmu v rebríčku. Režisér Sam Esmail (Mr. Robot) nakrútil postapokalyptický film so zaujímavou premisou, ktorý získal v recenzii len 6,5/10.

Režisér nedokázal nadviazať na dobrú prvú polovicu snímky, nezaujal postavami a mysteriózna zápletka jeho novinky vyfučala do prázdna. Nepomohla ani dlhá stopáž, no diváci ocenili skvelý koniec, podarené thrillerové prvky a herecké výkony či skvelý vizuál a prácu s kamerou. 

Leave the World Behind
Zdroj: Netflix

9. Wonderful Story of Henry Sugar (réžia: Wes Anderson)

Režisér Wes Anderson (Asteroid City) natočil pre Netflix štyri krátke filmy podľa príbehov spisovateľa Ronalda Dahla. Tou najlepšou je záber na život Henryho Sugara (Benedict Cumberbatch). Ten sa pomocou špeciálnej jogy chce naučiť jasnovidectvo, aby mohol podvádzať pri gamblovaní. 

Henry Sugar
Zdroj: Netflix

8. Leo (réžia: Robert Marianetti, Robert Smigel, David Wachtenheim)

Leo je 74-ročný jašter, ktorý celý život prežil v akváriu na základnej škole. Pred smrťou však chce zažiť nejaké poriadne dobrodružstvo a utečie. Pomáha mu aj jeho kamarát, korytnačka na dôchodku a deti, ktorým prezradí, že vie rozprávať ľudskou rečou. Ide o klasický animovaný príbeh pre rodiny a najmenších s niekoľkými podarenými vtipmi, ktorý nijak nevyčnieva, ale spríjemní večer. Animák odporúčame pozerať s originálnymi hlasmi Adama Sandlera a Billa Burra, ktorí odvádzajú vynikajúcu prácu.

7. The Killer (réžia: David Fincher)

Fincher natočil film, ktorý nesadne úplne každému. Najviac ho ocenia ľudia, ktorí si ho pozrú viackrát.

Fincher vyrozprával príbeh o chladnokrvnom nájomnom vrahovi (Michael Fassbender), ktorý jedného dňa poruší svoje pravidlá. Pokašle kontrakt a následne musí čeliť hrozbe smrti na každom kroku. Snímke chýbajú silnejšie emócie a výživnejší príbeh, ale Fincherovi sa nedajú uprieť technické znalosti a dokonalé vedomosti o tom, ako má film vyzerať. 

The Killer
Zdroj: Netflix / YouTube

6. Nyad (réžia: Elizabeth Chai Vasarhelyi a Jimmy Chin)

Mount Everest plávania, tak označujú trasu z Kuby na Floridu. Šesťdesiatročná plavkyňa Diana Nyad (na Oscara nominovaná Annette Bening) sa v roku 2011 rozhodla zvládnuť túto trasu bez klietky ochraňujúcej ju pred žralokmi.
 

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 150583 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia