Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
30. decembra 2022, 15:30
Čas čítania 4:02
Dominik Vetrák

Toto sú najlepšie filmy od Netflixu v roku 2022

Toto sú najlepšie filmy od Netflixu v roku 2022
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX FILMY NETFLIX FILMY 2022
Uložiť Uložené

Vybrali sme 10 najlepších filmov, ktoré Netflix vydal v roku 2022.

Netflix je známy tým, že vydáva množstvo priemerných a podpriemerných filmov a seriálov. Riadia sa heslom kvantita nad kvalitou, za čo ich v poslednom čase kritizoval okrem iných aj Ben Affleck.

Každý mesiac sa však na Netflixe nájde niečo zaujímavé a kvalitné, takže sme boli schopní dať dohromady zoznam 10 najlepších filmov od Netflixu, ktoré sme tento rok videli.  

Odporúčané
Najhoršie filmy a seriály, aké sme v roku 2022 videli Najhoršie filmy a seriály, aké sme v roku 2022 videli 25. decembra 2022, 14:30

10. Knives Out 2 (réžia: Rian Johnson, detektívne krimi)

Detektív Benoit Blanc v podaní Daniela Craiga riešil celkom nový druh vraždy a krimi prípadu. Udialo sa tak na súkromnom ostrove istého geniálneho milionára (Edward Norton). Režisér a scenárista Rian Johnson nakrútil trochu netradičné pokračovanie a prekvapil ako štýlom, tak samotným prípadom a jeho rozuzlením.

Ten nie je taký komplexný a úderný ako v prvej časti, rovnako ako tentoraz nie sú až také zaujímavé postavy, no stále ide o veľmi zábavnú a jedinečnú detektívku, ktorá nás bavila od začiatku až do konca.

9. Athena (Romain Gavras, dráma)

Protesty nespokojných obyvateľov francúzskych predmestí občas prenikajú aj do našich médií. Režiséra Romaina Gavrasa časté konflikty inšpirovali k vytvoreniu unikátneho hybridu antickej tragédie, akčnej „mlátičky“ a sociálnej kritiky.

Novinka Athena od Netflixu sa pýta: ako by mohla vyzerať občianska vojna na predmestiach Paríža? Napriek občasnej strate tempa a relatívnej plochosti postáv Athena aj vďaka zopár brilantným dejovým zvratom a originalite jednoznačne stojí za pozretie. 

8. Pinocchio (réžia: Guillermo del Toro, stop-motion rozprávka)

Oscarový filmár Guillermo del Toro prišiel s vlastnou verziou príbehu o Pinocchiovi, ktorá je o čosi depresívnejšia a pracuje s témami fašizmu a problémovým vzťahom medzi otcami a synmi.

Odporúčané
10 filmov, ktoré môžeš pozerať stále dookola a nikdy ťa neomrzia. Nájdeš ich na Netflixe 10 filmov, ktoré môžeš pozerať stále dookola a nikdy ťa neomrzia. Nájdeš ich na Netflixe 30. januára 2024, 9:30

Režisérovi sa podarilo vyrozprávať nádherný a emotívny príbeh o najznámejšom chlapcovi z dreva, ktorý túžil po uznaní a láske svojho otca. Tento film je zo žánru animovaného stop-motion, takže sa dočkáš netradičnej animácie, no v perfektnej kvalite. 

7. White Noise (réžia: Noah Baumbach, komediálna dráma)

Noah Baumbach, ktorého môžeš poznať ako režiséra a scenáristu oscarovej snímky The Marriage Story, tentoraz nakrútil niečo vtipnejšie a menej depresívnejšie. Adam Driver tu stvárňuje Jacka Gladneyho, profesora v odbore štúdií Hitlera.

Jack je manžel Babette a otec štyroch detí. Dej zachytí jeho útrapy a radosti v momente, keď jeho mesto postihne katastrofa spojená s chemickým znečistením a on sa musí pokúsiť udržať svoju šialenú rodinu pokope.

6. Enola Holmes 2

Pokračovanie populárneho detektívneho filmu s Millie Bobby Brown a Henrym Cavillom dokázalo kvalitou prekonať svojho predchodcu a to je všetko, čo sme od neho požadovali. Ak máš chuť na hádky a dialógy sympatických postáv, mysterióznu zápletku a slušnú akciu v príbehu z konca 19. storočia, Enola ťa poteší. Okrem nového prípadu posúva aj vzťah Sherlocka a jeho sestry, ale mrzí nás, že sa vôbec neukázal druhý brat Mycroft. 

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 126973 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Späť
Zdieľať
Diskusia