Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. decembra 2023, 16:30
Čas čítania 4:05
Dominik Vetrák

Flash, Zaklínač, marvelovky či The Idol. Toto sú najhoršie filmy, seriály a sklamania roka 2023

Flash, Zaklínač, marvelovky či The Idol. Toto sú najhoršie filmy, seriály a sklamania roka 2023
Zdroj: Warner bros netflix
FILMY A SERIÁLY NAJHORŠIE FILMY A SKLAMANIA ROKA 2023
Uložiť Uložené

Tieto filmy a seriály sklamali v roku 2023 najviac. Koľko z nich si videl?

Rok čo rok sa v kinách a na streamingových službách objavia filmy a seriály, ktoré sklamú kritikov či divákov. Niektoré sú stále dobré, ale jednoducho nenaplnili očakávania. Iné sú zase vyložene katastrofálne a nikto by s nimi nemal strácať čas. Ktoré filmy a seriály sa do takýchto zoznamov zaradili tento rok?

Odporúčané
Toto je 10 najlepších seriálov roka 2023 na Netflixe (animované + hrané) Toto je 10 najlepších seriálov roka 2023 na Netflixe (animované + hrané) 15. decembra 2023, 12:30

Ant-Man and the Wasp: Quantumania a ostatné marvelovky– zlý film

Po dvoch priemerných filmoch s Ant-Manom nebolo prekvapením, že nenadchla ani trojka. Záver trilógie kompletne prekonal všetky očakávania. Do kín prišiel príšerný film, ktorý vôbec nemal vzniknúť.

Marvel má k dispozícii zaujímavejšie postavy, ktoré by si zaslúžili vlastné filmy, ale Ant-Man (a jeho rodina) už divákom jednoducho nemá čo ponúknuť. Vo filme nefungoval humor, niektoré vizuálne efekty boli nepodarené a scény, ktoré mali byť emotívne, boli sterilné a nudné. Potešila akurát akcia a záporák Kang v podaní Jonathana Majorsa.


Z marveloviek sklamala aj snímka The Marvels. Našťastie skvelý Loki a Strážcovia galaxie to ako-tak vykompenzovali.

Ant-Man
Zdroj: Marvel Studios

The Idol – zlý seriál

Tvorca skvelej Euphorie Sam Levinson vytvoril otrasný seriál z prostredia šoubiznisu. Zameral sa na popovú speváčku Jocelyn, ktorá žije život plný kontroverzií. Celý jej ho otočí hore nohami úchylný majiteľ nočného klubu, ktorý ju zvedie a začne sa jej montovať do kariéry.

The Idol je nevkusným seriálom, ktorý úplne premrhal svoj potenciál ukázať originálne príbehy z prostredia šoubiznisu. Režisér a scenáristi sa namiesto toho rozhodli venovať lacným sexuálnym scénam, obscénnostiam a nudnej postave majiteľa klubu Tedrosa v podaní rapera Weeknda, ktorý dokázal, že na herectvo vôbec nemá talent.

Lily-Rose v seriáli The Idol uvidíme tak, ako sme ju doteraz nezažili.
Lily-Rose v seriáli The Idol uvidíme tak, ako sme ju doteraz nezažili. Zdroj: HBO

Secret Invasion – zlý seriál

Seriál, ktorý mal mať thrillerovú atmosféru a nadviazať na štýl Captain America: The Winter Soldier, dopadol úplne katastrofálne. Príbeh nedával zmysel, postavy sa nesprávali racionálne, akcia bola nevýrazná, dejové zvraty nemali váhu a tvorcovia dej zbytočne natiahli na šesť epizód, aj keď ho mohli pokojne vyrozprávať za polovicu času.

Seriál by to veľmi nezlepšilo, ale aspoň by s ním diváci stratili menej času. Smiešne a zbytočne vyznie najmä po premiére snímky The Marvels.

Samuel L. Jackson hral vo filme aj v tomto seriáli Nicka Furyho, no jeho filmová verzia akoby zabudla, čo prežila v seriáli. Udalosti Secret Invasion nemali na svet Marvelu žiadny vplyv.

Secret Invasion
Zdroj: Marvel Studios

Transformers: Rise of the Beasts – veľké sklamanie

Po vydarenom Transformers filme s názvom Bumblebee sa v štúdiu Paramount Pictures rozhodli ignorovať to, čo v ňom fungovalo, a vrátiť sa k tomu, čo mu predchádzalo (a nefungovalo).

Odporúčané
2023: Najhoršie filmy a najväčšie seriálové sklamania doteraz 2023: Najhoršie filmy a najväčšie seriálové sklamania doteraz 7. júla 2023, 9:00

Rise of the Beasts má slabší príbeh, veľmi jednoduché ľudské postavy, sterilnú a opozeranú akčnú stránku. Novinkou sú nezaujímaví roboti a nekvalitné vizuálne efekty, čo je pre tento typ filmu dosť veľký problém.

 

Je to prekvapivo nudný blockbuster bez charizmatických záporákov, ktorí mohli byť nemí, a nič by to na ich osobnosti nezmenilo. Tvorcovia nevyužili ani potenciál robotov transformujúcich sa na zvieratá. Azda jediným skutočne podareným aspektom snímky je robot Mirage s hlasom Peta Davidsona.

Transformers: Rise of the Beasts
Zdroj: Paramount Pictures

Flash – sklamanie

Po prvom traileri boli očakávania vysoké. Dvaja Flashovia, Supergirl, Keatonov Batman a Michael Shannon ako generál Zoda. Flash mal resetovať svet DC, cestovať v čase, ukázať alternatívny chod dejín a byť najväčším tohtoročným komiksom od DC.

Hoci film zďaleka nebol zlý a užili sme si ho, v konečnom dôsledku nedokázal naplniť očakávania divákov ani kritikov. Rozhodne mu nepomohol ani škaredý vizuál s otrasnými vizuálnymi efektmi. Flash je však stále dobrý film a stojí za pozretie. Akurát mal byť niečím oveľa lepším.

The Flash
Zdroj: Warner Bros. Discovery

Exorcista: Znamenie viery – zlý film

Ďalší film, ktorý nikdy nemal vzniknúť. Teda minimálne nie v tejto podobe. Ide o zbytočne dlhý horor so slabým príbehom, ktorý nad dnom držia len super herci a pekná vizuálna stránka. Oproti pôvodnému Exorcistovi spred 50 rokov je hlavné strašidlo neškodné, divákovi na postavách nezáleží a sklamala aj hororová časť filmu, ktorý vo všeobecnosti nebol veľmi strašidelný. Sklamaním bol aj nevyužitý potenciál nostalgických scén.

Exorcista
Zdroj: Universal Pictures

Ted Lasso (3. séria) – fajn séria, ale veľké sklamanie

Tvorcovia v tretej sérii nedokázali udržať konzistentnú kvalitu vedľajších príbehov. Nezmyselne zdvojnásobili dĺžku epizód, ktoré majú často viac ako hodinu. Dlhší čas strávený s obľúbenými postavami si diváci užívali, ale ich príbehy už nemali takú váhu a chýbala im iskra.

Odporúčané
Najhoršie filmy roka, ktoré dostali hodnotenie 0/100. Tieto exkrementy vidieť fakt nechceš Najhoršie filmy roka, ktoré dostali hodnotenie 0/100. Tieto exkrementy vidieť fakt nechceš 17. januára 2023, 18:00

Medzi najhoršie časti seriálu patril prerod Natea naspäť na milého chlapíka a to, že mu úplne každý odpustil bez akejkoľvek diskusie. Vzťahy neprešli dostatočnou (v tomto prípade žiadnou) transformáciou a chýbala tomu dramatická katarzia.

Celá táto dejová línia v podstate len vyšumela do prázdna. Otrasná bola aj na silu tlačená lesbická romantická línia postavy Keeley a viacero nezmyselných príkladov správania postáv. Stále ide o kvalitný seriál, ale v porovnaní s prvou sériou akoby úplne zmenil tvorcov.

Ted Lasso
Zdroj: Apple TV+

65 – zlý film

Už trailery nešťastne odhalili hlavnú zápletku, ktorá mohla byť v kine slušným prekvapením. V sci-fi sa postava Adama Drivera cestujúca vesmírom dostane do kolízie s asteroidmi a skončí na planéte Zem, akurát 65 miliónov rokov v minulosti.

Planétu vtedy obývali dinosaury a Driverova postava s nimi musí bojovať o prežitie a ochraňovať pritom malé dievča, ktoré prežilo haváriu vesmírnej lode.

 

Film bol nakoniec celkom nudný, chýbali mu originálne nápady, Adam Driver nemal čo hrať, keďže jeho postava bola dosť generická a ani tej oku lahodiacej akcie nebolo veľa. Totálne zbytočný film, na ktorý si niekto spomenie asi len vďaka podobným článkom, ako je tento.

Adam Driver v sci-fi trileri 65.
Adam Driver v sci-fi trileri 65. Zdroj: Sony Pictures Entertainment

Cocaine Bear – sklamanie

Cocaine Bear je priemerná komédia, ktorá mala o čosi väčší potenciál. Ako už názov napovedá, príbeh je o medveďovi, ktorý sa nadroguje kokaínom a začne vyvádzať, vraždiť a besnieť v lesoch. Do toho sa zapletú úrady, drogoví díleri a niekoľko ďalších nešťastníkov, ktorí musia čeliť šialenému medveďovi.

Odporúčané
Najhoršie filmy a seriály, aké sme v roku 2022 videli Najhoršie filmy a seriály, aké sme v roku 2022 videli 25. decembra 2022, 14:30

Bohužiaľ, väčšinu vtipných scén diváci videli v traileroch. Filmu trochu zráža nohy aj kvalita vizuálnych efektov. Herci ako Ray Liotta, Keri Russell či O’Shea Jackson hrajú dobre a vytvárajú zábavnú atmosféru, ale nezaujímavý scenár im vôbec nepomáha.

Film by možno lepšie fungoval ako polhodinový skeč, pretože aj tá 90-minútová stopáž sa vlečie.

Medvěd na koksu, cocaine bear
Zdroj: Cinemart

Okrem toho sklamala aj druhá séria Yellowjackets, ktorej kvalita v porovnaní s prvou sériou značne klesla. Obrovským sklamaním bola aj rozlúčka s Henrym Cavillom ako Geraltom v tretej sérii Zaklínača a už tradične sklamal aj Mandalorian.

Potom sú tu seriály ako FUBAR, The Crowded Room, Citadel a ďalšie, od ktorých sa veľa nečakalo, takže neboli ani rozčarovaním. Z filmov sklamali Renfield, Ghosted, Shazam, Malá morská víla či komédia You People od Netflixu.

Domov
Zdieľať
Diskusia