Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2023, 12:00
Čas čítania 4:08
Richard Balog

TOP 10 zimných topánok pre ženy, ktoré chcú byť štýlové v meste aj v après-ski bare

TOP 10 zimných topánok pre ženy, ktoré chcú byť štýlové v meste aj v après-ski bare
Zdroj: Mytheresa
MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Zatiaľ čo najlacnejší pár v našom zozname kúpiš za 165 eur, najdrahší stojí viac ako 800 eur. Pozri si siluety od značiek Moon Boot, Inuikii či Moncler.

Ak si potrpíš na dizajn obuvi, v dnešnom článku ti ukážeme 10 tipov, čo si obuť na prechádzku v meste či horskom prostredí aj do après-ski baru po celodennej lyžovačke. Priprav sa na modely od značiek Moon Boot, GANNI, Inuikii alebo Moncler a daj zime a snehu šach-mat, kdekoľvek budeš.

Trendom sú stále najmä objemné ripstopové snehule a pohodlné zateplené čižmy s rovnou podrážkou, ale skvelo vyzerajú aj upravené chelsea boots s gumovou špicou a klasické „horolezecké“ topánky so šnurovaním.

Pozri si aj zoznam mužských topánok, v ktorom nájdeš aj chuťovky od Burberry či Off-White.

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, novinkách, celebritných outfitoch alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe. Zároveň môže ísť aj o tip na vianočný darček.
Odporúčané
Zatoč so zimou v jednofarebných outfitoch v univerzálnych odtieňoch. Toto sú top kúsky pre tvoj šatník Zatoč so zimou v jednofarebných outfitoch v univerzálnych odtieňoch. Toto sú top kúsky pre tvoj šatník 29. novembra 2023, 13:00
Moon Boot® Icon Low
Zdroj: NET-A-PORTER

Moon Boot Icon Low Shell & Faux Leather Snow Boots    165 €

Na úvod zoznamu sme vybrali jednu z najpredávanejších siluet zimnej obuvi v posledných sezónach, ktorú nosia hollywoodske hviezdy aj influencerky. Snehule Moon Boot Icon Low dostali zvršok z ripstopu a umelej kože v armádnom zelenom odtieni, pričom výsledok je viac než skvelý. Pružná gumová podrážka ti poskytne spoľahlivú priľnavosť k zamrznutému povrchu.

V týchto objemných „mesačných“ topánkach s charakteristickým viazaním prejdeš náročnými zimnými mesiacmi v teple a suchu. Ich cena je 165 eur cez online obchod NET-A-PORTER a dostupné sú aj v modrom vyhotovení. Oboje sú veľmi fresh.

GANNI Hiking Boots
Zdroj: NET-A-PORTER

GANNI Rubber-Trimmed Canvas Hiking Boots    187,50 €

Ak ti nie je blízka estetika značky Moon Boot, máme pre teba aj menej extravagantný tip. Zimná obuv od GANNI s typickými horskými prvkami je vyrobená z odolných tkanín a gumy, pričom je položená na hrubej podrážke s okrúhlou špicou. Najvýraznejším detailom je kontrastné zelené prešívanie, zatiaľ čo logo značky je na jazyku.

Pôvodná cena týchto pevných topánok bola 375 eur, no aktuálne ich kúpiš za polovicu, čo považujeme za veľmi výhodnú ponuku.

GANNI Chelsea Boots
Zdroj: NET-A-PORTER

GANNI Paneled Nubuck & Leather Chelsea Boots    237 €

Dánska značka GANNI má v dnešnom zozname dvojnásobné zastúpenie, a to aj vďaka týmto masívnym chelsea boots v zelenom odtieni. Sú vyrobené z panelov z hladkej kože, respektíve nubuku a stoja na hrubej podrážke s klincami. Samozrejmosťou sú elastické boky, aby si ich ľahko obula.

Tieto vysoké čižmy sú ideálne na doladenie tvojich zimných outfitov. Nosiť ich môžeš rovnako s voľnými rifľami, ako aj so zateplenými legínami alebo s dlhšími šatami. Vedenie online obchodu NET-A-PORTER odkrojilo z pôvodnej ceny 395 eur rovných 40 % a v predaji sú za necelých 240 eur.

Inuikii
Zdroj: Mytheresa

Inuikii Classic Shearling & Leather Ankle Boots    295 €

Do pozornosti dávame aj ďalšiu obľúbenú zimnú obuv z posledných sezón, a to siluetu Inuikii Classic, tentoraz v hnedo-zelenej schéme. Atraktívne snehule sú vyrobené zo strihanej ovčej vlny a kože, ktorú sťahujú hrubé šnúrky. Gumová podrážka poskytuje bezpečnú trakciu pri každom kroku aj na zľadovatených povrchoch a podšívka zo striže ponúka teplo v mínusových teplotách. Vo svojej zbierke ich môžeš mať za 295 eur vrátane doručenia cez online obchod Mytheresa.

Inuikii Wedge Snow Boots
Zdroj: Mytheresa

Inuikii Classic Wedge Leather Snow Boots    310 €

V produktovom portfóliu taliansko-švajčiarskej značky Inuikii nájdeš aj siluetu Classic Wedge v atraktívnom koženom vyhotovení vo svetlých tónoch, ktoré je ako stvorené na zasnežené zjazdovky, ale ako vidíš, dobre vyzerá aj v kombinácii s denimom. 

Spojenie funkčnosti a štýlu zvládol návrhársky tím Inuikii na jednotku s hviezdičkou. Svetlohnedý zvršok je vyrobený z mäkkej teľacej kože, pričom stojí na odolnej gumovej podrážke a vnútri nájdeš hrejivú stielku z ovčej vlny. Cena je rovných 310 eur.

Inuikii Matilda Snow Boots
Zdroj: Mytheresa

Inuikii Matilda Shearling-Line Suede Boots    380 €

Ak hľadáš úplne iný štýl zimných topánok, v ktorých môžeš vybehnúť do après-ski baru v horách aj do mestských ulíc, tento model je pre teba ako stvorený. Modelový rad Inuikii Matilda je strihaný z prvotriednej brúsenej kože, majú ultraľahkú, ale pritom hrubú podrážku a sú najnovším prírastkom v portfóliu známej spoločnosti.

Keďže majú jedinečný dizajn, môžeš ich nosiť veľmi elegantne alebo športovo a vďaka vnútornej podšívke z ovčieho rúna budú tvoje nohy v teple aj počas tuhých mrazov. 

Bogner Hiking Boots
Zdroj: NET-A-PORTER

Bogner Arosa Shearling-Trimmed Leather Hiking Boots    516 €

Ak nie si nováčik na svahu, modely oblečenia a obuvi s logom Bogner určite poznáš. Ide o ikonu lyžiarskej módy a vo svojom portfóliu ukrýva aj lifestylové dizajny, v ktorých budeš neprehliadnuteľná nielen v après-ski bare, ale aj na vianočných trhoch.

Členkové topánky Bogner Hiking ťa udržia v teple a pohodlí, nech už nás počasie túto zimu prekvapí akýmkoľvek spôsobom. Sú vyrobené z odolnej textúrovanej kože, ktorá je podšitá plyšovou strižou. Podrážka s vrubmi poskytuje na mokrom povrchu lepšiu priľnavosť ako väčšina siluet. Cena je v tomto prípade na úrovni 520 eur a je priamoúmerná použitým materiálom aj kvalite spracovania. 

Chloé Raina Boots
Zdroj: Mytheresa

Chloé Raina Shearling-Lined Ankle Boots    690 €

Zastúpenie v dnešnom článku má aj módny dom Chloé, a to vďaka krásnej siluete zateplených čižiem, ktoré stoja na traktorovej gumovej podrážke v rovnakom odtieni. 

Obuv Chloé Raina je aktualizáciou charakteristických gumákov značky s golierom zo striže pre zimný postoj. Je vyrobená z ekologického TPU na biologickej báze, má zaoblený tvar špice a ľahkú podrážku s výstupkami. Ide o dokonalého spoločníka na chladné obdobie a nezáleží, či plánuješ byť v meste alebo na vysokohorskej chate. Cena je necelých 700 eur.

Moncler Gaia Boots
Zdroj: NET-A-PORTER

Moncler Gaia Quilted Shell Boots    695 €

Blížime sa do finále a tvoju pozornosť sa uchádzajú aj snehule s logom Moncler, ktoré stoja 695 eur v online obchode NET-A-PORTER. 

Či už budeš na svahu, alebo doma, topánky Moncler Gaia ťa udržia v pohodlí a teple. Sú vyrobené z vodoodolného materiálu, prešívané pre krajší štýl a pozdĺž manžiet majú šnúrky na stiahnutie. Bočné vrecká sú vhodné na uloženie drobných nevyhnutností, ako je balzam na pery. 

Burberry Pillow Snow Boots
Zdroj: Mytheresa

Burberry Check Pillow Snow Boots    820 €

Náš posledný tip padol na obuv od Burberry, ktorú sme zaradili aj do mužského zoznamu. Najbláznivejšia silueta v článku je dielom kreatívneho riaditeľa Daniela Leeho, je zahalená do charakteristického štvorčekovaného vzoru a stojí 820 eur.

Vatovaný zvršok je vyrobený z polyesteru, zatiaľ čo podrážka je kombináciou materiálov PEVA a TPU. Bavia nás aj detaily v podobe nápisu Burberry na spodnej časti podrážky alebo použitie loga s rytierom na sťahovacích gumičkách.

Ak si nenašla v zozname topánky, ktoré by si rada vlastnila, skontroluj napríklad siluety z dielní značky UGG, módneho domu Prada, Gucci alebo Proenza Schouler.
Odporúčané
Zateplené martensky, ikonické timberlandy aj fresh verzie čižiem UGG®. Vyber si správnu zimnú obuv do snehu aj dažďa    Zateplené martensky, ikonické timberlandy aj fresh verzie čižiem UGG®. Vyber si správnu zimnú obuv do snehu aj dažďa 6. decembra 2023, 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia