Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
8. novembra 2023, 13:30
Čas čítania 3:43
Richard Balog

10 modelov zimnej obuvi pre mužov. Pozri si novinky od značiek COS, Burberry alebo ROA

10 modelov zimnej obuvi pre mužov. Pozri si novinky od značiek COS, Burberry alebo ROA
Zdroj: Always In Colour
MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Aj tento rok ti s príchodom chladného počasia prinášame sprievodcu obuvou, ktorá je vhodná na nasledujúce mesiace.

Kedy investovať poriadne peniaze do obuvi, ak nie v zime. Kúpu známych evergreenov od značiek ako Timberland, Red Wing či Dr. Martens ti odporúčame každý rok, ale tentoraz v zozname nájdeš predovšetkým neopozerané siluety, ktoré s tebou prežijú kus života a stále budú cool. 

Priprav sa na tohtoročnú zimu v predstihu a doplň svoju zbierku o kvalitnú obuv od spoľahlivých výrobcov, v ktorých zvládneš mínusové teploty aj akékoľvek nepriaznivé počasie vrátane snehu.

Odporúčané
Pharrell Williams je majstrom mužskej módy. Toto je jeho 15 najlepších a najodvážnejších outfitov Pharrell Williams je majstrom mužskej módy. Toto je jeho 15 najlepších a najodvážnejších outfitov 18. septembra 2023, 11:00
COS Chelsea Leather Boots
Zdroj: COS

COS Chelsea Leather Boots    175 €

Zoznam otvárame klasickou siluetou chelsea boots v čiernej lesklej koži bez chrómovania od značky COS.

Čižmy sú modelované podľa ikonického štýlu Chelsea, majú charakteristické elastické bočné panely a hrubú gumovú podrážku s výraznou textúrou. Pokrčeniu kože pri obúvaní zabraňujú inovatívne záložky vpredu a vzadu topánky. Cena je 175 eur a pri troche šťastia nájdeš svoju veľkosť aj v bratislavskom obchode. 

COS Chunky Leather Lace-Up Boots
Zdroj: COS

COS Chunky Leather Lace-Up Boots    250 €

V produktovom portfóliu odevnej spoločnosti COS, ktorá patrí pod konzorcium H&M, nájdeš aj perfektnú siluetu zimných topánok na šnurovanie. 

Masívny model je vyrobený v Portugalsku z pružnej kože bez obsahu chrómu a má zmodernizovanú gumovú podrážku so stohovaným dezénom. Detail krajčírskeho švu na priehlavku dodáva siluete jemný charakter a vďaka mäkkej, pružnej stielke sa pohodlne nosia celý deň – rovnako k ležérnym aj elegantným outfitom. 

Kvalitné topánky sú základom moderného mužského šatníka a tento model z dielní značky COS je zaujímavou voľbou za férovú cenu. 

ROA CVO Hiking Boots
Zdroj: MR PORTER

ROA CVO Hiking Boots    290 €

Talianska spoločnosť ROA je na módnej mape od roku 2015 a za krátky čas si vybudovala veľmi dobrú povesť najmä vďaka avantgardnému prístupu k športovej, respektíve outdoorovej estetike. 

Modelový rad ROA CVO Hiking v sebe spája ľahký štýl a pohodlie vysokých tenisiek s odolnosťou a podporou turistickej obuvi. Zvršok je vyrobený z vodoodpudivého technického nylonu, ktorý umožňuje zmiešané a celoročné použitie. Priľnavá treková podrážka Vibram® dopĺňa hybridný charakter obuvi, zatiaľ čo čierny gumový obal naprieč celým obvodom poskytuje zvýšenú ochranu a dlhú životnosť.

K dispozícii je aj univerzálna čierno-biela verzia za rovnakú cenu. 

Salomon Cross Mid, MM6, Maison Margiela
Zdroj: Maison Margiela

Salomon Cross Mid x MM6    320 €

Eso z rukáva vytiahlo aj vedenie Maison Margiela na čele s kreatívnym riaditeľom Johnom Gallianom, keď pod svojou unisex líniou MM6 predstavilo druhý drop obuvi v spolupráci so značkou Salomon. 

Silueta Salomon Cross Mid v úprave MM6 ilustruje hybridnú perspektívu obuvi, ktorá kombinuje progresívnu estetiku s výkonnostnými prvkami. Nekonvenčný dizajnový duch Maisona Margielu sa prejavuje odvážnymi farebnými schémami či zabudovanou ripstopovou „čižmou“, zatiaľ čo jeden z najznámejších výrobcov outdoorovej módy dodal športové tvary a technológie. 

Topánky kúpiš za 320 eur v online obchode Maison Margiela.

ROA Katharina Hiking Boots
Zdroj: MR PORTER

ROA Katharina Hiking Boots    390 €

V produktovom portfóliu značky ROA sme našli ešte jeden zaujímavý model zimnej obuvi pre mužov, a to v podobe siluety s názvom Katharina, ktorú kúpiš za 390 eur vrátane doručenia. 

Dizajnérsky tím predstavil hybrid klasickej alpskej topánky a modernej športovej obuvi. Zvršok je vyrobený z odolného technického nylonu a podrážka je z dielní spoločnosti Vibram®, čo je zárukou kvality, trakcie a opory aj na tých najdrsnejších povrchoch.

Odporúčané
Dlhé vlasy, buzz cut aj pompadour. Toto je 11 najlepších účesov Davida Beckhama všetkých čias Dlhé vlasy, buzz cut aj pompadour. Toto je 11 najlepších účesov Davida Beckhama všetkých čias 10. októbra 2023, 14:00
Moncler Trailgrip GTX
Zdroj: MR PORTER

Moncler Trailgrip GTX    600 €

Aj ďalší pár v zozname sa pýši talianskym pôvodom. Spoločnosť Moncler patrí medzi najhorúcejšie módne značky v posledných sezónach, a to nielen vďaka ikonickým páperovým bundám, ktoré určite poznáš. Medzi sezónnymi novinkami značky nájdeš aj viacero zaujímavých siluet obuvi vrátane originálnych tenisiek Trailgrip GTX.

Atraktívna silueta je navrhnutá do terénu a poskytuje pohodlie a stabilitu pri každom kroku. Tenisky Moncler Trailgrip GTX sú z odolného materiálu ripstop a sú vylepšené vodoodolnou membránou Gore-Tex®. Medzipodrážka s technológiou EVA dodáva obuvi pružnosť a ľahkosť, zatiaľ čo pevná spodná vrstva Vibram® je zárukou správnej trakcie a odolnosti proti pošmyknutiu na akomkoľvek povrchu. 

Ak plánuješ povýšiť svoje zimné outfity o tento dizajnérsky kúsok, priprav si rovných 600 eur. 

Tod's Chelsea Boots
Zdroj: MR PORTER

Tod's Chelsea Boots    690 €

Zastúpenie v tohtoročnom zozname má aj módny dom Tod's, a to vďaka minimalistickému vyhotoveniu kožených čižiem s charakteristickým gumovým prvkom na päte v čiernej farbe. 

Jeden z posledných návrhov kreatívneho riaditeľa Waltera Chiapponiho pre Tod's má klasickú siluetu Cheslea boots, ktorá je ideálna na akúkoľvek príležitosť. Čižmy sú vyrobené v talianskych dielňach z prémiovej kože, čomu zodpovedá cena 690 eur. 

Burberry Pillow Boots
Zdroj: Burberry

Burberry Pillow Boots    820 €

Najväčší úlet v zozname je prácou návrhára Daniela Leeho pod hlavičkou módneho domu Burberry a k dispozícii je v troch farebných vyhotoveniach za 820 eur.

My sme sa rozhodli pre verziu s prívlastkom „Hunter“ s charakteristickým štvorčekovaným vzorom v oranžovo-zelenej schéme, ktorá modelu Pillow pristane. Vatovaný zvršok je vyrobený z polyesteru, zatiaľ čo podrážka je kombináciou materiálov PEVA a TPU. Bavia nás aj detaily v podobe nápisu Burberry na spodnej časti podrážky alebo použitie loga s rytierom na sťahovacích gumičkách. 

Burberry Trek Boots
Zdroj: Burberry

Burberry Trek Boots    920 €

Kreatívny riaditeľ Burberry David Lee posúva známy módny dom postupnými krokmi k vrcholu odevného priemyslu, a to najmä vďaka odvahe skúšať nové veci, o čom ťa presvedčí aj nízkou siluetou zimných topánok s názvom Trek. 

Dizajn z poslednej mužskej kolekcie jeseň/zima si nás získal na prvý pohľad a nebyť vysokej ceny, topánky máme v zbierke. Sú vyrobené z kože s malými polyesterovými prvkami v talianskych dielňach a zaujmú najmä hrubými šnúrkami v kovových očkách a tvarom dvojvrstvovej gumovej podrážky v hnedých tónoch s precíznym prešívaním. 

Off-White™ Gstaad Boots
Zdroj: MR PORTER

Off-White™ Gstaad Boots    950 €

Odkaz a estetika návrhára Virgila Abloha je stále prítomná v móde vďaka jeho značke Off-White™.

Tvar zimných topánok Off-White™ Gstaad je inšpirovaný pracovnými odevmi a na industriálne vplyvy reagujú aj charakteristické žlté šnúrky zavesené na kovových očkách. Sú vyrobené z hladkého semišu vo vojenskej zelenej farbe, majú pružný golier a hrubú gumovú podrážku s výrezmi, ktorá je zárukou pevného kroku. 

Ak ťa zaujal tento model, priprav si 950 eur a navštív online obchod MR PORTER.

Odporúčané
Toto je 12 najlepších outfitov Timothéeho Chalameta. Inšpiruj sa štýlom najväčšej hviezdy filmového šoubiznisu Toto je 12 najlepších outfitov Timothéeho Chalameta. Inšpiruj sa štýlom najväčšej hviezdy filmového šoubiznisu 26. októbra 2023, 14:00
Domov
Zdieľať
Diskusia