Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
28. novembra 2023, 14:00
Čas čítania 1:05
Martin Mičuda

Nový Countryman od MINI už prichádza aj so spaľovacím motorom, vo verzii S All4 má jeho dvojliter 218 koní

Nový Countryman od MINI už prichádza aj so spaľovacím motorom, vo verzii S All4 má jeho dvojliter 218 koní
Zdroj: MINI
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Podľa vzoru súrodeneckého BMW X1 už aj MINI Coutryman ponúkne na výber čisto elektrické aj spaľovacie verzie.

Aj napriek tomu, že MINI v septembri predstavilo úplne novú, v poradí už 3. generáciu svojho najväčšieho modelu Countryman s čisto elektrickým pohonom, už vtedy nás britský výrobca informoval o príchode aj spaľovacích verzií. Teraz spoznávame jednu z nich. Nesie názov Countryman S All4, z čoho vyplýva, že o pohon sa opäť stará 2-litrový benzínový štvorvalec, ktorý je spárovaný so 7-stupňovou automatickou prevodovkou a s pohonom všetkých štyroch kolies.

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020, 16:40

Pohon disponuje aj mild-hybridnou technológiou, ktorá spaľovaciemu motoru dopomáha výkonom až 14 kW/19 koní a zároveň zabezpečuje jeho rýchle a hladné štartovanie cez štartér generátor. Preplňovaný dvojliter TwinPower Turbo disponuje výkonom 160 kW/218 koní a krútiacim momentom 360 Nm. Práve prítomná mild-hybridná technológia sa má pritom postarať o zníženie spotreby – v kombinovanom cykle by mala byť v rozmedzí 6,8 až 7,4l/100 km. 

MINI, Countryman,MINI, Countryman,MINI, Countryman,MINI, Countryman,
Zobraziť galériu
(7)

Verzia S All4 bude k dispozícii v 4 rôznych výbavách – Essential, Classic, Flavoured a John Cooper Works. Tie sa od seba odlišujú najmä farebným vyhotovením jednotlivých detailov či použitými materiálmi v interiéri. Rovnako ako pri súrodeneckom BMW X1, aj tu platí, že medzi čisto elektrickou a spaľovacou verziou nie sú vizuálne odlišnosti. Rozdielnosť pohonného ústrojenstva tak navonok prezradia len plakety, ktoré sú farebne odlíšené.

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Elektrický derivát SE All4 má písmeno S v žltom odtieni, zatiaľ čo práve predstavené spaľovacie S-ko ho má v červenom vyhotovení. V interiéri je pre oba modely ústredným motívom okrúhly OLED displej uprostred palubnej dosky. Má 240-milimetrový priemer, 8 preddefinovaných motívov zobrazenia, pričom celý multimediálny systém stojí na základoch operačného systému Android. Veľký displej nahrádza aj klasické budíky, k dispozícii bude opäť aj výsuvný head-up displej. Automobilka vyzdvihuje kvalitu materiálov, vyše 90 percent z nich je pritom recyklovateľných.

MINI, Countryman,
Zdroj: MINI
Domov
Zdieľať
Diskusia