Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. novembra 2023, 15:40
Čas čítania 0:29
Radka Klučárová

Instagram spúšťa užitočnú novinku. Týka sa funkcie Close Friends

TECH INSTAGRAM SPRÁVY Z DOMOVA TECHNOLOGICKÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Stalkovanie na Instagrame bude po novom opäť o čosi ťažšie.

Instagram prichádza s novinkou. Svojim používateľom umožní zdieľanie príspevkov vo feede iba so skupinou blízkych priateľov (close friends, pre ktorých si doteraz mohol zdieľať len storky), informuje The Verge. Portál zároveň upozorňuje, že táto aktualizácia môže drasticky zmeniť fungovanie celého Instagramu.

Možnosť zdieľania príspevkov iba s tzv. close friends Instagram sprístupnil už v roku 2018, a to kvôli uverejňovaniu príbehov a poznámok. Používanie sociálnej siete by po zavedení prelomovej novinky mohlo pôsobiť viac súkromne. Stalkovanie na sociálnej sieti spoločnosti Meta tak bude po novom opäť o čosi ťažšie.

Instagram doposiaľ umožňoval iba nastaviť si buď súkromný, alebo verejný profil, a tak regulovať followerov, ktorí majú prístup k uverejňovanému obsahu. Na porovnanie, Facebook používateľom umožňuje obmedziť príspevky iba pre vybrané skupiny ľudí už dlhodobo. 

Instagram
Zdroj: Instagram
Domov
Zdieľať
Diskusia