Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2023, 6:45
Čas čítania 0:31
Aneta Gospičová

VIDEO: Tiktokerka natočila na oblohe lietadlo, ktoré sa vôbec nepohlo. Má to však jednoduché vysvetlenie

ZAHRANIČIE LIETADLO SOCIÁLNE SIETE SPRÁVY ZO SVETA TIKTOK
Uložiť Uložené

Nezvyčajný jav sa podarilo zachytiť na Floride. Používatelia sociálnej siete TikTok prirovnávajú situáciu k epizódam Black Mirror.

Tiktokerka zverejnila video nehybného lietadla, ktoré levituje vo vzduchu. Nezvyčajný jav sa jej podarilo zachytiť na Floride počas šoférovania. Levitujúce lietadlo sa stalo ihneď virálnym. Na sociálnej sieti ho lajklo vyše 1,5 milióna používateľov.

„Toto lietadlo sa nikdy nepohlo. Najdivnejšia vec, akú som kedy videla,“ napísala k videu používateľka TikToku. Ľudia pod virálnym videom prirovnávali situáciu k epizódam populárneho mysteriózneho seriálu Black Mirror.

Pod príspevkom sa objavili aj komentáre, ktoré pozoruhodný jav vysvetľujú. „Nazýva sa to paralaxový efekt. Keď sa pohybujete okolo iného pohybujúceho sa objektu, zdá sa, že sa vôbec nepohybuje,“ uviedol jeden z používateľov. 

„Bývame pri letisku a vidíme to stále, keď šoférujeme. Ak zastavíte svoje vozidlo, uvidíte, že sa hýbe,“ vysvetlil jav používateľ platformy TikTok.

@.kadeshia Please tell me this isnt real. #plane #fyp #wth #planestuckintheair #florida ♬ original sound - kadeshia

Domov
Zdieľať
Diskusia