Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2023, 18:30
Čas čítania 1:17
Martin Mičuda

ID.7 Tourer: Volkswagen prezradil meno, tvar aj kľúčové technické parametre jedného z prvých elektrických kombi na svete

ID.7 Tourer: Volkswagen prezradil meno, tvar aj kľúčové technické parametre jedného z prvých elektrických kombi na svete
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

ID.7 v praktickejšom balení ponúkne 545-litrový kufor.

Úplne nová elektrická vlajková loď značky Volkswagen sa ešte ani nezačala poriadne predávať a už nám nemecký výrobca ponúka najkľúčovejšie informácie o jej druhom karosárskom variante. ID.7 príde aj ako kombi, ktoré však nakoniec neponesie tradičné označenie Variant či Shooting Brake, ale Tourer. Práve ten nám výrobca ukazuje na prvých oficiálnych fotkách. Hoci je daný exemplár ešte zabalený do maskovacej fólie (netradične s motívom prírody), to najpodstatnejšie už vieme.

ID.7 Tourer nakoniec prvým elektrickým kombi na svete nebude. Najprv to vyzeralo tak, že toto prvenstvo si prevezme Audi, no ešte predtým spoznáme BMW i5 Touring či ID.7 Tourer. Ani tento Volkswagen však nakoniec nebude prvé elektrické kombi, pretože tým sa medzičasom stalo MG5 Electric, ktoré je už k dispozícii aj na našom trhu.

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30

Hlavná silueta praktickejšieho karosárskeho variantu je teda odhalená, pričom jednotlivé detaily ukazujú, že podľa predpokladov aj kombi dostane prepojené zadné LED svetlá. Nad štandardne elektricky ovládaným vekom batožinového priestoru sa nachádza rozmerný spojler, ktorý plní dôležitú úlohu pri optimalizácii obtekania karosérie vzduchom, takže zlepšuje výslednú aerodynamiku – koeficient aerodynamického odporu vzduchu je na výbornej úrovni len 0,24 (liftback 0,23).

Volkswagen, ID.7 Tourer,
Zdroj: Volkswagen

ID.7 Tourer tak vo výsledku viac pripomína štýlové počiny typu Shooring Brake než klasické kombíky, čo sa jemne odrazí aj na veľkosti kufra – Volkswagen prezradil, že Tourer ponúkne 545 litrov (po sklopení zadných sedadiel 1 714 litrov). Zďaleka nejde o malý kufor, ale na porovnanie nový Passat Variant ponúka až 690 litrov.

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Z technickej stránky k zmenám nedôjde. Aj ID.7 Variant stojí na elektrickej platforme MEB, na výber tak budú dve veľkosti batérie – 82 kWh so 170 kW nabíjaním alebo 91 kWh s podporou až 200 kW nabíjania. Volkswagen v tomto momente pri modeli ID.7 oficiálne komunikuje len základnú verziu so zadným elektromotorom a výkonom 210 kW/286 koní, v zmysle nedávnych upútaviek je však zrejmé, že skôr či neskôr príde aj silnejší variant s výkonom 340 koní. Prakticky posledným neznámym údajom je deklarovaný dojazd, klasický liftback pritom sľubuje až 700 kilometrov.

Volkswagen, ID.7 Tourer,
Zdroj: Volkswagen
Domov
Zdieľať
Diskusia