Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2023, 17:13
Čas čítania 0:48
Lukáš Čelka

FOTO: Na breh v Papue-Novej Guinei vyplavilo zvláštneho tvora. Miestni si myslia, že je to morská panna

ZAUJÍMAVOSTI NAJZÁHADNEJŠIE MIESTA SVETA
Uložiť Uložené

Či išlo skutočne o morskú pannu, už nikto nikdy na 100 percent nepotvrdí.

Domácim žijúcim v blízkosti jednej z pláží štátu Papua-Nová Guinea sa vyskytol desivý pohľad. Na jej breh totiž more vyplavilo záhadné mŕtve telo neznámeho živočícha, ktoré im až nápadne pripomínalo morskú pannu, píše portál Unilad

Miestni obyvatelia neváhali a podivuhodne vyzerajúce stvorenie z mora vytiahli na pláž, aby ho mohli pochovať. Ešte predtým však tvora vyfotili a fotografie zavesili na svoj facebookový profil. Živočích – už na pohľad v pokročilom štádiu rozkladu – mohol vďaka svojmu dlhému chvostu skutočne niekomu pripomínať morskú pannu.

Zatiaľ čo domáci verili, že telo patrí pravej morskej panne, špecialistka na morské cicavce Sasha Hooker sa vyjadrila, že pravdepodobne pôjde len o „veľmi rozložené telo veľryby“. O cicavcoch, ako sú delfíny či veľryby, je totiž známe, že sa po smrti otáčajú hore bruchom, čiže presne do takej polohy, v akej miestni našli telo údajnej mýtickej bytosti.

Jej teóriu podporil aj ďalší výskumník Erich Hoyt z organizácie Whale and Dolphin Conservation sídliacej v Spojenom kráľovstve, ktorý podotkol, že môže ísť aj o mŕtvu morskú kravu.

Odporúčané
V africkej púšti sa nachádza záhadné územie, ktoré nikomu nepatrí. Čím je Bír Tavíl zaujímavý a prečo ho nikto nechce? V africkej púšti sa nachádza záhadné územie, ktoré nikomu nepatrí. Čím je Bír Tavíl zaujímavý a prečo ho nikto nechce? 3. apríla 2024, 12:30

Hoci sa k fotografiám, ktoré kolovali po internete, vyjadrovali odborníci z celého sveta, aké stvorenie vyplávalo na pláž, zostane navždy záhadou. Domáci totiž telo „morskej panny“ pochovali skôr, ako sa vedcom podarilo zobrať jeho DNA. 

Záhadné telo údajnej morskej panny.Záhadné telo údajnej morskej panny.Záhadné telo údajnej morskej panny.Záhadné telo údajnej morskej panny.
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia