Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
24. septembra 2023, 19:33
Čas čítania 1:15
Ilona Hobzová

VIDEO: Putin v šuštiakoch a na dovolenke s rodinou. Fínska televízia zverejnila zábery z 90. rokov

VIDEO: Putin v šuštiakoch a na dovolenke s rodinou. Fínska televízia zverejnila zábery z 90. rokov
ZAUJÍMAVOSTI SPRÁVY ZO SVETA VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Záberov zo súkromia ruského prezidenta Vladimira Putina nie je príliš veľa.

Doteraz neznáme amatérske zábery z Putinovej dovolenky vo Fínsku v 90. rokoch zverejnila fínska verejnoprávna televízia Yle. Poskytol ich anonymný zdroj. Ruský prezident je na nich zachytený krátko po tom, ako sa stal poradcom Anatolija Sobčaka, vtedajšieho starostu Petrohradu.

Putin a Sobčak hrajú na videu stolný tenis proti starostovým bodyguardom. Neskôr sa dvojica vydáva na ryby. Putin, ktorý si je zrejme vedomý toho, že ho natáčajú, sa často drží chrbtom ku kamere. Video zachytáva aj jeho vtedajšiu manželku Ľudmilu a dve dcéry – Máriu a Jekaterinu.

Film bol natočený vo firemnej vile patriacej fínskej spoločnosti Thomesto, ktorá z Ruska vyváža drevo. Dom sa nachádzal na ostrove Torsö v Raseborgu, necelých 100 kilometrov západne od Helsínk.

Putin sa na začiatku 90. rokov vrátil do Petrohradu (vtedy Leningradu) po päťročnom pobyte v Drážďanoch, kde pôsobil ako dôstojník rozviedky KGB (sovietska tajná služba, ktorá súčasne plnila úlohy špionáže, kontrašpionáže a tajnej polície). Pripojil sa k Sobčakovmu tímu a stal sa šéfom výboru pre vonkajšie vzťahy. Mal na starosti hlavne obchodné dohody a zahraničné investície.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

V 90. rokoch Putin Fínsko navštevoval často. Zábery z jeho dovolenky sú pomerne unikátne. Neskôr si totiž svoje súkromie veľmi strážil, najmä v čase, keď sa stal premiérom a prezidentom Ruska. Zverejnené video je tak podľa Yle „úplne iné ako machistický a diktátorský imidž, ktorú si Putin odvtedy vytvoril“.

Zdroj, ktorý zábery poskytol, doplnil, že s Putinom sa nikdy nedalo úplne zblížiť. „Že by s ním človek len tak popíjal a rozprával sa o ženách a živote, to by sa nemohlo stať. Už v tom čase bol veľmi striktný, čo sa týka alkoholu aj cigariet,“ uviedol.

Domov
Zdieľať
Diskusia