Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
26. septembra 2023, 10:30
Čas čítania 1:14
Martin Mičuda

Americký Cadillac CT5 dostal v rámci modernizácie obrovský 33" klenutý displej s 9K rozlíšením

Americký Cadillac CT5 dostal v rámci modernizácie obrovský 33" klenutý displej s 9K rozlíšením
Zdroj: Cadillac
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Jeden z posledných tradičných amerických sedanov sa nechystá do dôchodku.

V USA postupne klesá záujem o veľkopriestorové sedany. Aj niekdajšie ikony svojej triedy tak upadajú do zabudnutia, čo platí aj pre značku Cadillac. V jej portfóliu totiž nájdeme už len dvoch zástupcov vozidiel typu sedan, a to modely CT4 a CT5. Práve druhy menovaný v poslednom období zaznamenáva prekvapivo veľký predajný úspech, aj preto ho tak automobilka podrobila faceliftu, ktorý toho zmenil viac, než je pri klasickej modernizácii zvykom.

Odporúčané
Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? 15. júna 2022, 14:30

Čelná časť dostala väčšiu a inak tvarovanú masku, no predovšetkým úplne nové full-LED svetlomety. Ich hlavná časť je po novom väčšia, no a platí to aj pre tradičný vertikálny svetelný prvok, ktorý zasahuje do spodnej časti nárazníka. Novú, efektnejšiu grafiku získali aj zadne svetlá, CT5-ka pôsobí modernejšie a preberá dizajnové prvky, vďaka ktorým sa viac približuje k novej generácii veľkého SUV Escalade. Na výber sú dve exteriérové línie, v rámci ktorých ho zdobia chrómové alebo čierne (Sport) detaily a doplnky.

Cadillac, CT5,Cadillac, CT5,Cadillac, CT5,Cadillac, CT5,
Zobraziť galériu
(5)

Najzásadnejšou zmenou však prešiel interiér, kde je úplne nová palubná doska s modernejšou architektúrou. Práve podľa vzoru veľkého Escaladu totiž CT5 prišlo o analógové budíky a malý displej uprostred, pretože odteraz sa nad palubovkou vztyčuje obrovský klenutý displej, ktorý má až 33" uhlopriečku a 9K rozlíšenie. Infotainment využíva služby Google, pričom ponúka integrované 5G pripojenie na internet s možnosťou vytvoriť wifi hotspot. 

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

Cadillac vylepšil aj jazdné režimy (Tour, Sport, Snow/Ice a individuálna poloha MyMode), ktoré majú navzájom ponúknuť inú odozvu na riadenie, účinok bŕzd či zvuk motora. Na výber sú dva typy pohonných jednotiek, ktorých spoločným znakom je štandardne dodávaný 10-stupňový automat a pohon zadných kolies. V ponuke je však, pochopiteľne, aj príplatkový pohon oboch náprav. Skôr či neskôr sa môžeme tešiť aj na modernizáciu ostrej verzie CT5-V, ktorá pod kapotou skrýva veľkoobjemový osemvalec.

  • 2.0 Turbo – benzínový štvorvalec, 177 kW/240 koní a 349 Nm
  • 3.0 Twin-Turbo – benzínový šesťvalec, 250 kW/340 koní a 548 Nm

Na trh sa modernizovaný Cadillac CT5 dostane začiatkom budúceho roka.

Cadillac, CT5,
Zdroj: Cadillac
Domov
Zdieľať
Diskusia