Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Čítaš poslednú stranu článku:
Hľadáš lacný obed v Bratislave? Toto je 5 výborných táckarní, kde ti naložia robotnícku porciu za smiešnu cenu
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Jedáleň u Miňa

Adresa: Rožňavská 2, 821 04 Ružinov

Hodnotenie na Googli: 4,5/5 (199)

Jedáleň u Miňa je klasická „robotnícka jedáleň“, ktorú nájdeš hneď oproti nablýskanému Fresh Marketu. V priestrannej jedálni sa miešajú automechanici a zamestnanci štátnej správy z klientskeho centra. Za kasou a pri výdajnom okienku pracujú samotní manželia – Miňo a jeho manželka Daniela.

Odporúčané
Najlepšie raňajky v Bratislave: zoradili sme TOP 7 prevádzok Najlepšie raňajky v Bratislave: zoradili sme TOP 7 prevádzok 1. mája 2024, 12:30

Varia tu klasickú domácu kuchyňu, pričom na výber máš zo štyroch rôznych jedál, ktoré stoja od 5,90 až do 6,30 eura. Polievka k menu stojí len 40 centov. V jedálnom lístku vždy nájdeš niečo kuracie, niečo bravčové, niečo vyprážané a niečo bezmäsité. Zaraďujú aj jedlá bez lepku a laktózy,

Podľa Daniely túžia zákazníci U Miňa najviac po jedlách, ktoré im „už manželky doma nevaria“. Obľúbenými klasikami sú „vepřo knedlo“, sviečková a, samozrejme, rezne. Medzi ďalšie bestsellery patria iné tradičné jedlá starých mám – prívarky.

Celú reportáž z Jedálne u Miňa si prečítaš tu.

jedáleň u miňa
Zdroj: Refresher/Ema Stanovská

Jedáleň u Orbána

Adresa: Malý trh 3, Staré Mesto

Hodnotenie na Googli: 4,4/5 (358 recenzií)

Jedna z najikonickejších jedální v meste sídli na ulici Malý trh. Jej úspech odzrkadľuje aj pestré zloženie štamgastov. Páni v košeliach tu obedujú „na stojáka“ s robotníkmi, policajtmi a foodblogermi. V Jedálni u Orbána sa na nič nehrajú a ponúkajú doslova „hitparádu“ prešporskej kuchyne starých rodičov, v ktorej sa miešajú gastronomické vplyvy okolitých metropol.

Na výber máš od voňavého kotlíkového guláša cez čiernohorský rezeň, jaternice, zemiakový šalát až po gigantickú žemľovku. To všetko si – zásluhou koronakrízy – môžeš objednať aj cez donáškovú aplikáciu. Údeniny predávajú na gramy, zvyšné jedlá na porciu. Jedlo na prvý pohľad nevyzerá vábne, ale už po prvom hlte zistíš, že hlavnú rolu tu hrá chuť.

Odporúčané
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov 25. apríla 2024, 13:30

Platiť sa dá aj kartou. Polievky stoja okolo dvoch eur (držková je bestseller), vyprážaný bravčový rezeň 4,90 eura, bravčové rebro 7,90. Po prirátaní príloh sa tu môžeš najesť od 6 do 8 eur. Malá kofola stojí 60 centov. Majú tu aj vynikajúce čerstvé pečivo.

Celú reportáž z Jedálne u Orbána si prečítaš tu.

Orbán
Žoviálna a priateľská obsluha U Orbána. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Treskáreň

Adresa: Herlianska 135, Ružinov
Hodnotenie na Googli: 
4,3/5 (140)

Treskáreň na Herlianskej ulici je miesto, kde si dáš obľúbenú rybaciu delikatesu za stolom a na stojáka. Niektorí návštevníci si do prevádzky prichádzajú postáť už od 80. rokov. Mnohí si tu však jedlo balia aj na doma. 

Treska v majonéze je ich vlajková loď. Vychutnať si ju tu môžeš v typickom retro štýle. Bestsellerom je aj parížsky a vajíčkový šalát. Z vyprážaných špecialít si môžeš vybrať napríklad rezeň, filé, syr či fašírky. Dva plne naložené taniere stoja asi 11,20 eura.

Ponuku chladeného pultu rozširuje aj sortiment mrazených výrobkov, z ktorého si môžeš vybrať aj žraločí steak. Priamo na mieste pritom nevyrábajú nič, a to ani špeciál na zahriatie počas zimných mesiacov – dennú polievku.

Celú reportáž z Treskárne si prečítaš tu.

Treskáreň na Herlianskej
Treskáreň na Herlianskej. Zdroj: Facebook/Treskáreň na Herlianskej
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Späť
Zdieľať
Diskusia