Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2023, 16:30
Čas čítania 7:08
Lukáš Čelka

Brooklynský upír znásilňoval a jedol deti: Vzrušovalo ho, keď si do slabín pichal ihly, a preto to robil aj svojim obetiam

ZAUJÍMAVOSTI DARKTURIZMUS SÉRIOVÍ VRAHOVIA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Kanibal Albert Fish bol jedným z najzvrátenejších sériových vrahov dejín Ameriky.

November 1934 Manhattan, Spojené štáty americké – Delia Flanaganová-Buddová vyjde pred verandu svojho domu, aby skontrolovala poštu. Keď ju zbadá sused Joe, pokúsi sa jej prihovoriť. Žena ho zo slušnosti pozdraví, ale o konverzáciu záujem nemá. Ako mátoha odkráča k schránke stojacej na trávniku pred domom.

Joe si to neberie osobne, pokračuje v hrabaní lístia. Na spôsoby susedy je dávno zvyknutý a má pre ne pochopenie. Odkedy jej pred šiestimi rokmi zmizla desaťročná dcérka Grace, je pre Deliu život iba utrpením. Dodnes úrady evidujú Grace ako nezvestnú, a hoci je len veľmi malá pravdepodobnosť, že ešte žije, suseda túto stratu v sebe nedokáže uzavrieť. Verdikt – nech už je akýkoľvek – by určite pomohol ukončiť jej trápenie poháňané planou nádejou.

Počas toho, ako sa prehrabáva medzi listami, natrafí na obálku bez adresáta. S počudovaným výrazom ju otvorí. „Drahá pani Buddová,“ píše sa v liste... „V nedeľu 3. júna 1928 som vás pozval na 406 W. 15 St. (adresa, pozn. red). Priniesol som vám syr a jahody. Dali sme si spoločný obed. Grace mi sadla do lona a pobozkala ma. Rozhodol som sa, že ju zjem.“ Len čo Delia prebehne očami rukopis, zloží sa na zem s hysterickým plačom. Okamžite k nej pribehne Joe, aby zistil, čo sa deje. Snaží sa ju utíšiť, ale suseda ho ignoruje.


Siahodlhý list od neznámeho adresáta opisoval chaotický príbeh lodníka, ktorému zachutilo ľudské mäso. Deliu zničila najmä pasáž s podrobným opisom vraždy jej dcéry Grace. Vrah ju údajne udusil, rozštvrtil a upiekol v peci, aby ju mohol zjesť.  

Odporúčané
Účinkoval v českom Milionárovi a za vyhraté peniaze si nakúpil vražedné zbrane. Lesný vrah mal nadpriemerné IQ a necítil emócie Účinkoval v českom Milionárovi a za vyhraté peniaze si nakúpil vražedné zbrane. Lesný vrah mal nadpriemerné IQ a necítil emócie 21. apríla 2024, 12:30

Ako neskôr odhalí vyšetrovanie polície, odosielateľom listu bol kanibal a sériový vrah Albert Fish. Pre krutosti, ktoré za život spáchal, ho prezývali aj ako „Vlkolaka z Wysterie“, „Brooklynského upíra“ či „Boogey Mana“. A hoci mu policajti dokázali len tri vraždy, sám tvrdil, že za život zabil až 100 detí: z každého amerického štátu jedno.

Z neľudských činov, ktorých sa útly Američan dopustil, mnohých ľudí dodnes napína. Tvrdia, že to, čo spravil, nedokáže urobiť človek, iba monštrum. Každé monštrum však muselo nejako vzniknúť.


Ešte predtým než sa pozrieme na minulosť Alberta Fisha, ktorá je pri najmenšom rovnako desivá ako činy, ktoré napáchal – radi by sme ťa upozornili, že tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Ak sa ti páčia naše články o najohavnejších kriminálnych prípadoch zo sveta, podporiť nás môžeš vstupom do klubu Refresher+.

Príšerné detstvo

Hamilton Howard Albert Fish sa narodil 19. mája 1870 vo Washingtone Randallovi a Ellen Fishovcom. Ešte počas detstva mu lekári diagnostikovali duševnú poruchu, čo v jeho rodine nebolo nič neobvyklé. Duševnými ochoreniami trpeli aj dvaja ďalší Albertovi súrodenci, strýko a mama, píše portál Thoughtco.


Krátko potom, čo chlapec oslávil svoje piate narodeniny, musel pochovať svojho otca. Randall Fish zomrel prirodzenou smrťou vo veku 80 rokov. Čerstvá vdova Ellen nemala po smrti manžela dostatok finančných prostriedkov na to, aby sa dokázala postarať o svoje deti. Alberta aj so súrodencami preto poslala do sirotinca. Práve na tomto mieste sa zrodila Albertova vášeň pre bolesť a utrpenie.

Albert Fish pôsobil nenápadne.
Albert Fish pôsobil nenápadne. Zdroj: Youtube/@Biographics
Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 144630 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako detstvo ovplyvnilo Fisha v jeho násilných činoch v dospelosti.

  • Prečo si najradšej vyberal detské obete tmavej pleti.

  • Aké sexuálne praktiky najviac Fisha vzrušovali.

  • Či sa Fishovi podarilo nájsť ženskú spriaznenú dušu, ktorá by splnila jeho nechutné sexuálne túžby a týrala by ho tak, ako to chcel.

  • O tom, ako si do konečníku napchal látku poliatu horľavinou a zapálil ju.

    Ako nechutne a detailne opísal vraždy polícii.

Domov
Zdieľať
Diskusia