Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2023, 9:30
Čas čítania 6:27
Ema Stanovská

8 najlepších vonkajších športovísk v Bratislave: Tu si zamakáš priamo pod holým nebom a zadarmo

8 najlepších vonkajších športovísk v Bratislave: Tu si zamakáš priamo pod holým nebom a zadarmo
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik
ZDRAVIE BRATISLAVA POSILŇOVANIE ŠPORT
Uložiť Uložené

Nie je nič lepšie, ako si zacvičiť pod holým nebom. Bratislava ponúka široké možnosti (nielen) pre bodybuilderov, bežcov, jogínov, tanečníkov, lezcov či skateboardistov.

Cvičenie vo vonkajšom prostredí ti dá v porovnaní s tréningom v interiéri vždy čosi navyše. A to nehovoríme len o sviežom vzduchu a antidepresívnej sile prírody. Vonkajšie športoviská sú väčšinou zadarmo, a tak vďaka nim nemusíš míňať stovky eur na permanentky do fitka. 

Našli sme tie najlepšie multifunkčné športoviská v Bratislave, ktoré ti dajú vietor do plachiet (doslova) – či už si skúsený bežec, „posilková krysa“ alebo víkendová jogínka. 

Vieš, akému tréningu vďačí frontman Imagine Dragons za svoje dokonalé telo? A čo sa s tebou stane, keď budeš niekoľko dní bez jedla alebo bez spánku? Všetky zaujímavosti o zdravom životnom štýle nájdeš pod témou Zdravie. Nezabudni kliknúť na „dostávať upozornenia“ a neujde ti už žiaden článok. Členovia Refresher+ klubu majú prístup ku všetkým textom aj zľavy na jedlo a tenisky.

Block gym 

Adresa: Drieňová 821/02, Ružinov

Cena: 2 eurá (jednorazový vstup)

Otváracie hodiny: pondelok až piatok, cez víkendy na objednávku

Ako takmer každé bratislavské jazero, aj to Štrkovecké má svoju vlastnú workout zónu – táto však nie je len taká hocijaká. Block gym vznikol len pre pred niekoľkými mesiacmi v areáli hier Radosť, v ktorom sa dovtedy šantili deti. V tomto „kontajnerovom fitku“ si však „zašantia“ najmä dospelí milovníci zdravého životného štýlu.

blockgym_bratislava
Zdroj: Instagram/blockgym_bratislava

V tomto fitku pod holým nebom nájdeš okrem klasických workoutových preliezok aj boxerské vrece, činky, TRX, pneumatiku či jednoduchšie kardio stroje. Ak si zanietený „gym rat“ a namiesto „vymýšľancov“ preferuješ jednoduchý, no poctivý tréning, vybavenie tohto outdoorového fitka ti bude úplne stačiť. Jednorazový vstup stojí 2 eurá.

Výhodou je aj to, že tréning môžeš začať alebo ukončiť behom na pohodlnej a mäkkej bežeckej trati, ktorá sa tiahne okolo celého Štrkoveckého jazera. 

Okrem individuálneho cvičenia tu môžeš zažiť aj intenzívne skupinové tréningy zamerané na silu, problematické partie, ale aj pre vytrvalcov a jogínov. Ak ťa niektorý program zaujme, môžeš si zaplatiť mesačnú permanentku (dva tréningy týždenne).

Instagram/blockgym_bratislava
Zdroj: Instagram/blockgym_bratislava

Súčasťou Block gymu je aj fitbar s nápojmi a malá oddychová zóna. Občerstvíš sa aj v niektorom z bufetov v okolí jazera – tradičná ponuka v podobe langošov a zmrzliny ti dáva možnosť rýchlo doplniť stratené kalórie. Pozor: v zlom počasí je fitko zatvorené a cez víkendy sa doň môžeš dostať len s objednávkou vopred.

Areál netradičných športov

Adresa: Pivoňková, Ružinov

Vstupné: dráha, street workout a vonkajšie ihrisko zadarmo

Otváracie hodiny: pondelok až nedeľa od 10.00 do 22.00 h

V ružinovskom Areáli netradičných športov vedľa základnej školy Nevädzová si každý príde na svoje. Veľa bežcov (ale aj chodcov) využívajú veľkú kaučukovú bežeckú dráhu. Uprostred nej je futbalové ihrisko s umelým trávnikom a dvomi bránkami, kde zvyknú ľudia aj cvičiť (napríklad s TRX o bránku).

ružinov, bežecká dráha
Zdroj: Refresher/Ema Stanovská

Vedľa trate nájdeš plne vybavené workoutové ihrisko. Preliezky patria medzi šmykľavejšie, tak ak ti to robí problém, vezmi si kriedu alebo fitness rukavice. Estéti určite ocenia, že z tohto miesta je krásny výhľad na Kamzík a počas letných večerov tu býva čarovný západ slnka. V chladnejších mesiacoch sa vonkajší areál zapĺňa najmä podvečer, počas letných horúčav čakaj najväčší nával pri západe slnka.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 142637 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kde nájdeš ďalšie outdoor skupinové tréningy zadarmo.
  • Kde je zaujímavé umelecké dielo prebudované na boulderovú lezeckú stenu.
  • Kde nájdeš jedno z najkrajších street workoutových ihrísk.
  • Kam by si určite mal chodiť cvičiť, ak žiješ v Karlovej Vsi.
  • Na akých športoviskách si môžeš vyskúšať aj tanečne lekcie a jogu.
Domov
Zdieľať
Diskusia