Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Queens. Článok bol vytvorený redaktorom, ale ide o špecifickú formu partnerstva.
15. augusta 2023, 10:00
Čas čítania 3:45
Richard Balog

Šľapky a sandále Birkenstock sú stále cool. Nájdi si svoj pár na koniec leta a začiatok jesene

Šľapky a sandále Birkenstock sú stále cool. Nájdi si svoj pár na koniec leta a začiatok jesene
Zdroj: Birkenstock
MÓDA QUEENS
Uložiť Uložené

Vybrali sme najlepšie modely z ponuky online obchodu Queens.

Patríš medzi zástancov preverených siluet a perfektného spracovania? Potom pokračuj v čítaní, pretože len máloktorá značka datuje svoje korene do 18. storočia. Spoločnosť Birkenstock sa takmer dvesto rokov pohybovala iba na poli ortopedickej obuvi, celosvetovým fenoménom sa stala až v šesťdesiatych rokoch, keď sa Američanka Margot Fraiser dala pohodlím týchto topánok uniesť natoľko, že sa rozhodla rozšíriť produkciu o výrobu v San Franciscu.

Otvorená obuv s korkovou podrážkou sa rýchlo stala veľmi žiadanou a úspech prišiel prakticky ihneď. Perfektne držia na nohe a príjemne sa nosia. V portfóliu spoločnosti Birkenstock nájdeš najmä šľapky, ktoré sa vďaka tejto značke zbavili hanlivej nálepky „zdravotné“. Zo školských chodieb sa dostali do ulíc metropol a cez noc sa z nich stal žiadaný módny tovar.

V deň publikovania článku bola v online obchode Queens akcia do výšky 25 % na vybrané produkty. Ceny obuvi sú uvedené pred zľavou.
Skontroluj kompletnú ponuku obuvi, oblečenia a doplnkov v online obchode Queens
Odporúčané
Leto 2023 v znamení štýlových tenisiek: Ktorý pár najlepšie doplní tvoje outfity v meste aj na festivale? Leto 2023 v znamení štýlových tenisiek: Ktorý pár najlepšie doplní tvoje outfity v meste aj na festivale? 4. júla 2023, 12:00
Birkenstock Arizona BF
Zdroj: Queens

Birkenstock Arizona BF    71,50 €

Úvod výberu patrí modelu Birkenstock Arizona BF. Ikona nadčasového dizajnu a legendárneho pohodlia, ktorá definuje štýl od roku 1973. Tento ležérny vzhľad má odolný povrch Birko-Flor®, ktorý pripomína klasickú kožu, ale je viac pružnejší.

Šľapky sú doplnené o legendárne dizajnové prvky nemeckej spoločnosti, ako je tvarovaná korkovo-latexová stielka pre maximálnu oporu. Z ponuky online obchodu Queens sme vybrali minimalistickú čiernu verziu s viditeľnou korkovou medzipodrážkou. Cena 70 eur je viac ako férová ponuka, čo povieš?

Birkenstock Milano BF
Zdroj: Queens

Birkenstock Milano BF    101,50 €

Jediný model sandálov vo výbere, Birkenstock Milano BF, je tiež zahalený do odolného povrchu Birko-Flor® a získa si ťa vďaka univerzálnemu vzhľadu a maximálnemu pohodliu. 

Otvorená obuv Birkenstock Milano je garanciou skvelej priľnavosti a nohám poskytuje stabilitu pri akomkoľvek pohybe. Je to vďaka mierne kompaktnejšiemu zvršku s dvoma remienkami a širokému zadnému remienku. Zvršok je vyrobený zo syntetického materiálu Birko-Flor®, ktorý je šetrný k pokožke.

Birkenstock Boston SYN
Zdroj: Queens

Birkenstock Boston SYN    101,50 €

Charakteristické nazúvacie dreváky Birkenstock Boston sú najpredávanejším modelom v posledných rokoch, a to z jednoduchého dôvodu. Ide o skvelú obuv na bežné nosenie, ktorú využiješ rovnako v letných mesiacoch, ako aj počas jari alebo prichádzajúcej jesene. 

Šľapky s uzatvorenou špicou majú jednoduchý nastaviteľný dizajn a tvarovanú korkovú stielku, ktorá sa prispôsobí tvaru tvojho chodidla. Farebne zladená podrážka dotvára sofistikovaný vzhľad. K dispozícii sú vegánske materiály vrátane zvršku z odolného syntetického materiálu ako v tomto prípade.

Birkenstock Boston BS
Zdroj: Queens

Birkenstock Boston BS    110 €

Pri modelovom rade šľapiek s uzatvorenou špicou Birkenstock Boston chvíľu zostaneme, a to vďaka verzii s prívlastkom BS, ktorá je vyrobená z odolnej koženej usne. Na nohách vyzerá priam božsky.

V ponuke online obchodu Queens nájdeš viacero farebných vyhotovení, spomedzi ktorých sme vybrali nadčasový čierny variant vhodný ku všetkému vrátane krátkych šortiek aj elegantných nohavíc. Zladenie záleží len na tebe. Cena týchto šľapiek je 110 eur vrátane doručenia na adresu.

Birkenstock Arizona BS
Zdroj: Queens

Birkenstock Arizona BS    117,50 €

Najvýraznejší variant šľapiek Birkenstock v dnešnom výbere predstavuje obľúbená silueta Arizona BS, ktorú dizajnéri zahalili do prémiového semišu v neprehliadnuteľnom zelenom odtieni s prívlastkom Beryl. 

Legendárny dizajn dvoch remienkov Birkenstock je v tomto návrhu zosilnený akcentom pracky – Big Buckle. Táto verzia sa vyznačuje veľkou elegantnou prackou, ktorá vytvára odvážny a zároveň minimalistický dizajn. Cena je 105,50 eura vďaka zľave vo výške 10 % od obchodu Queens.

Birkenstock Madrid BB NU
Zdroj: Queens

Birkenstock Madrid BB NU    119 €

Model ženských šľapiek Birkenstock Madrid BB síce nepatrí medzi najznámejšie, ale rozhodne má čo ponúknuť. 

Sandále, ktoré sú ikonou od roku 1963, nanovo definovali štýl obúvania s jedným remienkom. Túto sezónu sa mäkká nubuková koža dokonale spája so zlatou matnou prackou, ktorá je veľká, aby urobila dojem, a zároveň poskytuje celodenné pohodlie vďaka originálnej tvarovanej stielke výrobcu, ktorý je na trhu od roku 1774 a stále si drží vysoko nastavený štandard kvality, čo je obdivuhodné.

Cena tohto vyhotovenia v staroružovom odtieni je necelých 120 eur.

Birkenstock Boston BS
Zdroj: Queens

Birkenstock Boston BS    140,50 €

Z nášho pohľadu najkrajší variant šľapiek Birkenstock Boston, ktorý je v predaji v obchode Queens. Ikonický vzhľad s uzatvorenou špicou a výraznou korkovou medzipodrážkou dopĺňa atraktívny svetloružový zvršok z brúsenej kože a my nemáme žiadne výhrady. 

Bohužiaľ, k dispozícii je už len jedna veľkosť, ak je tvoja, zbytočne dlho nerozmýšľaj. Cena na úrovni 140 eur zodpovedá kvalite použitých materiálov, ich spracovaniu aj pohodliu, ktoré zabezpečuje technológia EVA rovnako ako pri väčšine siluet z dielní Birkenstock.

Birkenstock Arizona Big Buckle FL
Zdroj: Queens

Birkenstock Arizona Big Buckle FL    140,50 €

Dreváky Birkenstock Arizona v posledných letných sezónach ovládli ulice známych svetových metropol aj Slovenska a všetko nasvedčuje tomu, že na výslní budú aj v ďalších rokoch. Táto jedinečná letná obuv z olejovanej nubukovej kože s výraznými prackami v zlatej farbe môže byť v tvojej zbierke za približne 140 eur vrátane doručenia, čo stojí za zváženie.

Tento variant dostupný v ženských veľkostiach určite neuvidíš na každom.

Birkenstock Kyoto
Zdroj: Queens

Birkenstock Kyoto    150,50 €

Šľapky pre skutočných fajnšmekrov – takto by sme v stručnosti charakterizovali obuv Birkenstock Kyoto, ktorá je vyrobená z prémiových materiálov, čomu plne zodpovedá cena 150 eur.

Ak sa ti nepodarilo kúpiť vyhotovenie modelu Kyoto zo spolupráce so značkou Kith, nezúfaj, svoju zbierku môžeš doplniť o tento minimalistický čierny variant s nápisom Birkenstock. Z nášho pohľadu ide o jednu z najzaujímavejších siluet šľapiek s korkovo-latexovou vložkou a s gumovou podrážkou. V prípade, že hľadáš niečo neopozerané a tvoj finančný rozpočet je flexibilný, model Kyoto je správnou voľbou.  

Birkenstock Nagoya NU
Zdroj: Queens

Birkenstock Nagoya NU    157 €

Prišli sme na záver najlepších šľapiek a sandálov značky Birkenstock, kde na teba čaká modelový rad Nagoya NU z nubukovej kože v čiernom vyhotovení. 

Silueta Nagoya je novou interpretáciou charakteristických slip-on drevákov Birkenstock Boston. Pracky sú nahradené moderným systémom zapínania na háčiky a slučky pre optimálne prispôsobenie. Verzia so zrnitým zvrškom má minimalistický a čistý vzhľad s uzatvorenou špicou a je vhodná na každodenné nosenie.

Skontroluj kompletnú ponuku obuvi, oblečenia a doplnkov v online obchode Queens
Odporúčané
Tenisky s logom New Balance valcujú konkurenciu. Vybrali sme 10 najlepších modelov ako dôkaz Tenisky s logom New Balance valcujú konkurenciu. Vybrali sme 10 najlepších modelov ako dôkaz 7. augusta 2023, 16:00
Domov
Zdieľať
Diskusia