Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2023, 12:00
Čas čítania 0:56
Martin Mičuda

Huracán Sterrato Opera Unica vznikol pri príležitosti osláv 60. narodenín značky Lamborghini

Huracán Sterrato Opera Unica vznikol pri príležitosti osláv 60. narodenín značky Lamborghini
Zdroj: Lamborghini
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Základom je netradičný model Huracán Sterrato, teda desaťvalcový superšport určený aj mimo spevnených ciest.

Pre Lamborghini je rok 2023 veľmi významný, pretože taliansky výrobca športových automobilov oslavuje 60. výročie svojho vzniku. Najväčšiu pozornosť bude pútať nová generácia dvanásťvalcového superšportu Revuelto, pri príležitosti osláv však Lamborghini uvádza aj špeciálnu chuťovku.

Odporúčané
Po teste novej Fabie Monte Carlo sme milo prekvapení, na akú úroveň Škoda posunula obľúbený model Po teste novej Fabie Monte Carlo sme milo prekvapení, na akú úroveň Škoda posunula obľúbený model 24. októbra 2022, 14:30

Základom je netypický model Huracán Sterrato, teda desaťvalcový superšport určený aj mimo spevnených ciest. Na jeho základoch automobilka v rámci svojej divízie Ad Personam predstavila oslavný model Opera Unica. Podstatou novinky je unikátny lak, ktorý má pripomínať kryštály zamrznutej tekutiny. Inšpiráciou totiž bolo more a obloha na Sardínii. Samotný efekt vzniká ručnou prácou – na matný modrý lak Blu Amnis naniesli odtiene Blu Grifo a Glu Ferda, čím docielili zaujímavý efekt. Práca na laku trvala údajne 370 hodín. Karosériu dopĺňajú čierne lemy blatníkov, prahy, 19" disky či matná strecha.

Lamborghini, Sterraro, Huracán, Opera Unica,Lamborghini, Sterraro, Huracán, Opera Unica,Lamborghini, Sterraro, Huracán, Opera Unica,Lamborghini, Sterraro, Huracán, Opera Unica,
Zobraziť galériu
(14)

V obdobnom duchu sa nesie aj interiér, kde evidujeme odhalené karbónové časti a Alcantaru v kombinácii s modrou kožou v odtieni Blu Delphinus. Počet kusov oficiálne neobmedzili, no z Huracánu Sterrato vyrobia len 1 499 kusov, čiže oslavná edícia má svoje hranice. Navyše je už oficiálne vypredaný.

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30

Huracán Sterrato má až o 47 milimetrov vyššiu svetlú výšku a o 30 milimetrov širší rozchod kolies než bežný Huracán, vďaka tomu môže opustiť bežné cestné komunikácie. O pohon sa aj v tomto prípade stará 5,2-litrový atmosférický desaťvalec s výkonom 448 kW/610 koní a 560 Nm. Akceleráciu z 0 na 100 km/h zvládne terénny Huracán aj vďaka pohonu oboch náprav za 3,4 sekundy, maximálna rýchlosť je 260 km/h.

Lamborghini, Sterraro, Huracán, Opera Unica,
Zdroj: Lamborghini
Domov
Zdieľať
Diskusia