Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2022, 17:30
Čas čítania 0:54
Martin Mičuda

Dravé Lamborghini do terénu? Huracán dostal novú drsnú verziu, ktorá spája superšport s prašnými cestami

Dravé Lamborghini do terénu? Huracán dostal novú drsnú verziu, ktorá spája superšport s prašnými cestami
Zdroj: Lamborghini
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Výstavnú premiéru si novinka odkrúti 30. novembra na podujatí Art Basel v Miami.

Slávny taliansky výrobca športových vozidiel už dlhé mesiace naznačoval, že pracuje na netypickom vyhotovení svojho desaťvalcového modelu. Práve dnes Lamborghini ukázalo svoj Huracán Sterrato. Ide o terénny variant dobre známeho superšportu. 

Odporúčané
Po teste novej Fabie Monte Carlo sme milo prekvapení, na akú úroveň Škoda posunula obľúbený model Po teste novej Fabie Monte Carlo sme milo prekvapení, na akú úroveň Škoda posunula obľúbený model 24. októbra 2022, 14:30

S myšlienkou pretvoriť superšport na akýsi off-road špeciál prišlo Lamborghini už dávnejšie, do sériovej podoby sa však nikdy nedostal. Výrobca však už vo svojom portfóliu ponúka plnohodnotné SUV a teraz plány z roku 2019 preniesol do reality.

Nový Huracán Sterrato má o 47 milimetrov vyššiu svetlú výšku a o 30 milimetrov širší rozchod kolies. Aj po rokoch stále veľmi atraktívny zovňajšok dostal masívne oplastovanie v spodnej časti karosérie.

Lamborghini, Huracan, Sterrato,
Zdroj: Lamborghini

Terénnejší podtón dotvárajú dodatočné LED svetlá integrované na prednom nárazníku, strešné lišty či nasávací otvor. Na terénne pneumatiky však zabudni, nejde o žiadny off-road, ale len zodvihnutý superšport, ktorý sa nezľakne šotoliny.

Súčasťou štandardnej výbavy bude nielen pohon oboch náprav, ale aj riadenie všetkých štyroch kolies, špeciálne nakalibrované adaptívne tlmiče, vektorovanie krútiaceho momentu a prispôsobená trakčná kontrola.

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30

Vskutku prekvapivé je, že automobilka síce zverejnila oficiálne fotografie novinky, ale stále uvádza, že Huracán Sterrato nie je ešte na predaj. Lamborghini neuvádza ani technické či rýchlostné parametre.

Je však jasné, že o pohon sa postará 5,2-litrový atmosférický desaťvalec, ktorý by mal mať výkon 470 kW/631 koní a 565 Nm. Výstavnú premiéru si novinka odkrúti 30. novembra na podujatí Art Basel v Miami, kde už spoznáme všetky údaje aj ceny.

Lamborghini, Huracan, Sterrato,Lamborghini, Huracan, Sterrato,Lamborghini, Huracan, Sterrato,Lamborghini, Huracan, Sterrato,
Zobraziť galériu
(6)
Domov
Zdieľať
Diskusia