Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
4. augusta 2023, 19:28
Čas čítania 0:46
Dominik Vetrák

Producent Zaklínača: Za nízku sledovanosť môžu Američania a netrpezlivé deti

Producent Zaklínača: Za nízku sledovanosť môžu Američania a netrpezlivé deti
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY ZAKLÍNAČ NETFLIX
Uložiť Uložené

Tvorca Zaklínača odmieta uznať, že so seriálom to išlo kvalitatívne dolu vodou. Na vine sú podľa neho diváci, nie tvorcovia seriálu.

Producent seriálového Zaklínača Tomek Baginski obviňuje z nižšej sledovanosti a zo zhoršeného príbehu Američanov a netrpezlivých detských divákov odrastených na Tiktoku a Youtube. Tvrdil to v rozhovore pre poľský magazín Wyborcza (o preklad sa postaral web Redanian Intelligence).

Odporúčané
KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza 3. augusta 2023, 10:30

„Pre Američanov sú niektoré historické veci úplne nepochopiteľné, príliš zložité, pretože vyrastali v inom historickom kontexte, kde bolo všetko usporiadané tak, že Amerika je vždy dobrá a ostatní sú zlí. Keď vytvárate seriál pre obrovské množstvo divákov s rôznymi skúsenosťami z rôznych častí sveta a veľká časť z nich sú Američania, tieto zjednodušenia nielen dávajú zmysel, ale sú aj nevyhnutné. Je to bolestivé pre nás aj pre mňa, ale vyššia úroveň komplexnosti bude mať menší dosah na ľudí. Niekedy to môže ísť až príliš ďaleko, ale musíme robiť tieto rozhodnutia a akceptovať ich.“

Baginski naráža na to, že v seriáli zjednodušili komplexnejšie témy rasizmu, politiky či vojny a celkovo príbehu. Myslel však aj na zmeny, ktoré tvorcovia urobili v porovnaní s knihou. V priebehu troch sérií ich bolo mnoho a diváci to kritizovali.

V rozhovore pre youtubový kanál Imponderabilia zase obrátil kritiku na mládež odrastenú na Tiktoku a Youtube. Podľa neho nedokáže udržať dlho pozornosť.

Zaklínač
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia