Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
31. júla 2023, 13:29
Čas čítania 1:17
Dominik Vetrák

Barbenheimer sa vymyká kontrole. Margot Robbie a Cillian Murphy spravili z veľkej disneyovky kinoprepadák

Barbenheimer sa vymyká kontrole. Margot Robbie a Cillian Murphy spravili z veľkej disneyovky kinoprepadák
Zdroj: Universal/Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY BARBIE OPPENHEIMER
Uložiť Uložené

Ako sa darí filmom v kinách po posledných hollywoodskych prepadákoch? Barbie a Oppenheimer zbierajú desiatky miliónov.

Barbie v kinách po celom svete zarobila už 744,5 milióna dolárov. Komédia režisérky Grety Gerwig týmto tempom s najvyššou pravdepodobnosťou dosiahne miliardu dolárov zarobených v kinách už v najbližších týždňoch.

Snímka je najnavštevovanejšou v 57 krajinách a kraľuje aj v USA a Kanade. Na domácej, americkej pôde zarobili Margot Robbie a Ryan Gosling už 351 miliónov dolárov, zatiaľ čo zvyšok sveta prisypal ďalších 393,5 milióna dolárov.

Odporúčané
Tom Cruise: najbláznivejšie a najväčšie kaskadérske scény v Mission: Impossible Tom Cruise: najbláznivejšie a najväčšie kaskadérske scény v Mission: Impossible 18. júla 2023, 9:30

Snímka pred týždňom v pondelok pokorila aj rekord snímky The Dark Knight. Tá v USA a v Kanade zarobila v prvý pondelok po premiére 24,6 milióna dolárov. Barbie sa podarilo zarobiť 26 miliónov dolárov, čo sa v pondelok po premiérovom víkende žiadnemu inému filmu štúdia Warner Bros. nepodarilo. 

Barbie
Zdroj: Warner Bros.

Skvelo si vedie aj Nolanov Oppenheimer. V zahraničí má desať dní po premiére lepšie tržby než jeho predošlé filmy, ako napríklad Tenet, Dunkirk, Interstellar či The Dark Knight Rises. Celosvetovo má snímka na konte 400 miliónov dolárov, čo je po dvoch týždňoch na trojhodinovú konverzačnú drámu veľmi dobrý výsledok.

Barbie a Oppenheimer medzi sebou akoby zomleli novinku od štúdia Disney. Strašidelný dom (Haunted Mansion), ktorý v Disney nakrútili podľa ich atrakcií v zábavných parkoch Disneyland, mal slabé recenzie od kritikov aj divákov. Snímka mala neuveriteľný rozpočet 150 miliónov dolárov (Oppenheimer stál napríklad 100 miliónov). Film Haunted Mansion zarobil celosvetovo 33,3 milióna dolárov, takže ide o kasový prepadák. 

Oppenheimer
Zdroj: Universal Pictures

Nadvláda Barbenheimera v kinách negatívna ovplyvnila aj tržby Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1. Tom Cruise a jeho agent Ethan Hunt doteraz zarobili 450 miliónov dolárov celosvetovo a hrozí, že akčný blockbuster v populárnej sérii nakoniec bude mať menšie tržby ako Oppenheimer, čo bolo pre mnohých divákov ešte pred niekoľkými týždňami nepredstaviteľné.

Odporúčané
Prečo všetci milujeme Cilliana Murphyho? Prečo všetci milujeme Cilliana Murphyho? 2. augusta 2023, 11:30

Samotné tržby nie sú až takým veľkým sklamaním, ale rozpočet snímky sa nafúkol na 300 miliónov dolárov (ďalších minimálne 100 miliónov minulo štúdio Paramount na jej propagáciu). Keďže štúdiá dostávajú len istú časť z tržieb (niečo ide prevádzkovateľom kín), film pravdepodobne musí zarobiť ešte veľa peňazí, aby bol pre štúdio ziskový.

Mission: Impossible
Zdroj: Paramount
Domov
Zdieľať
Diskusia