Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2023, 15:03
Čas čítania 1:36
Tímea Krauszová

Prichádza Tiktok Music a chce konkurovať Spotify: Nová hudobná apka je zároveň aj sociálna sieť

TECH TECHNOLOGICKÉ NOVINKY TIKTOK
Uložiť Uložené

Tiktok vytrvale dobýja svet hudby: mnohé hity pochádzajú priamo od tvorcov na tejto sieti a po novom ju prepájajú s vlastnou hudobnou apkou.

Hudobnú aplikáciu Tiktok Music si už môžu vyskúšať beta testeri v piatich krajinách. Služba bude zrejme silným konkurentom Spotify: za mierne nižšiu sumu ponúkajú mesačné predplatné s prístupom aj k tiktokovým hitom, ktoré v konkurenčných apkách nenájdeš. Podľa CNBC bude hudobná apka prepojená s tvojím Tiktok účtom, vďaka čomu dostaneš vždy aktuálne a veľmi personalizované tipy na hudobné novinky alebo na interpretov a skladby, ktoré by ťa mohli zaujímať.

Tiktok Music je zatiaľ dostupná v Austrálii, Mexiku, Singapure, Indonézii a Brazílii. V Indonézii a Brazílii novou apkou nahradili aplikáciu Resso – obe vlastní ByteDance.

Synchronizácia účtov umožní, že uložené piesne na Tiktoku uvidíš v hudobnej apke a aj naopak, piesne, ktoré sa ti v apke páčia, budeš môcť použiť do videí v Tiktoku. Novinku už vybraní používatelia mohli otestovať v beta verzii, pričom prvé tri mesiace sú zdarma a neskôr v USA stojí predplatné 8,18 dolára mesačne. Na porovnanie, Spotify v USA stojí 10,99 dolára mesačne.

Odporúčané
Influencerka Eugenia mala len 38 kíl, obviňujú ju z úmyselného šírenia anorexie. Ona tvrdí, že nemá žiadny problém Influencerka Eugenia mala len 38 kíl, obviňujú ju z úmyselného šírenia anorexie. Ona tvrdí, že nemá žiadny problém 4. marca 2024, 12:30

Tiktok Music vyzerá ako sociálna sieť: scrolluješ medzi 30-sekundovými ukážkami piesní, ktoré môžeš lajkovať, komentovať či zdieľať rovnako ako na Tiktoku, opisuje ďalej The Verge. Ponúkajú aj službu podobnú Shazam, kde môžeš nahrať úryvok piesne a nájsť ju a kde uvidíš aj playlisty svojich priateľov.

Tiktok zjavne dobýja hudobný svet. Množstvo hitov za posledných pár rokov pochádza práve z tejto platformy a Spotify či Apple Music ponúkajú aj playlisty plné piesní, ktoré práve na Tiktoku fičia. Firma má uzavreté spolupráce so Sony Music, Universal Music Group či Warner Music Group, vďaka ktorým naplní svoju hudobnú knižnicu miliónmi piesní.

Trendy z Tiktoku sledujeme namiesto teba a udržiavame ti prehľad:
– Momentálne fičí Pinkydoll: streamerka zarába tisíce denne napodobňovaním postáv z hier.
– Kim má možno pravdu, mladým sa až tak pracovať nechce. Tzv. Bare Minimum Mondays sú o tom, že v pondelok urobíš len nevyhnutné minimum. Čítaj prečo.
– Tiktok Music zatiaľ na Slovensku dostupná nie je. Sleduj túto tému a dáme ti vedieť, až sa to zmení.
Domov
Zdieľať
Diskusia