Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2023, 17:50
Čas čítania 1:14
Dominik Vetrák

Veľký šok vo svete Marvelu: obľúbený Avenger je Skrull a falošný človek, prezradila najnovšia časť seriálu Secret Invasion

Veľký šok vo svete Marvelu: obľúbený Avenger je Skrull a falošný človek, prezradila najnovšia časť seriálu Secret Invasion
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY SECRET INVASION
Uložiť Uložené

Vo štvrtej časti Secret Invasion tvorcovia odhalili, že jeden z Avengerov je podvodník.

V článku nájdeš spoilery k seriálu Secret Invasion.

Vo štvrtej časti seriálu Secret Invasion tvorcovia potvrdili, že Rhodey (War Machine) je v skutočnosti Skrull. Skutočného Rhodeyho držia niekde v zajatí a Skrull, ktorý prevzal jeho identitu, pozná všetky jeho tajomstvá, má jeho spomienky a vie ho dokonale napodobniť v každom smere. Je priamym poradcom prezidenta USA a má prístup k Avengerom. Otázkou teda je, ako dlho už Skrullom je a či sú medzi Avengermi ďalší Skrullovia. 

Skrullovia boli vo filme Captain Marvel kladné postavy. Desiatky rokov čakali na to, ako im pozemšťania nájdu nový domov, ale Nick Fury a spol. svoj sľub nedodržali, a tak ich zradili a stovky z nich teraz plánujú prevrat a ovládnuť Zem tak, že prevezmú identity vysokopostavených politikov a riaditeľov po celom svete. 

Odporúčané
RECENZIA: Mission: Impossible 7 – Odplata RECENZIA: Mission: Impossible 7 – Odplata 10. júla 2023, 21:00

To, že je Rhodey Skrull, už v podstate odhalil koniec tretej časti, keď sa cez telefón prihováral Furyho manželke a ukázal svoje pravé zámery. Toto odhalenie však pôsobilo celkom nevýrazne a trochu nudne. Nebolo až také prekvapivé a nemalo potrebnú váhu na to, aby malo silnejší „wow efekt“. Sčasti za to môže aj to, že seriálové spracovanie tejto udalosti je oproti komiksovej predlohe dosť bezzubé a minimalistické.

Secret Invasion
Zdroj: Marvel Studios

Ďalším problémom tohto odhalenia je to, že jedna z dobrých a dôležitých predošlých scén teraz stráca na význame. V druhej epizóde sa totiž Nick Fury a Rhodey rozprávajú o postavení Afroameričanov v spoločnosti a v politike.

Rhodey mu pripomína, ako najlepšie využiť možnosti, ktoré sa im naskytnú, keď ako jedni z mála zastupujú menšinu na pozíciách, kde môže prísť ku skutočným zmenám. Sčasti to stále platí, keďže Skrullovia sú na Zemi minorita, ale nedá sa to porovnávať so situáciou Afroameričanov v USA. 

Seriál Secret Invasion skončí nasledujúcimi dvomi časťami. Fanúšikovia Marvelu budú zvedaví, aký dosah budú mať jeho udalosti na svet Marvelu a aké rozhodnutia urobil Rhodey už ako Skrull a nie ako pravý Avenger.

Anketa:
Myslíš, že sú medzi Avengermi ďalší Skrullovia?
Ano
Nie
Ano
51 %
358 Hlasov
Nie
49 %
345 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia