Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
11. júla 2023, 10:04
Čas čítania 0:51
Daniel Mikolášik

Justin Bieber si minulý rok kúpil NFT znudenej opice za 1,3 milióna. Dnes má nižšiu hodnotu ako garsónka v Bratislave

Justin Bieber si minulý rok kúpil NFT znudenej opice za 1,3 milióna. Dnes má nižšiu hodnotu ako garsónka v Bratislave
Zdroj: Justin Bieber/Instagram
HUDBA FINANCIE JUSTIN BIEBER NFT
Uložiť Uložené

Spevák už stratil 95 % hodnoty svojho nezameniteľného tokenu.

Justin Bieber na svojom NFT znudenej opice z populárnej kolekcie Bored Ape Yacht Club už prerobil viac ako 1,2 milióna amerických dolárov. Jeho nezameniteľný token tak v prepočte stratil cca 95 percent z pôvodnej hodnoty, informuje CNBC na základe dát sekundárneho trhoviska OpenSea.

Ceny tokenov z kolekcie znudených opíc aktuálne klesli na dvojročné minimum. Justin Bieber pôvodne kupoval svoje NFT s číslom #3001 za 500 tokenov kryptomeny ethereum, avšak v čase, keď cena za 1 ETH bola takmer dvojnásobne vyššia. V tom čase predstavovalo 500 ETH niečo okolo 1,3 milióna dolárov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Justin Bieber (@justinbieber)

Od júla 2023 má však jeho opica podľa portálu Bitcoinist hodnotu len okolo 59 000 amerických dolárov. Bieber nie je jediná celebrita, ktorá na NFT znudenej opice prerobila nemalú sumu. Basketbalová hviezda Stephen Curry v auguste 2021 Bored Ape za 180-tisíc dolárov, no dnes má hodnotu „len“ 58-tisíc. Svoj token opice si kúpila aj Madonna, konkrétne v marci 2022 za 466-tisíc dolárov. Dnes má jej NFT hodnotu niečo vyše 53-tisíc.

V roku 2021 sa nezameniteľné tokeny stali extrémnym mainstreamom a mnohé celebrity, ale aj široká verejnosť minuli milióny na nákup a obchodovanie s týmito digitálnymi zberateľskými predmetmi. Investícii v tom čase podľahli aj Future, Tom Brady, Jimmy Fallon, Post Malone, Eminem, Neymar jr. a ďalší.

Domov
Zdieľať
Diskusia