Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Doktor Zub.
16. augusta 2023, 17:30
Čas čítania 4:58
Sponzorovaný obsah

Koľko stojí úsmev ako z Instagramu? Na tejto klinike na východe Slovenska ušetríš za rekonštrukciu chrupu aj niekoľko tisíc eur

Koľko stojí úsmev ako z Instagramu? Na tejto klinike na východe Slovenska ušetríš za rekonštrukciu chrupu aj niekoľko tisíc eur
Zdroj: Doktor Zub
ZDRAVIE KRÁSA ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Všetko, čo si chcel vedieť o rekonštrukcii chrupu.

Trápia ťa nevzhľadné zuby či bolestivé kazy? Alebo chceš iba belší úsmev a menšiu medzierku medzi prednými zubami? V dnešnej dobe to už nie je žiaden problém. Vďaka moderným postupom a digitálnym technológiám môžeš mať úsmev ako z Instagramu, a to dokonca bez bolesti. Niekedy stačí malá zmena a tvoj úsmev môže byť dokonalý. Inokedy je potrebná rozsiahlejšia rekonštrukcia chrupu, ktorá zahŕňa estetické fazety alebo estetické korunky.

Ak si zanedbával starostlivosť o zuby alebo nie si spokojný so vzhľadom svojho chrupu, úplná rekonštrukcia celého chrupu je ideálnym riešením. Tvoje zuby budú ako nové, a to ako z funkčnej, tak aj z estetickej stránky.

Chcel by si estetickú premenu chrupu, no máš obavy z vysokej ceny? Zubná klinika Doktor Zub v Michalovciach robí dokonalý úsmev prístupný pre každého. Klinika disponuje najmodernejšími technológiami a pri ošetreniach používa vysoko kvalitné materiály, príjemne ťa prekvapí aj jej cenník. Ten je dôkazom, že kvalitná práca ťa nemusí zruinovať. Príkladom sú estetické fazety, ktorých cena sa pohybuje okolo sumy 365 € za jednu fazetu. V cenníkoch iných kliník však môžeš vidieť výrazne vyššie ceny. Napríklad na západnom Slovensku môžu byť ceny za jednu fazetu o 200 až 300 eur vyššie.

zákrok, stomatológia
Zdroj: Doktor Zub

Na modernej stomatologickej klinike pôsobí niekoľko špičkových odborníkov, vďaka ktorým bude tvoj úsmev v dobrých rukách. Čo si predstaviť pod pojmom rekonštrukcia chrupu? Špecialisti z kliniky Doktor Zub vysvetľujú, že ide o súbor výkonov, vďaka ktorým budú tvoje zuby opäť funkčné, zdravé a krásne.

„Ide o situácie, keď liečime rozsiahlu skupinu zubov s cieľom vyriešiť prípadné problémy, splniť estetické nároky a požiadavky a dosiahnuť krásny a symetrický úsmev, ktorý zvýši sebavedomie a zlepší celkovú kvalitu života,“ vysvetľuje MDDr. Bc. Martin Ivančo, MBA, z kliniky Doktor Zub. Dodáva, že rekonštrukcia zahŕňa úpravu tvaru či odtieňa zubov, zmenu polohy či náhradu chýbajúcich zubov.

Okrem celkových rekonštrukcií si na klinike môžeš vybaviť aj bežné úkony ako záchovnú stomatológiu, dentálnu hygienu či bielenie zubov. Pod jednou strechou tak získaš dokonalý úsmev. Odborníci z kliniky Doktor Zub s tebou prekonzultujú všetky možnosti a spoločne vyberiete tú najlepšiu. K dokonalému úsmevu niekedy stačí len bielenie zubov či pravidelná a dôkladná dentálna hygiena. O to všetko sa na klinike postarajú.

zisti viac

Pre koho je celková rekonštrukcia chrupu vhodná?

Vďaka moderným postupom a inovatívnym technológiám je dnes možné takmer všetko. Dokonca aj záchrana zubov, ktoré na prvý pohľad pôsobia ako beznádejne zničené. Ako vysvetľuje doktor Ivančo, výskum a prítomnosť moderných technológií urobili v posledných dvoch dekádach vo svete enormný skok. Postupy, ktoré sa ešte nedávno na Slovensku zdali nereálne, sú dnes každodennou realitou.

To, či je pre teba kompletná rekonštrukcia chrupu vhodná, záleží na mnohých faktoroch. Odborník musí zvážiť stav tvojich zubov či množstvo výplní. „Vždy sa snažíme klientom dať čo najobjektívnejšie odporúčanie. Samozrejme, stretávame sa aj s prípadmi, keď namiesto rekonštrukcie odporučíme liečbu čeľustno-ortopedickým aparátom, teda strojčekom. Je to však vecou individuálneho posúdenia počas prvej konzultácie,“ odpovedá na otázku, či je rekonštrukcia vhodná pre každého, doktor Ivančo.

Výsledky práce uvidíš už po prvom ošetrení. Po absolvovaní procesu môžeš nové zuby používať prakticky ihneď.

Počas vstupnej konzultácie sa takisto dozvieš, či sú pre teba vhodné fazety alebo keramické korunky. Ako vysvetľuje doktor Ivančo, použitie faziet je vhodné v prípade, že máš zdravé zuby bez kazov a zároveň nechceš výraznejšie meniť ich tvar či polohu. Ak ťa napríklad trápia medzierky medzi zubami či neestetické sfarbenie skloviny, s veľkou pravdepodobnosťou ti zubár navrhne fazety. Tie totiž berú ohľad na zachovanie zdravých živých zubných tkanív, no zároveň dokážu urobiť výraznú estetickú zmenu.

zubná premena
Zdroj: Doktor Zub

„Na použitie faziet potrebujeme dostatok zdravej a nepoškodenej skloviny, chrup bez chýbajúcich zubov a vhodné zhryzové pomery,“ vysvetľuje doktor Ivančo a dodáva, že vhodnosť použitia faziet a koruniek sa posudzuje vždy individuálne a s ohľadom na potreby a želania klienta. Počas vstupnej konzultácie ti odborník navrhne také riešenia a postupy, vďaka ktorým získaš vytúžený úsmev. 

Prvá konzultácia aj v tvojej obývačke

Ak sa pri pomyslení na čakáreň u zubára začneš potiť a triasť, máme pre teba skvelú správu. Úvodnú konzultáciu na dentálnej klinike Doktor Zub totiž môžeš absolvovať aj z bezpečia vlastnej obývačky. Počas tejto konzultácie sa dozvieš, aké máš možnosti a koľko ťa oprava chrupu bude stáť.

„Cenu rekonštrukcie stanovíme každému klientovi vopred, predtým než celý proces začneme na základe osobnej alebo online konzultácie. Cenu vždy oznamujeme ako konečnú sumu za všetky výkony, ktoré klient absolvuje v priebehu tejto rekonštrukcie, aby sa nemusel obávať, že nevie, koľko ho finalizácia celej premeny bude stáť,“ objasňuje doktor Ivančo.

zubár, stomatológia
Zdroj: Doktor Zub

Cena za kompletnú rekonštrukciu, teda úpravu všetkých zubov sa pohybuje na úrovni 9 000 €. Len čo odsúhlasíš navrhovaný postup, nasledovať bude samotné ošetrenie. Vo väčšine prípadov sú na kompletnú rekonštrukciu potrebné iba dve ošetrenia. Počas prvej návštevy prebehne príprava, obrúsenie zubov a vo väčšine prípadov aj nasadenie dočasných koruniek či faziet. 

Nasleduje výber odtieňa a naplánovanie termínu definitívnej práce, ktorá obvykle prebieha 10 dní po prvom ošetrení. „Vo veľkom percente našich premien dokážeme celú rekonštrukciu stihnúť v dvoch návštevách s odstupom desiatich dní. Samozrejme, sú prípady, ktoré vyžadujú náročnejšie ošetrenia alebo prípravnú fázu, no ide skôr o výnimky,“ komentuje doktor Ivančo. 

Nepotrebuješ dovolenku ani tabletky proti bolesti

Veľkou výhodou takejto rekonštrukcie chrupu je bezbolestnosť a rýchle hojenie. Počas toho, ako budeš sedieť v zubárskom kresle, si môžeš pokojne zdriemnuť. Celý zákrok trvá maximálne 6 hodín, v prípade jedného zuboradia si v kresle posedíš len 2 až 3 hodinky. Vďaka lokálnej anestézii neucítiš vôbec nič.

Po prvom ošetrení by si sa mal vyhnúť tvrdým pokrmom a príliš studeným či teplým nápojom. Obrúsené zuby s dočasnými korunkami či fazetami totiž môžu byť mierne citlivé. Po druhom, definitívnom ošetrení už môžeš fungovať presne tak ako doteraz. 

„Po absolvovaní procesu je možné nové zuby používať prakticky ihneď. Jesť môžete všetko, čo so svojimi vlastnými zubami, ubezpečuje doktor Ivančo a dodáva, že rekonštrukcia chrupu nijako nezasiahne ani do tvojho pracovného života. Nemusíš si brať péenku ani rušiť dohodnuté plány.

Trvanie samotného zákroku v rozsahu jedného zuboradia sú asi 2 až 3 hodiny, v rozsahu oboch zuboradí je to zhruba 4 až 6 hodín.

Ak na ošetrenie cestuješ z väčšej vzdialenosti, môžeš sa ubytovať v hoteli, ktorý sídli v rovnakom komplexe ako dentálna klinika. Ráno sa nemusíš stresovať a do ordinácie môžeš prísť aj v papučiach. „Naši klienti prichádzajú v pokoji už deň pred plánovaným sedením, aby sme na druhý deň boli schopní začať s výkonmi od skorého rána a využiť tak čo najviac dostupného času,“ opisuje doktor Ivančo.

Výsledky uvidíš už po prvom ošetrení, na dokonalý chrup si však počkáš zhruba 10 dní. Po definitívnom zákroku, počas ktorého sú nasadené fazety alebo korunky, si môžeš vychutnať radosť z nového úsmevu. 

klinika doktor zubstomatológia, zubná klinikaklinika doktor zubstomatológia, zubná klinika
Zobraziť galériu
(9)

Pýtaš sa, ako dlho ti dokonalý úsmev vydrží? Odborníci sa zhodujú, že kvalitne vyhotovený chrup ti môže vydržať aj viac než 25 rokov. Aj preto ti na klinike Doktor Zub poskytnú až 10-ročnú záruku. O zuby sa však musíš dobre starať, dôkladné čistenie je základom. Po 25 až 30 rokoch sa môže stať, že bude nutná korekcia či výmena. Dôvodom nie je „pokazený chrup“, ale prirodzené anatomické zmeny ľudského tela. 

„Ak je po tomto období indikovaná ich výmena, tak je to skôr z hľadiska anatomických zmien na ľudskom tele spôsobených pribúdajúcim vekom, ako sú úbytok alveolárnej kosti, strata objemu mäkkých tkanív či zmena tonusu svalstva. U niekoho vplyv týchto zmien môže mať za následok zníženú estetiku práce z dôvodu ústupu objemu kosti a ďasien, u iného sa tento jav nemusí prejaviť,“ vysvetľuje doktor Ivančo a dodáva, že takéto zmeny nie sú pravidlom. Preto je celkom možné, že žiadnu výmenu nebudeš potrebovať.

splň si sen o dokonalom úsmeve
Domov
Zdieľať
Diskusia