Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2023, 18:00
Čas čítania 2:20
Dominik Vetrák

Videli sme prvé dve časti Secret Invasion s Nickom Furym. Marvel má vážny problém

Videli sme prvé dve časti Secret Invasion s Nickom Furym. Marvel má vážny problém
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY SECRET INVASION
Uložiť Uložené

Disney nám poslalo prvé 2 epizódy marvelovského seriálu Secret Invasion.

Secret Invasion je 6-dielny marvelovský seriál. Spolutvorca Mr. Robot Kyle Bradstreet ho vytvoril podľa slávnej rovnomennej komiksovej série. Tá hovorí o invázii mimozemskej rasy Skrullov, ktorí už celé desaťročia infiltrujú významné politické a spoločenské pozície na Zemi. Skrullovia totiž dokážu prevziať podobu hocijakého iného človeka a ukradnúť mu aj myšlienky a spomienky. 

Odporúčané
The Flash chcel byť multivesmírnym trhákom od DC, no legendárne postavy a cameá s obrovským potenciálom mohol využiť lepšie The Flash chcel byť multivesmírnym trhákom od DC, no legendárne postavy a cameá s obrovským potenciálom mohol využiť lepšie 15. júna 2023, 15:00

Vo filme Captain Marvel nám ich vyobrazili ako kladných hrdinov, ktorí utekajú pred vražednou rasou Kree. Útočisko im poskytli až Captain Marvel a Nick Fury, ktorí im sľúbili, že im pomôžu nájsť nový domov, ak pre nich budú vykonávať rôznu špionážnu prácu.  

Prečo sú Skrullovia v seriáli záporáci?

Ani po 30 rokoch však Nick Fury svoj sľub nesplnil, a tak sa Skrullovia rozhodli, že zoberú veci do vlastných rúk. Pod vedením odhodlaného vodcu Gravika (Kingsley Ben-Adir z Peaky Blinders) sa rozhodnú vyvolať vojnu medzi USA a Ruskom, aby vyhladili ľudstvo a zabrali si planétu pre seba. Zatiaľ čo bol Nick Fury vo vesmíre a staval tam vesmírnu stanicu SABER na ochranu planéty, Talos potajomky na Zem prepašoval milión Skrullov. 

Secret Invasion
Zdroj: Marvel Studios

Nick Fury tak čelí obrovskému problému. Ako môže odhaliť Skrullov, ktorí sú na nerozoznanie od ľudí, a komu vlastne môže dôverovať, keď aj jeho najbližší priatelia či dokonca Avengeri môžu byť v skutočnosti Skrullovia. 

V prvých dvoch častiach, ktoré do redakcie štúdio Disney predbežne poslalo, sa postavy len oťukávajú. Najzaujímavejší je Nick Fury v podaní Samuela L. Jacksona, ktorý si rolu očividne užíva. V istých momentoch síce budí dojem, že jemne prehráva, celkovému dojmu to však neškodí.

Odporúčané
KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza 3. augusta 2023, 10:30

Fury strávil posledné roky vo vesmíre, no v prvých dvoch častiach sa tvorcovia ešte nedostali ku skutočným dôvodom, prečo tam šiel a s akými psychickými problémami musel bojovať po udalosti The Blip (keď Thanos lusknutím prsta vyhladil polovicu vesmíru).

Seriál je zbytočne dlhý a nedeje sa v ňom veľa zaujímavých vecí

Obe časti mali takmer hodinu a príbeh sa v nich hýbe príliš pomaly. Problém Secret Invasion nespočíva ani tak v pomalšom tempe (na pomery Marvelu nezvyčajne pomalom), ako skôr v tom, že sa v príbehu nedeje veľa zaujímavých vecí, na ktoré divák rýchlo zabudne.

Secret Invasion
Zdroj: Marvel Studios

Tvorcovia mohli stopáž skrátiť, čo by pomohlo zrýchliť tempo a zatraktívniť príbeh, ktorý zatiaľ v rámci špionážneho ani komiksového žánru neprináša nič nové. 

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia