Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2023, 8:31
Čas čítania 1:06
Ondřej Jarůšek

Vémola prehral. Šampión Kincl obhájil svoj titul a Terminátorovi vrátil porážku

Vémola prehral. Šampión Kincl obhájil svoj titul a Terminátorovi vrátil porážku
Zdroj: Oktagon MMA
ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Turnaj Oktagon 43 zavŕšil titulový súboj Kincl vs. Vémola 2, ktorý divákov priviedol do varu.

Trvalo to síce päť rokov, no fanúšikovia sa predsa len dočkali. Šampióni Karlos Vémola a Patrik Kincl sa v sobotu večer stretli v očakávanej odvete o titul v strednej váhe. Napätie v preplnenej O2 Aréne by sa dalo krájať. Pri nástupe zápasníkov do klietky stáli fanúšikovia na nohách a búrlivo skandovali. 

Päť kôl v pletive, zbitý Vémola 

Hneď v prvej minúte sa Vémola pokúsil o takedown, ale jeho snahám Kincl natlačený na pletivo odolával až do konca kola. Kincl ukázal perfektnú obranu, no k žiadnemu výraznému ohrozeniu súpera sa ani jeden z borcov v prvom kole nedostal. 

Podľa rovnakého scenára sa začalo odohrávať aj druhé kolo, na čo fanúšikovia miestami reagovali bučaním. Po tri a pol minúte sa Vémolovi napokon podarilo Kincla hodiť na zem, ten sa však dokázal bleskurýchlo znova postaviť. Drvivú väčšinu času tak zápasníci strávili znova prilepení na pletive, kde Kincl vzdoroval Vémolovým pokusom o strhnutie.  

Ani tretie kolo neponúklo veľmi rozdielny príbeh. Kincl sa snažil tlačiaceho Vémolu zasypávať lakťami do hlavy a kolien, zásadný zvrat však tretie kolo neprinieslo. Po odpískaní konca kola bolo pre rozhodcu náročné zápasníkov od seba oddeliť. 

Prišlo tak na kolá šampiónov. Štvrté kolo sa odohrávalo opäť veľmi podobne, na tvári Vémolu sa však už začali prejavovať početné údery, ktoré od súpera inkasoval. Po piatich kolách si nakoniec výhru jednohlasne na body odniesol šampión Patrik Kincl, ktorý tak obhájil titul v strednej váhe.  

kincl vémolakincl vémolakincl vémolakincl vémola
Zobraziť galériu
(8)

Karlos Vémola a Patrik Kincl sa v klietke prvýkrát stretli v roku 2018. Vtedy zo zápasu odišiel po piatich kolách spokojnejší Vémola, ktorý zvíťazil jednohlasne na body. Od toho času medzi oboma borcami panovali napäté vzťahy. Sobotné meranie síl sprevádzali ostré vyjadrenia, nenávisť a dokonca aj trestné oznámenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia