Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2023, 12:30
Čas čítania 3:24
Dominik Vetrák

Milované seriály, ktoré boli zo začiatku úžasné, no posledné série ich úplne pokazili

Milované seriály, ktoré boli zo začiatku úžasné, no posledné série ich úplne pokazili
Zdroj: HBO Max
FILMY A SERIÁLY NAJLEPŠIE SERIÁLY
Uložiť Uložené

Toto sú najväčšie a najpopulárnejšie seriály, ktoré začali poriadne kvalitne a potom zhasli.

Asi každý divák pozná ten obrovský pocit sklamania, keď pozerá super seriál, ktorý sa ku koncu poriadne pokazí. V tomto článku nájdeš azda najznámejšie prípady veľkých a obľúbených seriálov, ktoré to celé pohnojili buď v niekoľkých posledných, alebo v úplne poslednej sérii.

Odporúčané
Seriáloví „hrdinovia“, ktorých milujeme a fandíme im, aj keď sú vrahovia a odporní skazení ľudia Seriáloví „hrdinovia“, ktorých milujeme a fandíme im, aj keď sú vrahovia a odporní skazení ľudia 17. mája 2023, 12:30

1. Game of Thrones (8 sérií, z toho posledné dve boli zlé)

O konci Game of Thrones sa toho popísalo už neúrekom. Tvorcovia David Weiss a David S. Benioff sa rozhodli príbeh skrátiť a nakrútiť koniec čo najrýchlejšie. Výsledkom bolo množstvo neuzatvorených dejových línií a tie, ktoré aj uzatvorili, pôsobili urýchlene. Seriál z veľkej časti stratil napätie a tvorcovia zlyhali aj v tom, čo im išlo vždy skvelo – vytvoriť zaujímavé vzťahy a dialógy medzi postavami. 

Obrovským problémom bola celková kvalita scenára, ktorý častokrát nedával zmysel a postavy v ňom sa správali buď hlúpo, alebo ako celkom iní ľudia. V posledných dvoch sériách sa diváci častokrát chytali za hlavu a nechápali, čo sa to deje na obrazovke (občas to ani nevideli, keďže tvorcovia nakrútili niektoré dôležité epizódy v úplnej tme).

Posledné dve série asi najlepšie sumarizuje citát tvorcu Davida Benioffa na obrázku nižšie, ktorý obhajuje nelogické a nezmyselné správanie hlavnej postavy Dany. Tá niekoľko dní po veľkom súboji zabudla na to, že nepriateľ disponuje armádou a zbraňami, ktoré dokážu zlikvidovať jej armádu a drakov. Inými slovami, zabudli na to tvorcovia a neprišli s ničím lepším, ako si jej správanie ospravedlniť.

Game of Thrones
Zdroj: HBO Max

2. Peaky Blinders (6 sérií, z toho posledná bola žalostná)

Už v piatej sérii Peaky Blinders jemne klesla kvalita, ale nebolo to nič závažné. Tvorcovia však vo finálnej sérii nezvládli dobre ukončiť väčšinu dejových línií, neuveriteľne nudne ich naťahovali a vlastne sa s nimi takmer nikam nedostali.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 136766 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia