Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. decembra 2021, 13:19
Čas čítania 0:53
Dominik Vetrák

Seriál Game of Thrones mal mať 10 sérií. George R. R. Martin tvorcom prestal veriť s kvalitou už po tej piatej

Seriál Game of Thrones mal mať 10 sérií. George R. R. Martin tvorcom prestal veriť s kvalitou už po tej piatej
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Seriál by bol určite kvalitnejší, keby nebol tak neprirodzene skrátený. Môžeme za to viniť iba dvoch ľudí?

Agent Georgea R. R. Martina (autor knižnej predlohy Pieseň ľadu a ohňa, podľa ktorej Game of Thrones natočili) poskytol rozhovor pre novinára Jamesa Andrewa Millera a jeho knihu s názvom Tinderbox: HBO’s Ruthless Pursuit of New Frontiers. V nej sme sa (vďaka článku Insideru) dozvedeli, že Martin si želal viac sérií. Dokonca vraj opakovane lietal do New Yorku na stretnutia s CEO HBO Richardom Pleplerom, aby predĺžil počet sérií.

HBO ohlásilo, že 7. a 8. séria budú posledné a budú mať dokopy len 13 epizód. To vtedy nahnevalo všetkých fanúšikov, pretože seriál stále neuzatvoril množstvo dejových línií, a ako sme aj sami zistili po jeho skončení, tvorcov to veľmi netrápilo. Séria Game of Thrones sa skončila predčasne, uponáhľaný dej vynechal viaceré knižné príbehy. 

Odporúčané
10 najhorších scenáristických chýb a nelogickostí, ktoré pochovali 8. sériu Game of Thrones 10 najhorších scenáristických chýb a nelogickostí, ktoré pochovali 8. sériu Game of Thrones 21. mája 2019, 20:30

Ukázalo sa, že za tým skutočne stoja tvorcovia seriálu (showrunneri) David Benioff a D. B. Weiss. Tí už boli podľa Martinovho agenta z Game of Thrones unavení, a tak chceli seriál predčasne ukončiť. Následne sa už len s HBO dohadovali, koľko epizód ešte vytvoria. 

George R. R. Martin nestíhal dokončiť knihy, a tak ich seriál s pokračovaním príbehu predbehol. Tvorcovia seriálu však ešte v roku 2014 pre The Hollywood Reporter prezradili, že o knižnom príbehu vedeli každý jeden detail, keďže im Martin povedal absolútne všetko, na čo sa opýtali – vrátane knižného konca. Nemôžu sa teda vyhovárať na nedostatok materiálu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia