Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2019 o 14:15
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Boj o Winterfell bol zámerne tmavý. Hlavný kameraman ti odkazuje, aby si chybu hľadal v nastaveniach svojej televízie

Boj o Winterfell bol zámerne tmavý. Hlavný kameraman ti odkazuje, aby si chybu hľadal v nastaveniach svojej televízie
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Kameraman zo štábu Game of Thrones tvrdí, že temnota v najnovšej časti mala byť symbolická.

Príchod Melisandry na scénu a vzplanutie ohňov na zbraniach odvážnych dothrackých bojovníkov stálo skutočne za to. Postupné zhasínanie ohňov v pozadí nám malo jasne naznačiť, že nasledujúca bitka bude zápasom temnoty a svetla. A tak k tomu pristupovali samozrejme aj tvorcovia.

Väčšina problémov spočívala v tom, že mnohí ľudia si nevedeli vhodne nastaviť svoje televízie. Veľká časť divákov bohužiaľ seriál sledovala na malých iPodoch, čo pri takejto show nie je vôbec vhodné,“ povedal pre Wired kameraman Fabian Wagner.

Game of Thrones je show, ktorú musíte sledovať, ako keby ste boli v kine, a teda v zatemnenej miestnosti. Ak sledujete nočnú scénu v jasne osvetlenej miestnosti, tak vám to nepomôže vidieť jasný obraz,“ tvrdí Wagner.

Boj o Winterfell bol zámerne tmavý, chybu hľadaj v nadstaveniach svojej televízie
Boj o Winterfell bol zámerne tmavý, chybu hľadaj v nadstaveniach svojej televízie Zdroj: HBO

Wagner ďalej ale nepopieral, že epizóda The Long Night mala byť omnoho tmavšou, než všetky ostatné časti. Presne v tom však spočíval zámer tvorcov. Kameraman je názoru, že všetko, čo filmári chceli, aby diváci videli, bolo priamo na scéne.

Zámerom prechodu od temnoty k svetlu bolo symbolické zobrazenie ťažkostí a útrap hlavných hrdinov až po konečné víťazstvo. Osobne musím povedať, že som s vnímaním jednotlivých postáv na scéne zas tak veľký problém nemal a spracovanie tmavšej verzie danej epizódy mi príde ako pochopiteľné. 

Skúsený kameraman Wagner má za sebou natáčanie ďalších šiestich epizód Game of Thrones, vrátane známych bojov v epizóde Hardhome či Battle of the Bastards. A ako sám povedal, je presvedčený, že nová epizóda nebola príliš tmavá, pretože ju osobne nakrúcal. Novej časti Game of Thrones sa dočkáme 6. mája 2019. Viac informácií nájdeš v tomto vlákne.

Anketa:
Prišla ti 3. časť 8. série príliš tmavá?
Áno, ale prispôsobil som si nastavenia
Áno a nepomohla ani zmena nastavení
Nie, sledoval som ju bez problémov
Áno, ale prispôsobil som si nastavenia
22 %
1163 Hlasov
Áno a nepomohla ani zmena nastavení
18 %
936 Hlasov
Nie, sledoval som ju bez problémov
60 %
3101 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia