Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš článok:
Toto zažiješ v Múzeu budúcnosti v Dubaji: tenisky si vytlačíme v 3D tlačiarni, bývať budeme v kokosových domoch (Reportáž)

Terapie budúcnosti

Múzeum budúcnosti ti po určitom čase môže trochu zahltiť zmysly. Na to je tu tretie poschodie, kde môžeš úplne vypnúť a zrelaxovať – ako človek z roku 2071, samozrejme.

Odporúčané
Tri Slovenky precestovali Európu bez peňazí: Spali sme v 5* hoteli aj na stanici, najhoršie bolo dostať sa na verejné WC Tri Slovenky precestovali Európu bez peňazí: Spali sme v 5* hoteli aj na stanici, najhoršie bolo dostať sa na verejné WC 13. marca 2024, 10:30

Táto interaktívna výstava vychádza z predpokladu, že aj ľudia z budúcnosti sa budú musieť z času na čas odpútať od technológií, a znovu sa spojiť so sebou samým a druhými ľuďmi. Futuristický svet ťa zrazu zavedie do upokojujúcej zóny v ružovkastých farbách.

Ľudia budú musieť aj odpočívať. Múzeum sa zameriava aj na nové terapie a formy relaxu.
Ľudia budú musieť aj odpočívať. Múzeum sa zameriava aj na nové terapie a formy relaxu. Zdroj: Dubai Tourism & Economy

Privíta ťa oáza s mäkkým kobercom, ktorý vďaka audiovizuálnym efektom pripomína jemný piesok a zanecháva odtlačok tvojich stôp. Má ti pomôcť spomaliť krok aj myseľ. 

Vyskúšať si tu môžeš „demo verzie“ niekoľkých terapií, pričom každá z nich sa zameriava na iný zmysel. Pracujú najmä s vibráciami a ultrazvukom. Napríklad zvuková terapia pracuje s dvomi veľkými kovovými diskmi, ktoré majú zlepšiť frekvenciu nášho tela. Sprievodkyňa ma vyzýva, aby som sa pred jeden z nich postavila a zatvorila oči. Počúvam zvláštne hučanie a snažím sa niečo cítiť. Po pár sekundách mám však pocit, že bez tejto terapie mi asi bude lepšie.

Terapiu na ladenie frekvencií tela treba najskôr pochopiť.
Terapiu na ladenie frekvencií tela treba najskôr pochopiť. Zdroj: Refresher/Ema Stanovská

Terapia spojením je určená pre viacerých ľudí. Zisťujeme, že ide o „liečbu osamelosti a odcudzenia s využitím liečivých vlastností nášho kolektívneho hlasu“. Máme si sadnúť za okrúhly stôl, takmer sa až oprieť hlavou o stôl a spoločne rozozvučať mikrofón meditačným „óóm“. Oceňujem snahu odpútať sa od technológií a nadviazať spojenie s ľuďmi, ale ani sem by som sa asi dobrovoľne neprihlásila.

Spoločná meditácia by mohla ľuďom pomôcť odpútať sa na chvíľu od technológií.
Spoločná meditácia by mohla ľuďom pomôcť odpútať sa na chvíľu od technológií. Zdroj: Dubai Tourism & Economy


Oddychová zóna sa končí v meditačnej miestnosti s pohodlnými ležadlami s výhľadom na projekcie vodných vlniek a zvukov oceánu. Tu budeš určite chcieť stráviť dlhší čas.

Miesto na oddych. Len si ľahni a pozoruj vlnky na strope.
Miesto na oddych. Len si ľahni a pozoruj vlnky na strope. Zdroj: Dubai Tourism & Economy
Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok končí na ďalšej strane
Strana 2 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia