Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2023, 14:00
Čas čítania 4:58
Richard Balog

10 parfumov, ktoré ťa prenesú do svetových metropol aj dovolenkových destinácií

10 parfumov, ktoré ťa prenesú do svetových metropol aj dovolenkových destinácií
Zdroj: Tom Ford
MÓDA PARFUMY STAROSTLIVOSŤ O POKOŽKU
Uložiť Uložené

Tešiť sa môžeš na vône z poctivých manufaktúr Byredo, Diptyque či Frederic Malle, ale svoje miesto si našli aj ikonické parfumy od značky Tom Ford.

Žiadna dovolenka alebo predĺžený víkend na obzore? Žiadny problém. Vďaka výberu 10 parfumov a ich podmanivej vôni sa v krátkom čase presunieš do vzdialených svetových metropol aj dovolenkových destinácií v celom svete. Postačí niekoľko malých streknutí a si na svojom obľúbenom mieste vrátane New Yorku, Paríža, Bombaja alebo Portofina. 

Samozrejme, nie je to úplne rovnaké ako dovolenka na vlastnej koži, ale ani to nevyžaduje, aby si minul stovky či tisícky eur. Čo je ešte lepšie, hoci absolútne nikto nemá rád nudné cestovateľské historky, tieto vône inšpirované destináciami zaručene potešia každého v tvojom okolí.

Veríme, že objavíš niečo nové a svoju zbierku doplníš o flakón kvalitného parfumu, ktorý ti bude robiť radosť v najbližších mesiacoch.

Odporúčané
KVÍZ: Vieš, ako sa správne vyslovujú názvy značiek Hermès, Versace alebo Givenchy?   KVÍZ: Vieš, ako sa správne vyslovujú názvy značiek Hermès, Versace alebo Givenchy? 24. apríla 2023, 13:00

Spoznaj vôňu púšte vďaka parfumu Byredo Mojave Ghost

Ako prvý sme vybrali parfum Mojave Ghost od značky Byredo, ktorý je inšpirovaný púšťou v tieni pohoria Sierra Nevada na juhozápade Spojených štátov amerických.

Mohavea confertiflora, známa aj pod názvom „ghost flower“, je vzácny druh kvetiny, ktorej sa v oblasti Mohavskej púšte darí napriek extrémnym podmienkam. Jej sila inšpirovala Bena Gorhama (zakladateľ značky Byredo, pozn. redakcie) k vytvoreniu púdrovo-kvetinovo-drevitej vône s výraznými tónmi santalového dreva.

Pôvabnú mliečnu vôňu dopĺňa ambra, pižmo aj magnólia a cena za 50-mililitrovú verziu je 155 eur v oficiálnom obchode.

Byredo Mojave Ghost
Zdroj: Byredo

Ulice Bombaja voňajú ako Byredo Mumbai Noise 

Pri značke, ktorá je na trhu od roku 2006 a pobláznila celý svet, zostaneme, a to vďaka parfumu Mumbai Noise. Gorham prostredníctvom vône zachytil mix zmyslových vnemov, ktoré charakterizujú súčasnú realitu Bombaja – veľkomesta, ktoré má viac ako 12 miliónov obyvateľov.

Mumbai Noise v sebe mieša akcenty kadidla, horiaceho dreva, sladkej fazule tonka a kávy, ktorú v luxusnom predmestí Chemburu človek cíti na každom kroku. Parfum vzdáva poctu kultúrnemu dedičstvu tohto unikátneho mesta s množstvom kontrastov a jeho nekonečnej energii. Unisex vôňu v 50-mililitrovej verzii nájdeš za 155 eur v online obchode.

Na záver dodáme, že ide o výraznú aromatickú vôňu, ktorú odporúčame pred kúpou najprv vyskúšať na vlastnej koži, najlepšie viackrát.

Byredo Mumbai Noise
Zdroj: Byredo

Všetky vône Paríža nájdeš v parfume Diptyque Eau Capitale

Elegancia, noblesa a atmosféra Paríža zhmotnená do parfumu – takto by sme v stručnosti opísali prvú chypre vôňu od značky Diptyque, ktorá má tajomné, kvetinovo-drevité akcenty.

Skúsený parfumér Olivier Pescheux vôňu otvoril sviežosťou bergamotu zvýraznenú ružovým korením, zatiaľ čo kvetinovému srdcu dominuje damaská ruža a olej zo stromu ylang ylang. Štipka škorice oznamuje príchod drevitého základu s pačuli a exotickými drevinami, ktoré dodávajú Eau Capitale silu. „Paríž vo flakóne“ môže byť v tvojej zbierke za 160 eur v prípade 75-mililitrového variantu. Dostupný je v online obchode

Diptyque Eau Capitale
Zdroj: Selfridges
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia