Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
10 parfumov, ktoré ťa prenesú do svetových metropol aj dovolenkových destinácií

Óda na leto v Grécku v podobe vône Diptyque Philosykos

Druhú vôňu od ikonického parížskeho výrobcu v dnešnom výbere vytvorila parfumérka Olivia Giacobetti v roku 1996 a dodnes patrí medzi najvyhľadávanejšie produkty Diptyque. Svieža, ovocne-drevitá vôňa odráža lúče stredomorského slnka, ktorá evokuje letnú dovolenku v Grécku. 

V každom flakóne Philosykos sa ukrýva ľahko návyková vôňa celého figovníka – od zelených listov cez plody až po samotné drevo, ktoré v základe zvýrazňuje cédrové drevo. Ako uvádza spoločnosť, parfum je spomienkou na grécke leto na hore Pelion, kde sa k moru dalo dostať cez prírodný háj divokých figovníkov zaliatych slnkom.

75-mililitrový flakón s atraktívnou grafikou stojí 160 eur v online obchode Diptyque. Ak budeš v Prahe, odporúčame návštevu butiku v centre mesta, ktorý ťa ohúri krásnym vzhľadom.

Diptyque Philosykos
Zdroj: Selfridges

Letný stredomorský vánok vo flakóne Frederic Malle Lys Mediterranee

Známy parfumér Edouard Fléchier vytvoril pod hlavičkou domu Frederic Malle vôňu, ktorá evokuje horúci letný večer na stredomorskom pobreží, kde sa vo vzduchu miešajú jemne korenisté akordy ľalie so slaným morským vánkom. 

Majster parfumér Frédéric Malle vôňu Lys Mediterranee opisuje ako „parfum pre slnkom zaliate terasy“. Táto dokonalá alternatíva k ťažkým a zmyselným bielokvetinovým parfumom poteší rovnako mužov aj ženy. Kombinácia sviežich kvetov pomarančovníka v srdci s pižmom a salicylátmi v základe, ktorú podčiarkuje spomínaná ľalia a konvalinka v srdci vône, ťa prenesie na Azúrové pobrežie v priebehu niekoľkých sekúnd.

Verzia s objemom 50 mililitrov stojí 205 eur v online obchode Frederic Malle. 

Frederic Malle Lys Mediterranee
Zdroj: Frederic Malle

Parfum Louis Vuitton Les Sables Roses ponúka zmyselné čaro Blízkeho východu

Zastúpenie vo výbere má aj módny dom Louis Vuitton, a to vďaka parfumu, ktorý pramení z kontrastov krajín Blízkeho východu a oslavuje kultúru týchto krajín. Ide o dielo skúseného parfuméra Jacquesa Cavalliera Belletruda, ktorý vytvoril rad jedinečných vôní pre francúzsku spoločnosť.

Parfum s názvom Les Sables Roses zachytáva čarovný okamih za úsvitu, keď prvé slnečné lúče zalievajú nekonečnú krajinu, v ktorej sa miešajú duny a obloha. Hlavnú kompozíciu vône tvoria ruža, oud a ambra, ktorých vzájomná symbióza je zmyselná a zároveň nositeľa vyzýva na vrstvenie rôznych parfumov, čo je na Blízkom východe osvedčený recept.

V predaji je len 100-mililitrová verzia za cenu 345 eur. V prípade záujmu odporúčame návštevu niektorého z obchodov Louis Vuitton. 

Louis Vuitton Les Sables Roses
Zdroj: Louis Vuitton

Zaži energiu a tempo New Yorku vďaka vôni Maison Francis Kurkdjian 724 

Parfumér Francis Kurkdjian je génius, o čom nás pravidelne presviedča pod hlavičkou vlastnej rovnomennej značky. Jeho najnovšie dielo s názvom 724 je poctou New Yorku – mestu, ktoré žije nonstop 7 dní v týždni a 24 hodín denne.

Metropola východného pobrežia Spojených štátov amerických je pre Kurkdjiana druhým domovom a svoju lásku k mestu pretavil do návykovej vône, ktorá prekypuje energiou a je vhodná predovšetkým na letné mesiace. Hlavu parfumu tvorí bergamot v spojení s aldehydmi, ktoré majú vzbudzovať sviežosť newyorských práčovní, zatiaľ čo v srdci nájdeš kvetinové tóny egyptského jazmínu, hrachoru a pajazmínu. Základ patrí príjemným akordom santalového dreva a bieleho pižma. 

Dielo 724 je dostupné v rôznych veľkostiach – najobľúbenejšia 70-mililitrová verzia vychádza na 195 eur v online obchode Maison Francis Kurkdjian.

Maison Francis Kurkdjian 724
Zdroj: Selfridges

Ovoňaj parížske ráno bez davov ľudí pred pamiatkami prostredníctvom parfumu Maison Francis Kurkdjian Petit Matin 

Pod rukami Francisa Kurkdjiana vznikol aj parfum, ktorý pripomína skoré ráno v Paríži. Citrusovo-kvetinová vôňa s názvom Petit Matin je ako prechádzka prázdnymi ulicami a pasážami, ktorú si zamiluješ. 

Kurkdjian v tomto prípade vsadil na dokonalú harmóniu energických tónov litsey cubeby z Indonézie, kalábrijského citrónu a kvetov pomarančovníku, ktorá je podčiarknutá kvetinovou jemnosťou v podobe provensalskej levandule a pižmom s ambrovými akordmi v základe vône.

Vrhni sa do vzrušujúceho dňa s parfumovou vodou Petit Matin, cena za 70-mililitrový variant je 175 eur v online obchode.

Maison Francis Kurkdjian Petit Matin
Zdroj: Maison Francis Kurkdjian

Objav bezstarostnú atmosféru talianskej riviéry vďaka vôni Tom Ford Neroli Portofino

Ak sa zaujímaš o módu, respektíve parfumy, meno Tom Ford určite dobre poznáš. Americký tvorca má vo svojom portfóliu množstvo ikonických vôní, ktoré nepodliehajú času, vrátane Neroli Portofino. 

Parfum z kolekcie Private Blend vznikol v spolupráci s Estée Lauder a je inšpirovaný bezstarostnou atmosférou talianskej riviéry, konkrétne prímorskej destinácie Portofino. Táto luxusná klasika obsahuje tuniské neroli, taliansky bergamot, citrusové plody zo Sicílie, levanduľu, pomarančový kvet rozmarínu či jantár. 

Neroli Portofino si zamilujú všetci, ktorí majú radi svieže citrusové vône s prekvapivými kvetinovými prvkami. Cena za 50-mililitrový flakón v priehľadnom zelenomodrom vyhotovení je 220 eur v online obchode Douglas.

Tom Ford Neroli Portofino
Zdroj: Selfridges

Parfum Tom Ford Bois Marocain je inšpirovaný exotickou kultúrou Maroka

Rovnako ako mnohé iné vône z dielní značky Tom Ford, aj parfum s názvom Bois Marocain je zvodne drevitou vôňou. V tomto prípade podčiarknutá bohatou esenciou starobylého stromu Thuya. Celá kompozícia parfumu vychádza z exotickej kultúry Maroka a prekypuje korenistou sviežosťou ružového korenia a cédrového atlasu, a to všetko s podmanivou melódiou okolo dreva Thuya.

„Chcel som energickú vôňu, ktorá sa zameriava na drevo, a začal som sa zaujímať o drevo Thuya – ihličnan považovaný za veľmi zvláštny a vzácny,“ povedal v opise o vzniku parfumu Bois Marocain tvorca Tom Ford.

Tento originálny unisex parfum je k dispozícii vo viacerých veľkostiach, verzia s objemom 50 mililitrov stojí 215 eur v obchode Douglas.

Tom Ford Bois Marocain
Zdroj: Selfridges
Odporúčané
8 outfitov, ktoré dokazujú, že Donald Glover a.k.a. Childish Gambino je majstrom elegantného luxusu aj ležérneho mestského štýlu 8 outfitov, ktoré dokazujú, že Donald Glover a.k.a. Childish Gambino je majstrom elegantného luxusu aj ležérneho mestského štýlu 23. apríla 2023, 14:00
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia