Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2023, 10:30
Čas čítania 1:44
Dominik Vetrák

Máj v kinách bude v znamení epických blockbusterov. Tieto 4 novinky si nesmieš nechať ujsť

Máj v kinách bude v znamení epických blockbusterov. Tieto 4 novinky si nesmieš nechať ujsť
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Toto sú 4 najočakávanejšie filmy celého mája. Uvidíš všetky?

V máji vyjde viacero letných blockbusterov, ktoré majú šancu zarobiť v kinách viac ako miliardu dolárov. Okrem toho vyjdú aj romantické komédie, rozprávky pre deti a nezávislé filmy z Európy. Diváci sa však najviac tešia na veľkofilmy, o ktoré veru nebude núdza. 

Odporúčané
Pravda o Jackiem Chanovi: „Je to šovinistické prasa,“ povedala oscarová Michelle Yeoh. Jeho homosexuálna dcéra bola bezdomovkyňa Pravda o Jackiem Chanovi: „Je to šovinistické prasa,“ povedala oscarová Michelle Yeoh. Jeho homosexuálna dcéra bola bezdomovkyňa 26. apríla 2023, 14:30

Strážcovia galaxie 3 (Guardians of the Galaxy 3 Vol. 3) – 4. 5. 

Veľkolepé finále komiksovej trilógie o Star-Lordovi a jeho kumpánoch má byť emotívnou rozlúčkou so superhrdinským tímom. Je takmer isté, že niektorí členovia tímu v snímke zahynú, a ak sa Strážcovia galaxie ukážu v budúcich filmoch, bude to v inom zložení hrdinov.

Okrem pôvodných postáv Marvel predstaví aj nového hrdinu Adama Warlocka a záporákom bude postava menom High Revolutionary. Očakávaj klasický film o Strážcoch s tradičným štýlom humoru a akcie v podaní scenáristu a režiséra Jamesa Gunna, ktorý sa postaral o celú trilógiu. 

Rýchlo a zbesilo 10 (Fast X) – 18. 5. 

Dante (Jason Momoa) sa chystá zničiť rodinu Dominica Torreta (Vin Diesel). Spoločne so záporáčkou Cipher (Charlize Theron) budú bojovať s celou partiou „superhrdinov za volantom“. Okrem šialenej akcie popierajúcej fyzikálne zákony sa diváci môžu tešiť aj na preteky áut, humorné dialógy či prestrelky a súboje.

Ak si videl jeden z posledných piatich filmov série, dobre vieš, čo máš čakať. Film zrežíroval Louis Leterrier (Kuriér), ktorý tesne po začiatku nakrúcania vystriedal Justina Lina (nakrútil niekoľko predošlých častí série Rýchlo a zbesilo). 

Malá morská víla (The Little Mermaid) – 25. 5. 

Trailery tomuto filmu nerobia veľmi dobrú reklamu. Digitálny film, ktorý sa z veľkej časti odohráva pod vodou, totiž vôbec nevyzerá dobre a platí to obzvlášť po tom, čo krásne podvodné zábery vytvoril tím okolo režiséra Jamesa Camerona v dvojke Avatara. Oproti tomu vyzerajú podvodné scény v Malej morskej víle amatérsky. 

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Remake slávnej rozprávky od Disneyho bude oveľa progresívnejší ako originál, keďže tvorcovia zmenili text niektorých piesní, ktorý sa mohol javiť ako problematický. Hraný remake bude aj o polhodinu dlhší ako animovaný originál s tým, že hlavná postava – morská víla Ariel strávi viac času na súši medzi ľuďmi. 

Hypnotic – 25. 5.

Ben Affleck sa po skvelej konverzačnej dráme Air z apríla, ktorú sám režíroval, objaví v ďalšom projekte už v máji. Pôjde o sci-fi thriller a stvárni v ňom policajného detektíva, ktorý po prepadnutí banky na miestne činu nájde stopu vedúcu k jeho dávno stratenej dcére.

Oba tieto prípady spája postava tajomného hypnotika (William Fichtner z Prison Break), ktorý údajne dokáže silou mysle ohýbať realitu iných ľudí. Diváci budú vo filme čeliť podobnému problému ako hlavná postava – nebudú vedieť, čo je skutočné a čo je vymyslené. Film režíroval Robert Rodriguez (Alita: Battle Angel) a má len hodinu a pol.

Kompletný prehľad premiér nájdeš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia