Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok vznikol v rámci mediálnej spolupráce s AllAboutNFT.
19. mája 2023, 10:30
Čas čítania 1:28
Sponzorovaný obsah

Zaujímaš sa o NFT? Zisti všetko o tom, ako vytvárať, predávať či účtovať NFT-čka

TECH NFT
Uložiť Uložené

Vieš, ako vytvoriť či predať NFT-čko? Nauč sa všetko o digitálnom tokene vďaka projektu AllAboutNFT.

O NFT si už určite počul. NFT alebo non-fungible (nezameniteľný) token je jednotka dát, ktorá sa nachádza na digitálnej databáze blockchain. Svojho času vyvolali boom a NFT-čko si mohol vidieť doslova u každého. Kupovali, predávali alebo vytvárali svoje vlastné takmer všetky veľké firmy, neskôr sa pridali známe osobnosti a na trend naskočili napríklad aj slovenskí reperi. NFT sa dnes používa na zabezpečenie digitálnej tvorby.

Čo je to NFT?
NFT je nezameniteľný token, jedinečný digitálny identifikátor, ktorý nemožno skopírovať, nahradiť ani rozdeliť. Je zaznamenaný v blockchaine a používa sa na certifikáciu pravosti a vlastníctva. S NFT je možné obchodovať ako s akýmkoľvek iným majetkom.
E-book
Zdroj: AllAboutNFT

S príchodom tejto technológie a jej rozvojom však vzniká veľa neznámych a nie každý sa v tom, ako s NFT nakladať, ako ich vytvárať, predávať či kupovať, vyzná. Práve preto prichádza projekt AllAboutNFT, ktorý si kladie za cieľ poskytnúť ti nevyhnutné know-how a vytvoriť komplexné riešenie pre vydávanie a predaj NFT. Absenciu verejne dostupných a dôveryhodných informácií chcú autori riešiť vydaním e-knihy vytvorenej odborníkmi z oblasti práva, daní a technológií.

 
Tieto informácie pritom chcú šíriť prostredníctvom troch ďalších kanálov, a to:

  • workshop/panelová diskusia, ktorá je ľahšie konzumovateľný vzdelávací formát a má šancu osloviť širšie publikum;
  • vytvorenie NFT, ktoré bude tokenom z digitalizovanej sedemstoročnej Korvínovej lipy z hradu Ľupča. Touto aktivitou chce AllAboutNFT vytvoriť prípadovú štúdiu, ktorou sa môžu galerijné a múzejné inštitúcie inšpirovať a zachytávať unikátne objekty v čase;
  • hackathon, čo je podujatie podobné dizajnovému šprintu, v ktorom budú členovia tímov spolupracovať na technických riešeniach emisie a predaja NFT a odpovediach na praktické/technologické otázky, ktoré vzídu z workshopu/panelovej diskusie.

Ak sa zaujímaš o NFT, hackaton, diskusiu môžeš navštíviť aj ty už 14. júna v bratislavskom HubHube v Twin City C. Podujatie pre 150 ľudí bude obsahovať panel expertov, diskusie s odborníkmi z oblasti digitálnych mien, legislatívy a daňového poradenstva. Čaká na teba niekoľko zaujímavých tém, medzi nimi aj:

  • Ako digitalizovať fyzické objekty?
  • Ako správne zaúčtovať a zdaniť NFT?
  • NFT a legislatíva
  • Sú NFT považované za virtuálne meny v zmysle podmienok a daňových regulácií?
  • Daňová optimalizácia a NFT
  • Čo zahŕňa vytvorenie a predaj NFT?
  • … a mnoho ďalších.
allaboutnft
Zdroj: AllAboutNFT


Lístok na hackaton pod hlavičkou AllAboutNFT ti bude zároveň platiť aj na konferenciu AllAboutNFT, ktorá je súčasťou paralelného podujatia Invest Summit. 

Domov
Zdieľať
Diskusia