Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2023, 10:00
Čas čítania 1:37
Tímea Krauszová

Nový beauty trend CLOUD SKIN ti sľubuje dokonalú pleť. Tu je 7 púdrov, vďaka ktorým budeš vyzerať ako po photoshope

MÓDA MAKE-UP TRENDY
Uložiť Uložené

Trend, ktorý sa hodí naozaj hocikomu.

Žiarivá, lesklá či spotená pleť už nie je in. Sociálne siete hlásia návrat jemne matného mejkapu, ktorý vďaka dobre umiestneným farbám pôsobí ako nadýchaný obláčik.

Zvýrazní ti líčka, na pohľad vyhladí povrch pokožky a navyše ti ušetrí ráno čas a peniaze. Cieľom totiž nie je dokonalé prekrytie, ale prirodzený výsledok, takže ti bude stačiť menej produktov. Reč je o trende „cloud skin“ (v preklade koža ako obláčik), ktorý sa na sociálnych sieťach stáva čoraz populárnejším. Zaslúžene.

@charmiejanee Cloud skin tutorial ☁️ This look is all about the natural soft matte base. A hazy and velvety finish with a slight glow a blush from within #cloudskin #cloudskinmakeup #cloudskintrend #cloudskintutorial #makeuptrends2023 ♬ original sound - Charmie Jane | Makeup & Beauty

Cloud skin tu už párkrát bola

Slovné spojenie cloud skin použil v roku 2001 hlavný mejkap artista značky MAC Cosmetics Dominic Skinner. Opísal to ako mäkký a hmlistý matný finiš len so štipkou žiary. Techniku cloud skin však už roky, ak nie celé dekády pozorujeme na červených kobercoch. Trendu kraľujú produkty so zamatovým finišom, jemná vrstva púdru a akási vnútorná žiara, na ktorú však nedokážeš ukázať prstom. Nebije do očí tak ako miestami prehnané využívanie rozjasňovačov pri predchádzajúcich mejkapových trendoch.

Tvoj mejkap by mal byť striedmo matný, so strategickými miestami, ktoré rozžiariš, a mal by pôsobiť ľahko a „nadýchane“. Dosiahnuť to ti pomôžu najemno namleté púdre (ideálne tie so schopnosťou odrážať svetlo) a tenké vrstvy s jemným, až stredným krytím. Koža nebude vyzerať sucho a šupinato pod hrubou vrstvou púdrov, ale nebude ani žiariť, akoby si práve vyšla zo sauny. Pri cloud skin sa snažíme dostať niekde medzi.

@dominic_mua #CloudSkin #MakeupTrend ☁️#MACCreator #MACCosmetics #MAC @maccosmetics ♬ Flowers - Miley Cyrus

Anketa:
Robíš si mejkap podľa toho, čo je práve trendy?
Áno, baví ma skúšať nové veci.
Nie, nosím vždy rovnaké líčenie, ktoré mi pristane.
Nie, nemaľujem sa.
Áno, baví ma skúšať nové veci.
22 %
Nie, nosím vždy rovnaké líčenie, ktoré mi pristane.
64 %
Nie, nemaľujem sa.
15 %

Predtým než začneš, si musíš objektívne zhodnotiť vlastnú tvár a rozhodnúť sa, kde vôbec mejkap potrebuješ a aké krytie chceš. Zdravo vyzerajúcu pleť ti pomôže dosiahnuť poriadna príprava, preto nevynechaj krém, SPF a ani primer. Využívaj radšej tenké vrstvy a nechaj im dostatok času na zaschnutie. Namiesto mejkapu ti možno postačí iba korektor na miesta, ktorým chceš dopriať viac krytia.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa VICTORIA•LYN (@victorialyn)

Cloud skin je prirodzený smer, ktorým sa trendy v mejkape posúvajú. Roky bolo in preháňať to so žiarou v akejkoľvek forme a matná tvár znamenala takmer až nudnú tvár. Vyzerá to, že milovníci mejkapu sa snažia nájsť rovnováhu medzi obľúbenými krémovými lícenkami a bronzermi a snahou udržať si look čo najdlhšie nepoškodený a matný na miestach, kde sa príliš mastia.

V galérii nižšie nájdeš naše tipy na púdre, s ktorými sa ti podarí cloud skin dosiahnuť.

Sypký HD púder od značky e.l.f. Cosmetics má zamatový finiš. Je veľmi ľahký, nezapadne do vrások alebo priehlbín na tvári a rozmaže póry či iné nedokonalosti. Má jemnú kryciu schopnosť, ale je transparentný, teda vhodný pre väčšinu farieb pleti. Cena: 7 €Extrémne ľahký, jemný transparentný pleťový púder značky Laura Mercier je jedným z najpopulárnejších na svete. Predlžuje životnosť mejkapu a dodáva pleti zamatový povrch. Cena: 32 €Fixačný púder Ultra HD Setting Powder od Make Up For Ever je veľmi jemný a na tvári ho ani nerozoznáš. Jednotlivé zrniečka odrážajú svetlo a rozžiarujú pokožku, dosiahneš s ním jemnejšie póry či vrásky a zjednotenú pleť. Cena: 24 €Sypký zmatňujúci púder od Maybelline je veľmi ľahký a zabezpečí zmatnenie, ktoré nepôsobí umelo. Ak chceš ešte viac krytia, odporúčame Maybelline Fit Me Loose Powder – sypké púdre sú dostupné vo viacerých odtieňoch. Cena: 10 €
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia