Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2022, 10:30
Čas čítania 1:45
Tímea Krauszová

Vieš, čo je „laminovaná“ pleť? Spotená, lesklá a prežiarená pleť ako po sexe je novým trendom

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU MAKE-UP
Uložiť Uložené

Púdre môžeš nechať doma, so sebou radšej nos fľaštičku s fixačným sprejom.

Obdobie zdravo žiarivej pokožky je možno na konci. Trend glass skin, ktorý pochádza z Kórey, zrejme čoskoro nahradí nový, žiarivejší, ale aj mokrejší trend.

Kreatívny riaditeľ kozmetickej značky MAC Terry Barber ho nazýva laminated skin, teda laminovaná pokožka. Predstavil ju na móle počas londýnskeho fashion weeku na prehliadke inkubátora Fashion East a v rozhovore pre Refinery29 svoje výtvory nazval „novou úrovňou žiarivej pleti“. Aj takto možno budeme minimálne celebrity vídať v sezóne jar/leto 2023:

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Fashion East (@fashion_east)

Chceš ostať v obraze, a hoci ťa kozmetika a mejkap bavia, nestíhaš sledovať trendy? V Refresheri sa biznisu s krásou a starostlivosti o telo venujeme kriticky. Oslovujeme odborníkov, vyvraciame najväčšie mýty a prinášame ti overené informácie v zábavnej forme. Viac takého obsahu nájdeš tu. Tvoriť ho môžeme vďaka našim predplatiteľom, pridaj sa do klubu Refresher+ aj ty.

Všetok jas a vlhkosť prosím

Pokožka bude v tejto sezóne spotená, a už to nie je nič negatívne, povedal Barber pre Refinery29. „Všetci dizajnéri, s ktorými pracujem, hovoria o spotenej pokožke. Akoby ste len práve vyšli z oceánu na dovolenke alebo ste boli na parkete či práve mali sex.“ Už to nie je len o strategicky umiestnenom rozjasňovači na lícnych kostiach alebo o trblietavých púdroch vo všeobecnosti.

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Barber vraví, že laminovanú a „prehydratovanú“ kožu dosahuje len krémovými produktmi, ktoré cez seba vrství. Použil pri tom MAC Studio Radiance Face and Body Radiant Sheer Foundation, tekutý mejkap so stredným krytím, pričom šetriť ním naozaj nechcel. Nasledovala veľmi štedrá vrstva legendárneho spreju MAC Fix+ vo verzii Magic Radiance, ktorý žiarivosť (alebo v tomto bode skôr vlhkosť) pleti ešte viac zdôraznil. „Nebojím sa lesku v strede čela alebo na nose. Toto je naozaj nádherná žiara na celej tvári.“

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Fashion East (@fashion_east)

Lícenku vynechal, zvolil len krémový bronzer na mierne zvýraznenie kontúr tváre na lícach a očiach. Podľa Barberových slov je tento mejkap skôr len atmosférou či náladou než nejakým veľkým odkazom svetu. Dokonca tvrdí, že tento štýl je vhodný aj pre ľudí s akné či inými nedokonalosťami, pretože rozjasnená (buďme úprimní, mokrá!) pleť pristane všetkým. Odporúča vyhnúť sa púdrovým rozjasňovačom, ktoré zvýraznia nerovnú textúru, a siahnuť radšej po rozjasňujúcich fixačných sprejoch.

„Teraz sme v období, keď nechávame mejkap postupne vpiť do pokožky namiesto toho, aby sme ho obnovovali,“ vraví svetový vizážista. Podľa neho má laminovaná pokožka evokovať modelky, ktoré sa prechádzajú dažďovým pralesom, práve vyšli zo sauny alebo z kúpeľov.

Musíme dodať, že finálny look mierne pripomína Cassie z Euphorie, ktorá mala tiež „mladistvú žiaru“ (často zmiešanú so slzami) na tvári. Mejkap artistka zo seriálu Donniella Davy otvorene v čase tvorby seriálu povedala, že púdre boli pri príprave všetkých hercov a herečiek zakázané a Cassiena pokožka mala byť vždy v ostrom kontraste s matnou pokožkou Maddy.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @donni.davy

Domov
Zdieľať
Diskusia