Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Kaufland. 
15. februára 2023, 8:15
Čas čítania 1:16
Sponzorovaný obsah

Počul si už o vitamínoch krásy? Nájdeš ich v ovocných a zeleninových šťavách

Počul si už o vitamínoch krásy? Nájdeš ich v ovocných a zeleninových šťavách
Zdroj: Kaufland
ZDRAVIE KRÁSA ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Je tvoja pleť bledá, dehydrovaná či unavená? Pomôcť ti môžu šťavnaté recepty plné vitamínov.

Naša koža veľmi rýchlo reaguje na nedostatok spánku, hydratácie, ale aj správnej výživy. Pokiaľ je tá tvoja po náročnej zime suchá, precitlivená a má sklony k zvýšenej tvorbe akné, okrem výberu vhodnej kozmetiky nezabúdaj ani na úpravu jedálnička. Jeho základným pilierom by mal byť najmä dostatok čerstvého ovocia a zeleniny.

Prečo naša pleť potrebuje vitamíny krásy?

  • Za vitamíny krásy sa vo všeobecnosti považujú vitamíny A, B alebo E.
  • Dôležitý je aj vitamín C. Ten napomáha pri regenerácii buniek a taktiež zvyšuje tvorbu kolagénu, ktorý zabraňuje vzniku vrások a spomaľuje proces starnutia.
  • Vláknina zasa pomáha vyčistiť telo od škodlivých toxínov. Keď sa z tela prirodzene odstránia, tvoja pleť bude odolnejšia voči vzniku vyrážok či akné.
Kaufland
Zdroj: Kaufland

Kvalitné šťavy doplnia chýbajúce vitamíny

Skvelým spôsobom, ako si rýchlo a chutne doplniť chýbajúce vitamíny, sú čerstvé šťavy. Nestíhaš si ich pripraviť doma? Žiadny problém. Pestrý výber kvalitných aj cenovo výhodných ovocných a zeleninových štiav nájdeš napríklad v Kauflande. Ak siahneš po produktoch od privátnej značky K-Bio, môžeš sa spoľahnúť, že neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy.

rýchla dávka vitamínov

Smoothie od Surovej dcérky

Vďaka šťavám K-Bio si dokážeš pripraviť zdravú dobrotu plnú vitamínov. Recept na netradičné smoothie s chuťou a vôňou mrkvovej torty pripravila známa foodblogerka Surová dcérka.

Kaufland
Zdroj: Kaufland

Budeš potrebovať:

120 ml mrkvovej šťavy K-Bio
120 ml rastlinného mlieka
1 banán
1 mandarínku
100 g ananásu
25 g ovsených vločiek
25 g orieškového masla
30 g vegánskeho vanilkového proteínu (alebo 1 ČL vanilkového extraktu)
½ ČL mletej škorice
štipka mletého muškátového orieška

Pre studenú verziu smoothie (ak to tvoj mixér zvládne) vlož banán, ananás a mandarínku vopred do mrazničky. Rastlinné mlieko a orieškové maslo si zvoľ podľa svojej chuti. Pre vanilkovú chuť použi rastlinný vanilkový proteín alebo vanilkový extrakt.

Do mixéra vlož všetky ingrediencie a rozmixuj do hladka. Zaberie to asi 2 minúty. Po rozmixovaní ochutnaj a podľa potreby pridaj viac mrkvovej šťavy K-Bio, ak chceš smoothie redšie. Smoothie môžeš servírovať s extra korením a strúhanou mrkvou. Prajeme dobrú chuť.

Domov
Zdieľať
Diskusia